Peter Budaj opäť žiaril. Vychytal ďalšie čisté konto a je najlepší v celej NHL

Blake Comeau (vpravo) z Colorada Avalanche sa márne snaží prekonať slovenského brankára v drese Los Angeles Kings Petra Budaja.
Blake Comeau (vpravo) z Colorada Avalanche sa márne snaží prekonať slovenského brankára v drese Los Angeles Kings Petra Budaja. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|2. feb 2017 o 07:16

K víťazstvu Los Angeles prispel aj Marián Gáborík. Jeho otvárací gól zápasu už v prvej minúte sa ukázal ako víťazný.

BRATISLAVA. Prvá polovica sezóny mu nevyšla podľa predstáv. Najprv v úvodných týždňoch chýbal pre zlomeninu nohy, ktorú utrpel ešte počas Svetového pohára. Potom sa dlho nevedel dostať do správnej formy.

Po deviatich odohraných dueloch, v ktorých strelil jeden gól a pridal tri asistencie, ho tréner pre slabé výkony posadil na lavičku.

"Bolo to rozhodnutie mňa, kouča. Máme na to právo. Tréneri majú od hráčov najvyššie očakávania, pokiaľ ide o spôsob, ako hrajú," vysvetľoval vtedy svoj krok Darryl Sutter.

"Hokejistom, ktorým to nejde, si oddýchnu. Tým, ktorým to ide, budú znovu hrať," dodal Darryl Sutter pre Los Angeles Times.

Hneď v ďalšom dueli sa Marián Gáborík vrátil naspäť na ľad. A v posledných dňoch začína opäť pravidelnejšie bodovať.

V noci zo stredy na štvrtok skúsený tridsaťštyriročný slovenský útočník skóroval pri víťazstve Los Angeles Kings nad Coloradom Avalanche 5:0.

Presadil sa už v prvej minúte zápasu, keď sa najlepšie zorientoval v skrumáži pred brankárom súpera a po štyridsiatich siedmich sekundách pretlačil puk do siete.

Jeho gól sa napokon ukázal ako víťazný.

Gól Mariána Gáboríka už v prvej minúte zápasu na 1:0.

Trenčiansky rodák bodoval v štvrtom zápase za sebou - takúto sériu ešte v tejto sezóne nezažil. Počas nich si na svoje konte pripísal dva góly a dve asistencie.

Bol to jeho štvrtý presný zásah z posledných deviatich duelov.

Budajov šiesty shutout

Celkovo ich odohral dvadsaťdeväť a nazbieral trinásť bodov (6+7). Postupne sa približuje ku kariérnym métam osemsto bodov, štyristo gólov a štyristo prihrávok.

Doteraz v NHL získal 786 bodov (392+394).

Ďalší senzačný výkon podal brankár Peter Budaj. Kryl všetky pokusy súpera a vychytal už svoje šieste čisté konto v tejto sezóne, čím sa zaradil na prvé miesto celej súťaže po boku Bradena Holtbyho z Washingtonu.

Už žiadny iný gólman nemá na konte toľko shutoutov.

Tri góly v štyroch zápasoch

Tridsaťštyriročný rodák z Banskej Bystrice vychytal pre Kings štvrtý triumf za sebou, pričom v týchto dueloch má skvelú bilanciu - dostal iba tri góly.

Dokopy nastúpil ako jednotka už na 44. súboj. Má v nich priemery len čosi viac ako dva inkasované góly na zápas a vyše 92-percentnú úspešnosť zákrokov.

Peter Budaj má senzačnú formu.
Peter Budaj má senzačnú formu. (Autor: TASR)

NHL - streda:

Washington - Boston 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)

Góly: 4. Oshie (Nicklas Bäckström), 14. Nicklas Bäckström (M. Niskanen, Oshie), 40. Ovečkin (M. Niskanen, Nicklas Bäckström), 44. B. Connolly (Orlov, Jevgenij Kuznecov), 56. Jevgenij Kuznecov (Tom Wilson) - 19. Marchand (P. Bergeron, Pastrňák), 23. Marchand (Spooner, Pastrňák), 59. D. Krejčí (Pastrňák, Marchand)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 23:40 min, vyslal tri strely na bránu, zaznamenal jeden mínusový bod, jeden hit a dva zblokované pokusy súpera/

Los Angeles - Colorado 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)

Góly: 1. Gáborík (Kopitar, Dustin Brown), 8. Jeff Carter (Muzzin, Doughty), 18. Jeff Carter (Setoguchi), 45. Dustin Brown (Nic Dowd, Gravel), 51. Dwight King

/Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 16:34 min, vyslal tri strely na bránu, strelil gól a zaznamenal tiež dva plusové body a dve trestné minúty/

/Peter Budaj (Los Angeles) odchytal celý zápas, kryl všetkých dvadsaťdva striel súpera a do štatistík si zapísal šieste čisté konto v sezóne/

Calgary - Minnesota 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Góly: 5. Chiasson (Sam Bennett, Versteeg), 9. Sean Monahan (Johnny Gaudreau, Troy Brouwer), 47. Sean Monahan (Dennis Wideman, TJ Brodie), 48. Engelland (Matt Stajan), 54. Ferland (Engelland) - 33. Jason Zucker (Mikael Granlund)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Peter Budaj opäť žiaril. Vychytal ďalšie čisté konto a je najlepší v celej NHL