Pelé radí anglickému supertalentu: Ničoho sa neboj

Pelé.
Pelé. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. jún 2016 o 10:24

Dnes už na veku nezáleží. Dôležité je byť dobre pripravený. Nikdy sa netreba báť, povedal Pelé.

LONDÝN. Legendárny brazílsky futbalista Pelé odkázal anglickému útočníkovi Marcusovi Rashfordovi, aby počas blížiaceho sa európskeho šampionátu vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) nedal najavo žiaden strach.

Hráč Manchestru United, ktorý debutoval v tíme "červených diablov" iba koncom februára, je najmladším spomedzi všetkých hráčov na súpiskách pre ME.

Pelé v ňom vidí samého seba, veď svoj prvý titul majstra sveta v roku 1958 vyhral vo veku 17 rokov.

"Dnes už na veku nezáleží. Dôležité je byť dobre pripravený. Nikdy sa netreba báť," povedal Pelé podľa portálu soccerway.com.

Rashford sa v minulotýždňovom prípravnom dueli proti Austrálii (2:1) strelecky presadil hneď vo svojom reprezentačnom debute.

Vo veku 18 rokov a 208 dní sa stal druhým najmladším hráčom, ktorý debutoval pod vedením trénera Roya Hodgsona. Mladší bol už len Raheem Sterling, ktorý mal pri svojom seniorskom debute v reprezentácii 17 rokov a 341 dní.

"Želám mu rovnaké šťastie, aké som mal počas svojho života aj ja. Je na ňom veľký tlak, ale myslím si, že sa s ním dokáže vyrovnať. Predtým, než som prvýkrát vyhral MS, mi tréneri v národnom tíme povedali: ´Si tu preto, lebo máš dobrý štýl hry a si kvalitný futbalista. Neboj sa ostatných hráčov, ktorí sú starší ako ty´. To isté by som teraz rád odkázal Rashfordovi," doplnil 75-ročný Edson Arantes do Nascimento, ako znie občianske meno Pelého.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Pelé radí anglickému supertalentu: Ničoho sa neboj