Paulie Malignaggi: Conorova sila je nadhodnotená

Adrián Mečiar|28. júl 2017 o 02:00

Dvojnásobný boxerský šampión pomáha Conorovi s tréningom, a ten ho až tak veľmi neohromil.

Paulie Malignaggi sa minulý týždeň zapojil do kempu Conora McGregora, ktorý sa pripravuje na duel s neporazenou boxerskou legendou, Floydom Mayweatherom. John Kavanaugh už dlhšie avizoval, že plánuje pozvať  bývalého svetového šampióna Malignaggiho, aby spároval s jeho zverencom, no kvôli zlej krvi medzi írskym tímom a Talianom bola táto spolupráca ohrozená. Avšak, Malignaggi a McGregor sa osobne stretli počas svetovej promo tour, keďže Paulie pracuje ako expert pre Showtime a ukázalo sa, že v podstate išlo o nedorozumenie. Malignaggi už dokonca má za sebou prvý fyzický kontakt s 'The Notoriousom', a tak o úvodnom sparingu porozprával v šou Jima Roma.

„Jeho sila je určite nadpriemerná. Ale nenazval by som to mojim pojmom 'Ó môj Bože' sila. Viete, 'Ó môj Bože' sila, je, keď si aj pri sparingu neustále uvedomujete, že tento chlapík naozaj udiera tvrdo. Na druhú stranu vás musím upozorniť, že 'Ó môj Bože' sila, je veľmi, veľmi ojedinelá. Conor udiera nadpriemerne silno, takže ak vás zasiahne v malých rukaviciach, garantujem, že to bude bolieť. Pri našom sparingu som z každého jeho úderu nemal ten pocit 'Ó môj Bože' sila, no vravím, je to dostatočne dobré,"

Azda nikto z odborníkov či fanúšikov nemôže vedieť, čo od McGregora očakávať v jeho profi boxerskom debute. Niečo viac o Conorovom štýle prezradil práve Malignaggi.

„ Spôsob akým by som ho opísal v ringu? Conor dobre vie, čo chce urobiť a má metódu ako spôsobiť zmätok. Máme za sebou 8 náročných kôl, poriadne sme si dali do tela. Pôvodne sme mali ísť len 6 kôl, ale skončili sme po ôsmom. Myslím, že to malo nejaké spojenie s tými našimi predchádzajúcimi nezrovnalosťami, no na tom už nezáleží. Bol to dobrý sparing, určite mi dokázal, že to myslí vážne. Aj keď, na základe jedného sparingu nedokážem povedať, že by som ho tipoval na víťaza súboja. No videl som, že to berie smrteľne vážne. Trocha zvláštne si vyberá miesta, ktoré chce zasiahnuť, a taktiež o jeho sile si nemyslím, že zodpovedá reputácii, ktorú má. Nemyslím, že má až takú silu, no určite má úroveň, ktorú musíte rešpektovať, inak to pre vás nedopadne dobre,"

A čo si Malignaggi mysli o ďalšom kroku McGregora? Vráti sa ešte Ír do oktagonu?

„Neviem vám povedať, čo bude potom, no podľa mňa by mal opäť boxovať. Ak sa nad tým zamysli, je to preňho výhodnejšie. V boxe si rozhodne zarobí viacej, než v MMA. Môže si nechať väčší podiel z celkového príjmu. Momentálne by ale Conor mal nechať takéto myšlienky stranou a naplno sa sústrediť na svojho nadchádzajúceho súpera."

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Paulie Malignaggi: Conorova sila je nadhodnotená