Pardubice aj vďaka Lašákovi zastavili sériu troch prehier

TASR|4. nov 2008 o 10:54

Hokejistom HC Moeller Pardubice sa podarilo preťať sériu troch prehier v O2 extralige.

PARDUBICE. Hokejistom HC Moeller Pardubice sa podarilo preťať sériu troch prehier v O2 extralige, keď na svojom ľade zdolali pražskú Spartu 4:2. Prispel k tomu aj slovenský legionár v domácej bránke Ján Lašák, ktorý tiež nemal vydarené obdobie. "Nijako sme sa tým ale nestresovali, jednoducho sme chceli vyhrať. Som rád, že sme vyhrali, tým viac, že bolo vypredané," vyjadril pre idnes.cz Ján Lašák.

V predchádzajúcich stretnutiach, v ktorých Pardubice nebodovali, dostal Lašák dokonca dva góly z polovice ihriska. Tým viac túžil proti Sparte odchytať bez chyby. "Tých som sa snažil vyvarovať aj v predchádzajúcich stretnutiach. Ale chytalo sa mi veľmi ťažko. Každý zápas bol pre mňa boj. Keď vám nejde hlava, ste v bránke celkom zbytočný. To je prvá vec, ktorá musí brankárovi fungovať. Som rád, že som ju v prvej tretine zase nakopol a dochytal zápas v pohode. Balvan, ktorý zo mňa spadol, som nechal na ľade." O tom ako sa môže brankár dostať k tomu, že mu "nefunguje" hlava uviedol: "To sa dá ťažko vysvetliť. Stretne to každého športovca. Prestane sa dariť a keď dostanete také banány, aké som dostával, tak psychika ide strašne dole. Proti Sparte som sa ale dokázal vyburcovať k výkonu. Konečne som mančaft podržal."

Ján Lašák sebakriticky priznal, že mužstvu v tomto roku dosť dlhuje, zároveň však verí, že mu to splatí aj s úrokmi. Ani v zápasoch, v ktorých to mužstvu nešlo, nebol nervózny. "Veľmi som chcel a ono to nešlo. Brankár potrebuje mať pokoj, chladnokrvnosť a rozvahu. Potom sa dobre chytá. Ale keď strašne chcete, tak to nie je dobré."

Po víťazstve nad Spartou vôbec neľutuje, že prišla reprezentačná prestávka. "Veľmi sa na ňu teším. Máme pred sebou niekoľko voľných dní a každému sa lepšie trénuje, keď vyhrá posledný zápas. Máme voľno, môžeme si oddýchnuť a s úsmevom trénovať," uzavrel Ján Lašák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Pardubice aj vďaka Lašákovi zastavili sériu troch prehier