Úspech Slovenky Vadovičovej. Z ME si odnáša zlatú medailu a stanovila nový svetový rekord

Veronika Vadovičová.
Veronika Vadovičová. (Autor: Paralympic.sk)
TASR|19. aug 2023 o 10:28

Uspela v miešanej disciplíne R3 vzduchová puška v ľahu.

ROTTERDAM. Zlatá medaila pribudla v Rotterdame na konto slovenskej výpravy na ME v parastreľbe.

Postarala sa o ňu Veronika Vadovičová v miešanej disciplíne R3 vzduchová puška v ľahu. Zároveň stanovila nový svetový rekord 255,7, čím prekonala svoje vlastné maximum o pol bodu.

“Som veľmi rada, že sa mi podarilo zvíťaziť. Bola som uvoľnená, nenaháňala som sa za nejakými veľkými výkonmi. Brala som túto súťaž ako previerku pred septembrovými majstrovstvami sveta v Lime.

V kvalifikácii to nebolo dokonalé, ale stačilo to na postup do finále. Ani finále nezačalo ideálne, ale potom sa to zlepšilo a začala som triafať presnejšie.

Až z toho bol napokon svetový rekord,“ povedala Vadovičová pre oficiálnu webovú stránku Slovenského paralympijského výboru.

Do finále postúpila zo 4. miesta, ale tam už nedala svojim súperom a súperkám šancu. Spolu s ňou sa do najlepšej osmičky prebojoval aj ďalší slovenský reprezentant Radoslav Malenovský zo 7. miesta a vo finále skončil šiesty.

Striebro bral Španiel Juan Saavedra Reinaldo, ktorý za našou reprezentantkou zaostal o 2,4 bodu. Bronz získal Brit Matt Skelhon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Úspech Slovenky Vadovičovej. Z ME si odnáša zlatú medailu a stanovila nový svetový rekord