Panathinaikos si po vlažnom výkone poradil s PAOK

SITA|30. sep 2007 o 10:27

ATÉNY 30. septembra (SITA) - Futbalisti gréckeho veľkoklubu Panathinaikos Atény ani v treťom kole domácej najvyššej súťaže nenašli premožiteľa a pred utorňajšou odvetou 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA ...

ATÉNY 30. septembra (SITA) - Futbalisti gréckeho veľkoklubu Panathinaikos Atény ani v treťom kole domácej najvyššej súťaže nenašli premožiteľa a pred utorňajšou odvetou 1. kola hlavnej súťaže Pohára UEFA 2007/08 proti slovenskému vicemajstrovi Artmedii Petržalka (hrá sa o 17.45 h SELČ na Štadióne Apostolosa Nikolaidisa) sa tak naladili na víťaznú nôtu. Zverenci portugalského kormidelníka Josého Peseira si tentokrát poradili s PAOK Solún, ktorý na domácej pôde dokázali zdolať 2:0 po presných zásahoch Karagounisa a Salpigidisa. "Zeleno-bieli" sa zásluhou zisku siedmich bodov z troch duelov dostali na čelo aktuálnej tabuľky, v nedeľu je však ešte na programe päť dohrávaných stretnutí 3. kola, po ktorých sa táto situácia môže

Od úvodu duelu potvrdzoval Panathinaikos úlohu favorita, narážal však na tvrdú a precíznu defenzívu hosťujúceho mužstva a z tohto dôvodu nevideli diváci v prvej štyridsaťminútovke príliš pohľadný duel. Zlom prišiel až tesne pred prestávkou v 43. min, keď prenikajúceho Roméra fauloval v šestnástke Konstantidis a hlavný arbiter ukázal na biely bod. Na trávniku vtedy ešte nebol úspešný exekútor jedenástky z bratislavského prvého duelu medzi "Trifilli" (trojlístky) a Artmediou útočník Papadopoulos, loptu si tak postavil ďalší z majstrov Európy v gréckom drese z roku 2004 Karagounis, ktorý poslal hosťujúceho gólmana Fernandeza presne do opačného rohu bránky ako svoju strelu - 1:0.

Aj napriek tomu, že na domácich bolo vidno únavu z predchádzajúceho ligového súboja v Ergotelise (3:0) a "nešliapali" úplne na sto percent, boli aj po zmene strán lepším tímom. V 68. min strelil regulárny gól striedajúci Dimoutsos, no rozhodca z nepochopiteľných príčin zapískal faul v prospech PAOK a presný zásah 19-ročného talentovaného mladíka neuznal. O 16 minút neskôr však predsa len prišla víťazná poistka. Po rohovom kope Karagounisa sa lopta dostala až k Salpigidisovi a ten zblízka nemal problém rozvlniť sieť. Panathinaikos sa tak po záverečnom hvizde mohol aj napriek nie najkvalitnejšiemu výkonu radovať zo zisku troch bodov, pretože súper pôsobil často odovzdaným dojmom.

Pred budúcotýždňovou odvetou proti Artmedii sú Karagounis a spol. v oveľa lepšej situácii, pretože v prvom stretnutí pred desiatimi dňami dokázali zvíťaziť v Bratislave aj so šťastím 2:1, keď zverencov trénerskej dvojice Vladimír Weiss - Michal Hipp "zarezal" aj hlavný portugalský arbiter Paixao. Aj Petržalčania však v generálke na odvetu zvíťazili (v piatok v Dubnici 3:1) a ako na pozápasovej tlačovej konferencii potvrdil aj kouč Weiss, Artmedia určite nepôjde do metropoly Grécka len na výlet.


Výsledok:

Panathinaikos Atény - PAOK Solún 2:0 (1:0)

Góly: 43. Karagounis (z 11 m), 84. Salpigidis

Zostava Panathinaikosu: Malarz - Vindra, Morris, Sarriegi, Nilsson - Marcelo Mattos, Tziolis - Karagounis (88. Ivanschitz), Roméro (63. Dimoutsos) - N´Doye (66. Papadopoulos), Salpigidis.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Panathinaikos si po vlažnom výkone poradil s PAOK