Panarin nebude hrať za Rusko na majstrovstvách sveta

Oh My Hockey|24. apr 2021 o 13:11

Rusi sú považovaní za vzory. Ukazujú zmýšľanie srdciarov a kedykoľvek prídu majstrovstvá sveta, väčšinou sa ukážu ich najväčšie hviezdy. V tejto sezóne budú veci o niečo iné. Portál Championat píše, že Rusov neposilní Artemij Panarin.

Hviezdny forvard New Yorku Rangers a jeden z najlepších ruských hokejistov súčasnosti už odohral tri seniorské majstrovstvá sveta, raz si odniesol striebornú, dvakrát bronzovú medailu. Tentoraz sa už s predstihom a bez ohľadu na to, či postúpi do play-off, podľa správ Championatu rozhodol odrieknuť účasť.

Funkcionári národného tímu oslovili svojich hráčov v NHL, aby mali obraz o predbežnom záujme.

"Pokiaľ viem, Panarin povedal, že posledná základná časť i play-off boli veľmi náročné a že by preňho bolo veľmi ťažké žiť opäť v bubline," vyjadril sa na margo situácie Vladislav Treťjak. "Podľa mojich informácií je toto dôvod jeho neúčasti. Nič viac nemôžem povedať."

Panarin prežil po psychickej stránke ťažkú sezónu. Len pár mesiacov naspäť bol obvinený bývalým trénerom Andrejom Nazarovom z napadnutia 18-ročného dievčaťa v Rige. Incident sa mal stať pred desiatimi rokmi. Novinári z Ruska nazvali Nazarova mentálne nestabilným človekom, bývalí spoluhráči stáli na Panarinovej strane.

Okrem toho je 29-ročný útočník známy ako odporca Vladimira Putina.

Nepríjemnosti mimo ľadu mu nijako nezabránili v úchvatnej bodovej produkcii. Po 37 zápasoch základnej časti má na konte 55 (17+38) bodov, klubové bodovanie vedie o 11. V počte získaných bodov na zápas má lepšie čísla len Connor McDavid.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Panarin nebude hrať za Rusko na majstrovstvách sveta