Paločkov hetrik zabezpečil Popradu tri body

Matúš Paločko za zaskvel hetrikom.
Matúš Paločko za zaskvel hetrikom. (Autor: TASR)
TASR|30. dec 2019 o 20:23

V 36. kole Tipsport ligy porazili domáci Budapešť.

POPRAD. V 36. kole hokejovej Tipsport ligy sa Popradčania doma úspešne rozlúčili s kalendárnym rokom.

Najmä vďaka strelecky disponovanému Matúšovi Paločkovi, ktorý sa vrátil na ľad po ťažkom zranení, si poradili s nepríjemným súperom z Budapešti.

Dva zlepené góly domácich

Poprad nastúpil na zápas bez viacerých hráčov základnej zostavy. Domáca lavička kombinovala najmä v obrane, v ktorej postavili až dvojicu juniorov.

Zápas lepšie rozohrali hostia z Budapešti. Rozohrávku Brejčáka zachytil v útočnom pásme Stretch, ktorý mal dostatok času poriadne zamieriť a brankár Popradu Vošvrda nemal žiadnu šancu - 0:1.

Vzápätí sa opäť po veľkej hrubke popradskej obrany ocitol v šanci Bodó. Tentokrát puk skončil v lapačke domáceho gólmana.

Na konci 8. minúty prišlo vyrovnanie. Do predbránkového priestoru si nakorčuľoval Takáč, ktorý poza Halásza dostal puk do siete.

O 34 sekúnd sa skóre menilo znova. Jacobs vyrobil pred Halászom neprehľadnú skrumáž. V nej mali domáci niekoľko dorážok za sebou. Tou gólovou sa však prezentoval až navrátilec v zostave Popradu Matúš Paločko.

Bez veľkého taktizovania

Festival šancí pokračoval aj v druhej tretine. Naďalej sa totiž hral živelný hokej nezviazaný taktickými zámermi.

Na začiatku 30. minúty si do úniku po Kozákovej prihrávke nakorčuľoval Matúš Paločko. Najprv naznačil strelu, následne si Halásza položil na ľad a elegantne skóroval do prázdnej bránky - 3:1.

Hostia hrozili najmä v presilových hrách. Veľkú šancu spálil najlepší hráč hostí Langkow.

V bráne hostí sa predviedol proti Zagrapanovej strele efektným zákrokom Halász.

V tretej tretine sa hralo nervózne, čo sa prejavilo na častých vylúčeniach.

Domáci mali najväčšie šance paradoxne vo vlastných oslabeniach. V nájazdoch na Halásza však postupne nespeli Handlovský ani Zagrapan.

Matúš Paločko predviedol návrat snov

Zákonite prišiel trest. Hostia pri presilovke 4 na 3 zahrali biliardovú akciu, na konci ktorej z prvej zakončoval do odkrytej časti bránky Sofron - 3:2.

O necelú minútu bolo vyrovnané. Po strete s Langkowom ostal na ľade ležať Ťavoda, cez ktorého prepadol Matúš Paločko. K opustenému puku sa dostal voľný Sofron a blafákom si poľahky poradil v zakončení.

Parádny návrat po ťažkom zranení ale predvádzal Matúš Paločko. Päť minút pred koncom riadnej hracej doby poslal puk k vzdialenejšej žrdi a zavŕšil tak hetrik.

Hostia sa k záverečnému tlaku už nedostali. V 59. minúte stanovil konečné skóre na 5:3 Zagrapan.

Hlasy po zápase

Peter Mikula, tréner Popradu: "Je to o nás známe, že proti maďarským tímom máme problémy, ale chceli sme tento rok ukončiť výhrou. Viedli sme 3:1, ale dostali sme sa do problémov, ale svojou húževnatosťou sme tento zápas zvládli."

Gergely Majoross, tréner Budapešti: "Myslím si, že sme odohrali solídny zápas proti výbornému tímu. Náš prístup bol skvelý, najmä keď sme prehrávali o dva góly. Spravili sme nanešťastie veľa chýb v obrane a to nás stálo zápas. Budeme sa snažiť v novom roku na týchto chybách popracovať."

Štatistika

HK Poprad - MAC Újbuda 5:3 (2:1, 1:0, 2:2)

Góly: 8. Takáč (P. Svitana), 9. Matúš Paločko (Jacobs, Paukovček), 30. Matúš Paločko (Kozák), 55. Matúš Paločko (D. Brejčák), 59. Zagrapan (Takáč) - 6. Sofron, 51. Sofron (Langkow, Stretch), 52. Sofron

HK Poprad: Vošvrda - Kozák, Brejčák, Erving, Fabian, Magovac, Ťavoda, Romaňák, Božoň - Handlovský, Preisinger, Vandas - Takáč, Zagrapan, Svitana - Jacobs, Paukovček, Matúš Paločko - Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik

MAC Budapešť: Halász - Pozsgai, McNally, Blake Orbán, Carlisle, Fejes, Garát, Bugár - Terbócs, Stretch, Brance Orbán - Sofron, Langkow, Klempa - Bodó, Pitt, Nagy - Szigeti, Majoross, Kreisz

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Paločkov hetrik zabezpečil Popradu tri body