Pálffyho stále láka ísť dopredu a pomáhať Skalici hore

SITA|8. apr 2009 o 21:50

Hokejový mág Žigmund Pálffy dal o sebe opäť vedieť v pravý čas. Piatym hetrikom v sezóne rozhodol o víťazstve Skalice v piatom finále Slovnaft extraligy.

KOŠICE. Hokejový mág Žigmund Pálffy dal o sebe opäť vedieť v pravý čas. Piatym hetrikom v sezóne rozhodol o víťazstve Skalice v piatom finále Slovnaft extraligy a najmä jeho zásluhou znížil HK 36 stav série na 2:3.

Pálffy začal svoj stredajší večerný koncert v Steel Aréne už v 12. sekunde, keď využil zaváhanie obrancu Tabačeka. Ďalší gól pridal v 26. min po skvelej prihrávke Mikúša a duel napokon rozhodol v samostatných nájazdoch. "Všetko sa začalo už v prvej minúte, keď som dal po dvanástich sekundách gól. Mal som vtedy aj šťastie, že sa puk odrazil ku mne. Natlačil som sa pred bránku, Lipovský išiel dolu, ja som to dal hore. Chlapci potom príkladne bojovali, aj keď sme dostali hlúpe góly. Sme vynikajúca partia a už sa tešíme na piatok a na šiesty duel," povedal Žigmund Pálffy.

Skalická hviezda má v tejto sezóne na svojom konte úctyhodných 126 bodov. Skalica vo finálovej sérii prehrávala už 0:3, no doma vo štvrtom zápase vyhrala 8:2 a v piatom napokon pretrhla aj dvanásťzápasovú sériu bez víťazstva v košickej Steel Aréne. "Zobudili sa moji spoluhráči, ja som sa tiež prebudil. Som rád, že teraz ide séria ďalej. Sme na tom kondične dobre, vyhovovala nám hra na tri päťky. Je to 3:2, ideme domov a určite chceme sériu vyrovnať," komentoval Pálffy, ktorý je mužom rozhodujúcich chvíľ. V semifinále gólom v predĺžení vyradil Slovan, teraz v samostatných nájazdoch predĺžil finále. V podobných situáciách sa podľa vlastných slov vyžíva. Stále pamätný je jeho nájazd zo semifinále majstrovstiev sveta 2002 v Göteborgu do siete Švéda Tommyho Sala. V stredu večer v Košiciach pred svojim nájazdom necítil stres. Pred ním neuspelo v rozstrele päť hráčov.

"S majstrovstvami sveta sa to nedá porovnávať. Tam to bolo iné, boli tam väčšie stresy. Ten gól bol dôležitý pre postup. Ja sa teším z každého dôležitého gólu. Dnes som zatlačil v nájazde na bekhend, bola tam aj náhoda. Bol to však gól, chlapci sa tešili a môžeme ísť ďalej," podotkol Pálffy. Skaličanom pomohol k ľahším nohám v Steel Aréne aj letecký presun, do Košíc cestovali deň pred zápasom. "Bola to cenná devíza, pocítili to aj Košičania, že určite nie je jednoduché cestovať šesť hodín krížom cez Slovensko. Lietadlo je v tomto prípade vynikajúce, vyplatilo sa to," dodal Pálffy.

Tridsaťšesťročný kanonier na prípadný titul ešte nemyslí, uvedomuje si silu Košíc. Skalica nemá vo finále čo stratiť, môže iba získať a to je jej veľká výhoda. Oceliari sa zasa spoliehajú na dobre zložené mužstvo a kvalitné všetky päťky. Obe strany vedia, že ich ešte čaká minimálne jeden náročný duel. "Košice majú skúsený tím, určite sa otrasú. Psychika je u každého hráča veľmi dôležitá. Hokej je o tom, kto je lepší a kto horší a my vidíme, že na to máme. Ťažko povedať, čo sa deje v súperových hlavách. Vieme, že musia vyhrať za každú cenu, vieme aký majú rozpočet. Pre Skalicu je to, čo sa momentálne deje - vynikajúce. Mám rád tieto veci, láka ma ísť dopredu a pomôcť Skalici dostať sa tam, kde by mala byť," zakončil Pálffy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Pálffyho stále láka ísť dopredu a pomáhať Skalici hore