Organizátori maratónu v Bostone sa poďakovali Košičanom

(Autor: SITA/AP)
SITA|8. máj 2013 o 14:17

15. apríla otriasli Bostonom tri výbuchy, ktoré zasiahli účastníkov maratónu pred cieľom a budovu jednej z miestnych knižníc.

KOŠICE. Organizátori Medzinárodného maratónu mieru z Maratónskeho klubu Košice dostali poďakovanie od kolegov z Bostonu za podporu po nedávnych tragických udalostiach na zámorskom podujatí.

"Ďakujeme za váš list so slovami podpory a povzbudenia. Oceňujeme váš záujem v týchto zložitých chvíľach. Boston je silný. Boston je schopný obnovy, je to náš domov a sme na Boston veľmi hrdí. Bostonský maratón má hlbokú tradíciu, je integrálnou súčasťou štruktúry a histórie našej komunity. Sme oddaní pokračovaniu tejto tradície usporiadaním 118. ročníka Bostonského maratónu v roku 2014,“ píše v správe pre Košičanov od Bostonskej atletickej asociácie.

Prezident Maratónskeho klubu Štefan Daňo poslal po aprílových udalostiach v Bostone tamojším organizátorom maratónu podporný list.

V pondelok 15. apríla otriasli mestom tri výbuchy, ktoré zasiahli účastníkov maratónu pred cieľom a budovu jednej z miestnych knižníc. Bomby obsahovali stovky ostrých klincov a kovových úlomkov, ktoré sa po výbuchu rozleteli do okolia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Organizátori maratónu v Bostone sa poďakovali Košičanom