Čo by ste mali vedieť, keď idete do Francúzska?

Na čo si musia dávať fanúšikovia v Paríži pozor?
Na čo si musia dávať fanúšikovia v Paríži pozor? (Autor: SME Archív - Tomáš Benedikovič)
Pavol Spál|1. jún 2016 o 20:22

Na ME vo Francúzsku pite s mierou. Opitých fanúšikov môžu počas ME policajti odviesť na záchytku.

Vstup na štadión

Vzhľadom na zvýšené bezpečnostné opatrenia sú plánované niekoľkostupňové kontroly.

„Odporúčam rátať s dostatočnou časovou rezervou aj na príchod na štadión. Treba si dávať pozor na vstupenku, UEFA za žiadnych okolností nebude vydávať náhradné,“ tvrdil Marek Majerčák, koordinátor styku s fanúšikmi Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Je dobré si preštudovať, čo nesmiete brať na štadión. Bude to jasne uvedené pri vstupoch a nedovolené veci môžete umiestniť do mobilných úschovní pri každom vstupe.

Taktiež rozmernejšiu batožinu (napríklad už ruksak 25 x 25 x 25 cm je považovaný za nadrozmernú batožinu) nebude možné brať so sebou na štadión a nebude možnosť si ju pri bráne uschovať. Nutné je dodržiavať pokyny stevardov a ochranky na štadiónoch. V hľadisku nie je povolené zakrývať si tvár.

Verejná doprava

Fanúšikovia so vstupenkami na zápasy ME môžu v hostiteľských mestách turnaja využívať v deň zápasu verejnú dopravu zadarmo.

Kontroly na hranici

Strážená bude celá dĺžka hranice, fanúšikovia cestujúci do Francúzska sa musia pripraviť na náhodné kontroly.

Hrozí vznik kolón na hraničných priechodoch a značné zdržania. Francúzsko obnovuje počas šampionátu vnútorné schengenské hranice, preto treba mať so sebou cestovný doklad – OP alebo pas a pripraviť sa na kontroly.

Hrozia štrajky

Vzhľadom na celosvetovú bezpečnostnú situáciu spojenú s terorizmom sa dá očakávať väčšie množstvo policajtov, ako aj väčšie

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Čo by ste mali vedieť, keď idete do Francúzska?