MS v hokeji do 20 rokov 2022: Kanada zdolala Slovensko o desať gólov

Slovensko vs. Kanada, online prenos s MS v hokeji do 20 rokov 2022.
Slovensko vs. Kanada, online prenos s MS v hokeji do 20 rokov 2022. (Autor: Andreas Robanser/Puckfans)
Sportnet|11. aug 2022 o 18:00 (aktualizované 12. aug 2022 o 00:00)

Sledovali ste online prenos z MS v hokeji U20 2022: Slovensko - Kanada.

EDMONTON. Slovensko a Kanada dnes hrali na MS v hokeji do 20 rokov 2022 svoj druhý zápas. Skončil sa debaklom 11:1 v prospech domáceho tímu.

Turnaj sa mal pôvodne konať na prelome rokov, ale pre pandémiu koronavírusu, ktorá sa rozšírila, ho organizátori zrušili.

Oproti prvému šampionátu chýbali v slovenskom tíme hviezdne mená ako Juraj Slafkovský, FIlip Mešár, Šimon Nemec, ktorí boli draftovaní v 1. kole NHL.

Slovensko v úvodnom zápase turnaja prehralo s Českom 4:5. Kanada mala úspešný štart do podujatia, keď v prvom zápase zdolala Lotyšsko vysoko 5:2.

Hokej ste sledovali naživo ako online prenos.

ONLINE: Slovensko - Kanada dnes na MS v hokeji do 20 rokov 2022 (live, hokej, dnes, štvrtok, výsledky)

Majstrovstvá sveta do 20 rokov Skupina A 2021/2022
12.08.2022 o 00:10
Slovensko
1:11
(0:4, 1:4, 0:3)
60' minúta
Ukončený
Kanada
Prehľad
Góly a asistencie: 35. Kašlík (Myklucha, Nemec) – 7. Bedard (McTavish, Roy), 14. Cuylle (Greig, McTavish), 16. Othmann (Cuylle), 20. Zellweger, 22. Stankoven (Johnson, Cormier), 27. McTavish (Sebrango), 36. McTavish (Othmann, Cormier), 40. McTavish (Roy, Bedard), 44. McTavish (Othmann), 56. Roy (Dufour, Zellweger), 60. Ostapchuk (Roy).
Prenos
Kanada nielen, že potvrdila úlohu favorita, ale bola lepšia v každom ukazovateli. Skóre hovorí za všetko. Je síce kruté, ale z veľkej časti za to môžu naše zbytočné chyby, z ktorých padali góly. Hviezdila prvá formácia na čele s Masonom McTavishom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc alebo dobré ráno.
Koniec zápasu.
59:40
goalKanada dala gól!
"Javorový list" si ešte aj v úplnom závere vytvoril tlak. Nahodenie Roya z uhlu brankár Boľo vyrazil a ZACK OSTAPCHUK úplne jednoducho strieľa jedenásty gól. Defenzíva Slovenska ho totálne nechala.
59:18
Joshua Roy a Zack Ostapchuk išli do prečíslenia dvoch proti jednému. Druhý menovaný neskrotil puk a bejzbalovo ho netrafil.
58:01
Začali sa posledné dve minúty tohto zápasu.
57:23
Tomáš Boľo s ďalším úspešným zákrokom. Stretnutie by sme radi už dohrali a hráči Slovenska sa určite vidia v šatni.
56:29
Kent Johnson a Connor Bedard sa snažili po sebe nachytať Boľa pri bližšej žrdi, ich pokusy z uhlu sa od slovenského brankára do siete neodrazili.
55:45
Faith strieľal cez obrancu do betónov Garanda. Následnú prihrávku do bránkoviska si nenašiel Dvorský, včas zasiahol hokejkou kanadský gólman.
55:07
goalKanada dala gól!
Tak veľmi sme to nechceli a predsa len "desiatka padla". Olen Zellweger od mantinelu prihrával pred bránku, kde sa puk odrazil a osamotený JOSHUA ROY ho nadvihol nad ruku Boľa pod brvno.
54:23
Nasleduje reklamná prestávka.
54:00
importantZack Ostapchuk si nespracoval puk, ušiel mu za bránku. Odtiaľ ale tento Kanaďan hneď prihral medzi kruhy a William Dufour backhandom trafil betón Boľa.
52:43
Lukas Cormier preveril Boľa, po odrazenom puku strieľal na druhej strane Maxim Štrbák. Aj Dylan Garand predviedol rutinný zákrok.
51:45
Connor Bedard si predĺžil striedanie, spoza bránky krásne prihral na ľavý kruh a Olen Zellweger švihom našiel lapačku Boľa. Nasleduje reklamná prestávka.
51:26
Prvá formácia Kanady s Bedardom a McTavishom je dnes úplne niekde inde, ale tentoraz sme ich manévre v našom pásme ustáli bez väčších problémov.
50:29
importantServác Petrovský na zadnej žrdi takmer zakončil prihrávku naslepo. Puk netrafil čepeľou pred prázdnou časťou bránky a nenasmeroval do siete.
49:44
importantElliot Desnoyers si spoza bránky potiahol puk pred ňu a backhandom zakončoval v dobrej pozícii. Trafil iba miest, kde sa nachádzal Tomáš Boľo.
49:03
importantDalibor Dvorský sa dostal k odrazenému puku v útočnom pásme, avšak ten mu ušiel do uhlu a backhandom neprekvapil Garanda.
48:22
Slovensko hrá v plnom počte.
46:57
importantKanaďania krásne vykombinovali našich hráčov, Connor Bedard nezištne prihral vedľa bránkoviska, ale pokus McTavisha tentoraz Tomáš Boľo vyrazil betónom.
46:22
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Denis Bakala – 2 min., hákovanie.
45:02
William Dufour si veľmi pekne vymenil puk v strednom pásme a dostal sa pred Boľa. Vo veľkej šanci ho zastavil ofsajdový hvizd.
44:19
importantMaxim Štrbák sa dostal k pukom k bránke Garanda, zakončenie zblízka cez draftovú nádej NY Rangers do siete neprepasíroval.
43:44
goalKanada dala gól!
Jozef Viliam Kmec sa dostal pod tlak v obrannom pásme, odrazený puk chcel rýchlo rozohrať hokejkou Tomáš Boľo, ale trafil Othmanna, ten okamžite prihral a MASON MCTAVISH absolútne osamotený pred našou bránkou nedal prudkým švihom do rohu bránky nádej na zákrok.
43:04
Kanada nás na začiatku tretej tretiny v podstate ešte nepustila z pásma. Aktuálne sme videli nahodenie od modrej čiary tečované na ochrannú sieť.
Strely: 19 – 31
41:57
importantJoshua Roy dostal prihrávku medzi kruhy a z prvej veľmi nebezpečne strieľal, opečiatkoval žrď! Dorážu Bedarda následne pokryl skvelým zákrokom Boľo.
40:36
importantKent Johnson sa pred bránkoviskom otočil s pukom a backhandom zakončoval iba tesne vedľa bránky Boľa.
40:23
importantMason McTavish poslal prihrávku pred bránkovisko, kde bol osamotený Brennan Othmann. Zblízka nechal vyniknúť Boľa.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Pozitívom môže byť strelený gól, ale inak dokopy nič. Kanada nám za dve tretiny strelila gólov až osem a ak to rýchlo nezastavíme, bude z toho potupne desiatka.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:39
importantKent Johnson sa dostal pred bránkoviskom k odrazenému puku, krásnou kľučkou poslal Boľa do bufetu, lenže backhandom netrafil prázdnu slovenskú svätyňu.
39:26
goalKanada dala gól!
Znova sme prepadli, koľký to už raz... Joshua Roy sa neulakomil, keďže bol pred Boľom sám s MASONOM MCTAVISHOM. Kapitán "javorového listu" dostal prihrávku a zavŕšil hattrick v priebehu trinástich minút.
38:15
Kanada je v plnom počte.
37:08
importantRoman Faith obišiel bránku a prihral pred ňu. Vo veľmi dobrej pozícii bol Demek, zblízka namieril do brankára Garanda.
36:34
Dalibor Dvorský dostal prihrávku na pravý kruh, z prvej nemieril presne a vytlačili sme sa z pásma. Protiútok Kanady z toho nebol, Rayen Petrovický zasiahol na hranici faulu.
36:15
Vylúčenie v tíme Kanada:
Jack Thompson – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
35:53
Samuel Honzek strieľal z pravého krídla. Zrazený pokus skončil na ochrannej sieti a nasleduje reklamná prestávka.
35:16
goalKanada dala gól!
Brennan Othmann dostal do útočného pásma nádherný oblúčik od obrancu Cormiera. Prenechal puk, MASON MCTAVISH si ho potiahol pred bránkovisko, pohybom oklamal bekov a backhandom prekonal Boľa. Trojka draftu spred roka strieľa svoj druhý zásah v zápase.
35:07
importantRoman Faith si potiahol puk a strieľal cez obrancu. Garand na veľa nevidel, nakoniec zakončenie len tesne minulo bránku.
34:40
goalSlovensko dalo gól!
Nula na konte Garanda to nebude, zatiaľ čo MATEJ KAŠLÍK potvrdzuje svoju formu. Sám si potiahol puk od mantinelu, zakončil do betónu. Oleksij Myklucha nedorazil, no kus čiernej gumy sa odrazil pred bránkoviskom tak, že práve Kašlík ho poslal pod brvno. Útočník Zvolena strieľa svoj tretí gól na turnaji.
33:32
Tyson Foerster nahadzoval puk do bránkovisko. Tečovať sa snažil Kent Johnson, gólman Tomáš Boľo situáciu vyriešil.
32:39
Boris Žabka bol sám na ľavom kruhu, ale nemieril presne. Jeho puk smeroval vedľa bránky, tečovať ho nedokázal Maroš Jedlička.
31:45
Connor Bedard v jednom z mála ofsajdov tohto stretnutia. Nasleduje reklamná prestávka.
30:49
importantOpäť raz sme sa zabudli v útočnom pásme a znova išiel Kanaďan sám na brankára od vlastnej modrej čiary. Tentoraz to bol Brennan Othmann, ktorý mieril medzi betóny, čo tentoraz Tomáš Boľo vystihol.
29:32
importantTyson Foerster nahadzoval puk do bránkoviska, Logan Stankoven ho neusmernil za Boľa, no iba do slovenského brankára.
28:57
importantZack Ostapchuk sa dostal k puku po našej chybe, z mierneho uhlu nedokázal pri Boľovi zakončiť lepšie ako do neho.
27:56
Oleksij Myklucha získal puk v našom pásme, otočil hru a Matej Kašlík prihrával pred bránku, kde korčuľoval Libor Nemec. Nedokázal toto nahodenie usmerniť za Garanda.
26:49
Matej Kašlík nahodil puk do lapačky Garanda a nasleduje aj reklamná prestávka.
26:31
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
26:25
goalKanada dala gól!
Stratili sme puk v útočnom pásme, razom išli Kanaďania cez celé ihrisko na Boľa. Ten videl pred sebou až štyroch súperov a za nimi nasledoval prvý slovenský dres. MASON MCTAVISH si puk nechal a švihom doplnil poltucet.
26:16
Kanada je v plnom počte.
25:53
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
25:25
Dobrý úsek našich v presilovke. Servác Petrovský strieľal dvakrát. Najskôr do betónu Garanda a následne minul bránku. Dorážkou neuspel ani Roman Faith.
24:21
Faith si po buly potiahol puk na ľavý kruh, strela švihom vyletela spod nôh jedného z obrancov do lapačky Garanda.
24:16
Vylúčenie v tíme Kanada:
Nathan Gaucher – 2 min., hrubosť.
24:01
Servác Petrovský potiahol puk do pásma, zakončil. Dylan Garand vyrazil vedľa seba, Libor Nemec v páde nemieril presne.
23:11
importantConnor Bedard mohol vsietiť už šiesty kanadský gól. Strelu cez obrancu nasmeroval do žrde Boľovej svätyne.
23:02
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
22:33
Bedard nepochodil kľučkou, naši mu zobrali puk a vyhodili cez všetky čiary do bezpečia.
22:12
Tyson Foerster sa individuálne dostal okolo dvoch našich hráčov k strele spomedzi kruhov. Jeho pokus švihom smeroval do miest, kde sa nachádzal Boľo.
21:32
Slovensko hrá so štyrmi hráčmi.
21:02
Napriek inkasovanému gólu pokračuje presilovka 5 proti 3.
21:02
goalKanada dala gól!
Kent Johnson sa sprava dostal až do bránkoviska, švihom vystrelil do betónu Boľa, ale odrazený puk poľahky nasmeroval do odkrytej bránky LOGAN STANKOVEN.
20:40
importantKanada sa v presilovke o dvoch hráčov samozrejme usadila v pásme. Prišla prihrávka cez os a Logan Stankoven strieľal k žrdi, Tomáš Boľo predviedol skvelý prvý zákrok a poradil si aj s ďalším pokusom.
20:01
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Boris Žabka – 2 min., sekanie.
20:01
changeStriedanie v tíme Slovensko:
z ihriska odchádza Šimon Latkóczy, prichádza Tomáš Boľo.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Kanada potvrdzuje svoju kvalitu a vyhráva o štyri góly. Napriek tomu, že aj Slováci mali lepšie úseky, tak za favoritom výrazne zaostávame vo všetkých dôležitých činnostiach.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:57
importantSíce sme zatiaľ v oslabení o dvoch mužov nepustili favorita k strele na bránku, ale jednu veľmi nebezpečnú poslal tesne vedľa spomedzi kruhov Connor Bedard.
19:28
importantKanade začína presilovka 5 na 3 v trvaní minúty a 49 sekúnd.
19:28
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Adam Sýkora – 2 min., sekanie.
19:17
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Lubomír Kupčo – 2 min..
19:17
importantChallenge úspešný nebol, takže štvrtý gól Kanady platí a my budeme hrať ešte aj v oslabení.
19:17
importantNáš tréner Ivan Feneš si zobral "coach challenge", bude sa riešiť možný ofsajd na začiatku akcie.
19:17
goalKanada dala gól!
Sprava sa síce Kanaďania nedostali priamo do bránkoviska, no medzi kruhmi si prebral puk obranca OLEN ZELLWEGER a trafil do rohu. Šimon Latkóczy nevidel prakticky vôbec nič.
18:47
Zakázané uvoľnenie Kanady.
18:04
importantRoy poslal spoza bránky puk pred ňu, Mason McTavish zblízka vo veľkej šanci nezakončil za Latkóczyho, ktorý kryl aj dorážku Bedarda.
17:56
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
17:49
Zakázané uvoľnenie Slovenska.
16:39
importantSamuel Honzek si nakorčuľoval pred bránkovisko, dostal puk. Z prvej neprekonal Garanda a neujala sa ani jeho dorážka v rovnako dobrej pozícii.
15:57
goalKanada dala gól!
Veľká chyba v našom obrannom pásme pri rozohrávke. Šimon Groch spoza bránky prihrával katastrofálne na os, kde puk zachytil Will Cuylle, prihral do pravého kruhu a BRENNAN OTHMANN z prvej trafil k žrdi, kam sa Šimon Latkóczy nemal ako včas premiestniť.
15:35
Slováci sa síce dostali do útočného pásma, lenže Maxim Štrbák nahodil puk k hráčom súpera a tí vyhodením našli práve tohto beka už v našej tretine.
14:46
Maroš Jedlička a Dalibor Dvorský bojovali na zadnom mantineli, puk nezískali a Kanada prešla do kontry, ktorá úspešná nebola.
13:59
importantServác Petrovský sa cez dvoch hráčov súpera dostal až do streleckej pozície na ľavom kruhu, Dylan Garand puk vyrazil a poradil si aj s dorážkou z uhlu.
13:30
Matej Kašlík sa dostal k odrazenému puku vedľa bránkoviska. Strieľal cez obrancu, ktorým bol Ryan O'Rourke. Brankár Dylan Garand predviedol úspešný zákrok.
13:06
goalKanada dala gól!
Hneď po skončení presilovky sa Kanaďania popri mantineli dostali až do útočného pásma, naši obrancovia sa naviazali na jedného útočníka, puk okolo nich prepadol a WILL CUYLLE zoči-voči Latkóczymu trafil medzi betóny.
12:57
Kanada je v plnom počte.
12:07
Oleksij Myklucha nebezpečne prihrával do bránkoviska na Demeka, neprešlo to cez kanadských bekov. Tí jednoducho vyhodili puk.
11:29
Začiatok presilovky nám nevychádza, pretože Kanada puk dvakrát po sebe vyhodila.
Strely: 8 – 8
10:57
Vylúčenie v tíme Kanada:
Ridly Greig – 2 min., podrazenie.
09:49
Dylan Garand sa tiež nenudí. Čelil dvom strelám. Prvé skôr nahodenie vyrazil do hry, druhý nebezpečnejší pokus od Petrovského tiež zrazil mimo nebezpečné priestory.
08:59
importantKanaďania nás zavreli v pásme, kde nás aj dlho točili. Nebezpečne strieľal hlavne Logan Stankoven z ľavého kruhu, iba tesne vedľa.
07:52
importantMaroš Jedlička vystihol puk na obrannej modrej čiare, rýchlo zrýchlil a išiel sám na kasu. Mieril medzi betóny, Dylan Garand ich rýchlo sklepol.
07:04
Oleksij Myklucha strieľal backhandom cez jedného z obrancov. Dylan Garand vyrazil puk len pred seba, k dorážke sme sa nedostali.
06:24
Veľmi rýchlo po buly sme prešli do útočného pásma. Matej Kašlík v dobrom postavení na pravom kruhu prestrelil bránku Garanda.
06:16
goalKanada dala gól!
Mason McTavish z uhlu trafil konštrukciu bránky, ale Kanada ostala v útočnom pásme. CONNOR BEDARD si vymenil prihrávku práve s McTavishom a spred bránkoviska nedal šancu Latkóczymu.
05:37
importantMason McTavish znova jednoducho dostal puk k bránkovisku, ešte prihral a Joshua Roy mal veľkú šancu. Pred prázdnou časťou bránky netrafil puk.
05:21
importantKent Johnson si krásne potiahol puk od modrej čiary až do bránkoviska. Šimon Latkóczy prvú strelu chytil a poradil si aj s agresívnymi dorážkami Stankovena.
04:16
Štrbák od modrej čiary posielal puk na teč, Garand na to videl a betónom potlačil kus čiernej gumy do bezpečia.
03:48
Prvýkrát sme preverili aj my Garanda, no ten s nahodením Petrovického problém nemal a po zákroku lapačkou hru prerušil.
03:29
Nahodenie do bránkoviska sa snažili zakončiť dvaja kanadskí útočníci. Znova zasiahol Šimon Latkóczy, aj keď si nebol istý, kde puk skončil.
02:49
Sebrango, obranca a asistent v kanadskom výbere, zároveň bývalý hráč Levíc, strieľal z ľavého krídla. Šimon Latkóczy bol nalepený na svojej žrdi a tento pokus kryl.
02:07
Demek vypomohol obrancom a získal puk vo vlastnom pásme. Oba tímy striedajú, naši rozohrávajú spoza bránky.
01:01
importantVeľká možnosť favorita, Latkóczy vytiahol skvostný zákrok proti strele spomedzi kruhov od Connora Bedarda a poradil si aj s dorážkou McTavisha.
00:39
Kanada sa na úvod usadila v našom pásme, ale neprišla priama strela na bránku. Jedno nahodenie Sebranga presné nebolo.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Slovensko: Latkóczy (Boľo) – Kmec, Petrovický (C), Štrbák, Stripai, Groch, Žabka, Bakala, Nátny – Sýkora (A), Petrovský, Demek – Myklucha, Kašlík, Nemec – Faith (A), Jedlička, Dvorský – Kupčo, Stümpel, Honzek.

Kanada: Garand (Cossa) – Zellweger, Sebrango (A), Cormier, Del Mastro, Seeley, Thompson, O'Rourke – Roy, Bedard, McTavish (C) – Stankoven, Foerster, Johnson (A) – Greig, Ostapchuk, Dufour – Othmann, Desnoyers, Cuylle – Gaucher.
Netradične v letnom augustovom termíne sa odohrajú MS do 20 rokov v kanadskom Edmontone. Po dobre známych incidentoch v klasickom zimnom období sa turnaj opakuje.

Bohužiaľ pre Slovensko, bez našich najväčších hviezd ako Slafkovský, Nemec, Kňažko, Stacha, Chromiak či Mešár. S nimi by sme minimálne papierovo mohli pomýšľať na medailu, takto medzi favoritov nepatríme. Napriek tomu sa mužstvo trénera Feneša pokúsi o čo najlepšie umiestnenie.

V základnej skupine nás na úvod čakalo derby s Českom, ktoré sme prehrali tesne 4:5.

Česko – Slovensko 5:4 (0:2, 3:0, 2:2)

Góly a asistencie:
23. Ryšavý (Jiříček, Menšík), 34. Gut (Kulich, Myšák), 38. Šapovaliv (Urban, Měchura), 48. Myšák (Gut), 59. Szturc – 4. Petrovský, 6. Kašlík (Myklucha, Petrovický), 54. Petrovický (Dvorský), 57. Kašlík (Petrovský)

Teraz pokračujeme duelmi proti Kanade, Lotyšsku a Fínsku. Novým kapitánom slovenského výberu sa stal obranca Rayen Petrovický, jeho asistentmi Roman Faith a Adam Sýkora, najvyššia draftová voľba NY Rangers. Zmenou je takisto americký tréner Scott Moser, ktorý bude na MSJ vedený oficiálne ako asistent hlavného kouča Ivana Feneša.

Počas prípravy na šampionát Slovensko porazilo Nemecko (5:3) a prehralo proti Švajčiarsku (2:3). Poslednými hráčmi, ktorí vypadli z nominácie sú Jakub Kolenič a Michal Laurenčík. Na súpisku sa dostalo 25 hráčov, čo je maximálny počet, z toho sú traja brankári.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:10.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»MS v hokeji do 20 rokov 2022: Kanada zdolala Slovensko o desať gólov