Slovan stratil štvorgólový náskok, súpera napokon zdolal po nájazdoch

Jeff Taffe (vľavo) strieľa jeden z gólov Slovana do siete Spartaka Moskva.
Jeff Taffe (vľavo) strieľa jeden z gólov Slovana do siete Spartaka Moskva. (Autor: TASR)
Sportnet|26. dec 2016 o 17:00

Jediný slovenský zástupca v KHL vyhral tretí z posledných štyroch zápasov.

Kontinentálna hokejová liga (KHL) - pondelok:

Slovan - Sp. Moskva 5:4 sn (0:0, 4:0, 0:4 - 0:0, 1:0)

Góly: 22. T. Surový, 28. Taffe (Cheechoo), 30. Kundrátek (Taffe, Cheechoo), 31. T. Surový (A. Šťastný, Musatov), rozhodujúci nájazd Jeglič - 42. Vasiliev (Mirnov), 47. Dyblenko (Radil, Stapleton), 50. Stoa (Radil), 57. Voronin (Sergej Šmeľov, Leščenko)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Komarov, Cyplakov - Micheľ, Streľcov (všetci Rus.), 10 055 divákov

Slovan: Brust - Sersen, Kundrátek, Plastino, Švarný, Starosta, Marek Ďaloga, Bačík - Michal Hlinka, Taffe, Cheechoo - V. Nedorost, Jeglič, Vopelka - Musatov, T. Surový, A. Šťastný - Skalický, Lušňák, Chipchura - Pätoprstý

Spartak: Bespalov - Gilroy, Provolnev, Dyblenko, D. Kalinin, Bondarev, Kirillov, Sergijenko - Stapleton, Stoa, Radil - Glazačev, Vasiliev, Mirnov - Sergej Šmeľov, Voronin, Leščenko - Tolpeko, V. Bobrov, M. Potapov

Fotogaléria zo zápasu Slovana so Spartakom Moskva: fotogaléria

26.12.2016

BRATISLAVA. Hráči Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) v pondelňajšom domácom zápase proti Spartaku Moskva viedli už 4:0, ale napokon získali dva body za triumf 5:4 po samostatných nájazdoch.

Chabarovsk vyhral vo Vladivostoku
Prečítajte si tiež:
Chabarovsk vyhral vo Vladivostoku

Pre Slovan to bol štvrtý domáci duel za sebou, Bratislavčania z nich vyťažili tri víťazstvá. Na svojom konte majú aktuálne štyri triumfy z ostatných šiestich zápasov.

Zverencom trénera Miloša Říhu vyšla najmä druhá tretina, v ktorej od 22. do 31. minúty dali štyri góly. Dvakrát sa do streleckej listiny zapísal Tomáš Surový, po jednom presnom zásahu pridali Jeff Taffe a v presilovke Tomáš Kundrátek.

Gól českého beka, ktorý v pondelok oslavuje dvadsiate siedme narodeniny, bol pre bratislavský klub jubilejný stý v aktuálnej sezóne KHL.

V tretej časti Spartak previedol drvivý tlak a podarilo sa mu zmazať náskok štyroch gólov - Brusta postupne prekonali Vasiliev, Dyblenko, Stoa a Voronin. V predlžení gól nepadol, v samostatných nájazdoch druhý bod pre domácich zariadil Jeglič.

Slovan má po 44 stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 54 bodov (skóre 102:131) a na postupové priečky do play off aktuálne stráca dvanásť bodov.

Najbližšie sa predstaví v utorok 3. januára 2017 o 19.00 h opäť pred vlastnými fanúšikmi proti Amuru Chabarovsk.

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana Bratislava: "To, čo sme predviedli, bolo neospravedlniteľné a trestuhodné. Tretia tretina, to bola nezodpovednosť a nie nekoncentrovanosť. Takto skúsené mužstvo na taký priebeh musí zareagovať, už keď dostane jeden gól. Od prvej minúty sme si mysleli, že si ideme iba tak zahrať, a to, čo sme tam predvádzali v obrane, bola katastrofa. Pokojne sme zápas mohli prehrať 4:6, súper mal ďalšie dve šance. Bola to nezodpovednosť hráčov v obrane a nič viac. Sú to profesionáli, je to KHL - a musia počítať, že sa bude hrať cez sviatky. Na to sa nedá vyhovárať. Chcem pochváliť Surového, hral výborne, jednoducho. Pochvalu si vyslúžil aj Barry Brust. U ostatných by som hľadal pozitíva ťažko."

Tomáš Surový, útočník a strelec dvoch gólov Slovana: "Súper začal v tretej tretine hrať, bol efektívny, my sme sa stiahli. Nesmie sa nám to stávať, musíme si na to dať pozor. Ale víťazstvo nás pozitívne naladí do pauzy, ktorá teraz nasleduje."

Tomáš Kundrátek, obranca Slovana a strelec jedného gólu: "Po druhej tretine sme sa cítili dobre. Myslím si, že oni dostali cez prestávku v šatni pokyny a poriadne sa pripravili na tretiu dvadsaťminútovku. Hrali dobre, my sme sa stiahli a oni dokázali vyrovnať. Verím, že tento zápas nám len pomôže a už si na to budeme dávať pozor."

Alexej Jaruškin, tréner Spartaka: "Bol to taký veselý zápas. Druhú tretinu sme odohrali veľmi zle, spravili sme veľa chýb a dostali sme góly. Potom sme vyrovnali, ale bohužiaľ sme nakoniec prehrali. Duel bol asi veľmi zaujímavý pre fanúšikov, ale my tréneri sme prišli o veľa rokov."

KHL  2016/2017
26.12.2016 o 17:00
Slovan
5:4
(0:0, 4:0, 0:4, 0:0, 1:0)
66' minúta
Ukončený
S.Moskva
Prehľad
Góly a asistencie: 22. Surový, 28. Taffe (Cheechoo), 30. Kundrátek (Taffe, Cheechoo), 31. Surový (Šťastný), rozh. náj. Surový – 42. Vasiliev (Mirnov), 47. Dyblenko (Radil, Stapleton), 50. Stoa (Radil, Bondarev), 57. A. Voronin (Šmeľov, Leščenko). Rozhodca: Komarov, Cyplakov – Micheľ, Strelcov. Diváci: 10.055.
Prenos
Zápas v Bratislave skončil až po samostatných nájazdoch, v ktorých uspel tím belasých. Slovan si vypracoval pohodlný náskok, ktorý neudržal a tak si do tabuľky zapíše len dva body. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Alexander Vasiliev, v tom domácom Tomáš Surový. Všetko dobré do Nového roku želá priaznivcom hokeja a KHL, priaznivcom HC Slovan Bratislava Vladimír Korduliak. V Bratislave sa vidíme v utorok tretieho januára. Pekný večer a dobrú noc.
Koniec zápasu.
goalV samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Slovan Bratislava.
Rozhodujúci nájazd premenil Tomáš Surový.
Alexander Vasiliev poslal puk na lapačku Brusta a je vymaľované.
importantTomáš Surový zakončil po kľučke na pravú stranu.
Igor Mirnov poslal puk na ochranné sklo.
importantŽiga Jeglič prestrelil Bespalova v bránke.
Samostatné nájazdy začínajú.
Samostatné nájazdy začne domáci HC Slovan.
Ani predĺženie nerozhodlo o víťazovi zápasu a tak po krátkej úprave ľadu vypredaná aréna bude svedkom samostatných nájazdov.
65:00
Predĺženie sa skončilo.
64:09
Nedorost si chystal puk na zakončenie na kľučku, hostia mu v poslednej chvíli vypichli, škoda.
63:43
Aj Spartak do najbližšieho prerušenia hry so štyrmi korčuliarmi na ľadovej ploche.
63:39
Bespalov likviduje v pokľaku ďalší puk belasých z ľavej strany.
63:14
Kundrátek vystrelil po ľade spoza ľavého kruhu, Bespalov puk vyrazil a hostia ho vyhodili von z pásma.
62:50
Bespalov v pokľaku likviduje puk z hokejky Ďalogu, Slovan má pásmo na vhadzovanie.
62:32
Slovan so štyrmi korčuliarmi a bude pokračovať v hre svojou presilovkou.
62:15
Gilroy si nakorčuľoval s pukom na hokejke z pravej strany až k bránkovisku, na efektné zakončenie mu čas a priestor nezostal, Brust puk vyrazil späť do hry.
61:43
Kalinin za seknutie dve minúty, sily na ľadovej ploche sa nám vyrovnajú.
61:41
importantSurový na výbornú v obrannej fáze, najlepší hráč zápasu v tíme domácich vyrobil brejk, puk posunul na ľavý kruh a odtiaľ pálil Plastino, Bespalov aj za pomoci bočnej siete puk poslal za svoju bránku.
61:17
importantHostia vyrobili presilovkový vzorec v pásme belasých, Gilroy pálil spoza ľavého kruhu tvrdým príklepom, Brust v pokľaku puk zlikvidoval.
60:46
Ďaloga v brejku vystrelil z ťažkého uhla z ľavej strany, Bespalov cez lapačku puk poslal do bezpečia.
60:32
Malá skrumáž pred bránkoviskom hostí vyústila vo faul, Nedorost dostal dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, hrať budeme štyria proti trom.
60:18
Predĺženie hráme podľa nových pravidiel len s tromi korčuliarmi na každej strane, Taffe pálil z ľavého kruhu príklepom, Bespalov puk poslal na ochrannú sieť.
60:01
Začalo sa predĺženie.
Zaujímavý priebeh zápasu, všetkých osem gólov sme videli do jednej bránky, kým v druhej tretine ju hájil Nikita Bespalov, v tej tretej to bol Barry Brust a ideme do predĺženia. Pomer striel do priestoru bránky podľa svetelnej kocky 22:36.
60:00
Tretia tretina sa skončila.
59:58
Leščenko dostal puk spoza bránky pred bránkovisko a vystrelil, minul bránku domácich, ešte že tak.
59:14
Jeglič posunul puk medzi kruhy Ďalogovi, Marek vyrobil na beka hostí kľučku, efektne zakončiť však už nedokázal.
58:15
importantJeglič chyboval pukom v strednom pásme, zmocnil sa ho Stapleton, ktorý nakorčuľoval na pravý kruh a vypálil, Brust puk poslal späť do hry.
57:18
importantChipchura ma na hokejke rozhodnutie, vystrelil z medzikružia, Bespalov mal ideálny výhľad a puk vyrazil späť do hry.
56:14
56:14
goalSpartak Moskva dal gól!
Spartak dokázal takmer nemožné a zmazal štvorgólový brejk domácich z druhej tretiny, Šmeľov spoza bránky poslal puk pred bránkovisko a nikým nekrytý ARŤOM VORONIN zakončil. Asistencia: Sergej Šmeľov a Viačeslav Leščenko.
55:36
Vasiliev spoza bránky vrátil puk na ľavú stranu k bránkovisku, tam zakončil pohotovo Glazačov, Brust puk vyrazil späť do hry.
54:46
Spartak pokazil svoju akciu na modrej, pre ofsajd čiarový jeho akciu zastavil.
54:08
Tolpeko sa s pukom preštrikoval až pred bránkovisko a zakončil, Brust puk vyrazil späť do hry a Potapov v dorážke minul domácu bránku.
53:01
Malá skrumáž pred bránkoviskom domácich, Brust sa tam najlepšie zorientoval a v pokľaku puk schoval pod svoju rukavicu.
52:41
Mirnov prešiel s pukom na hokejke z ľavej strany poza bránku na pravú stranu k bránkovisku, vystrelil, Brust puk vyrazil späť do hry.
51:54
Spartak sa snaží dostať Slovan pod tlak, miestami sa mu to aj darí, Chipchura teraz vyhodil puk von z pásma.
50:34
Taffe vystrelil príklepom od ľavého kruhu, Bespalov betónmi puk poslal späť do hry, predtým sme videli zakončenie Voronina z pravej strany, Brust puk poslal späť do hry.
49:04
49:04
goalSpartak Moskva dal gól!
Hostia nahadzovali puk na bránku domácich, zblokoval ho RYAN STOA, ktorý pred bránkoviskom na pravom kruhu z otočky pohotovo zakončil. Asistencie: Lukáš Radil a Alexej Bondarev.
47:40
Spartak sa previnil proti pravidlám ofsajdom, hra musela byť prerušená, vhadzujeme v strednom pásme.
46:55
Šmeľov od modrej z pravej strany nahadzoval puk na bránku, Brust ho poslal do rohu klziska a belasí puk vyviezli von z pásma.
46:07
importantOddychový čas domácich, tréner Říha má čo svojim zverencom veru povedať.
46:07
46:07
goalSpartak Moskva dal gól!
Spartak dokonale pomotal domácej defenzíve hlavy, Radil poslal puk z bránkovej čiary pred bránkovisko a tam pohotovo zakončil JAROSLAV DYBLENKO. Asistencie: Lukáš Radil a Tim Stapleton.
45:35
Lušňák si prevzal puk na modrej, potiahol ho vpred a poslal pred bránkovisko Skalickému, puk skončil mimo priestor bránky Moskvy.
44:43
Slovan chyboval v rozohrávke, k puku sa dostal Šmeľov, ktorý zakončil z otočky z pravého kruhu, Brust ho v pokľaku vychytal.
41:19
41:19
goalSpartak Moskva dal gól!
Spartak si lepší úvod priať ani nemohol, Mirnov vybojoval puk na pravej strane pri mantineli, posunul ho na kruh a tam švihom zakončil ALEXANDER VASILIEV, nuž a puk skončil v sieti domácich. Asistencia: Igor Mirnov.
40:45
Spartak točil puk pred bránkou domácich, napokon sa k streľbe dostal Kalinin, od modrej z ľavej strany pálil, Brust puk vyrazil na opačnú stranu k mantinelu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 18:47.
V druhej tretine sme videli štyri pekné góly a všetky do siete hostí, vypredaná aréna sa tak počas vianočných sviatkov môže radovať aj z gólovej nádielky a o víťazovi dnešného zápasu je zrejme už rozhodnuté. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine podľa svetelnej kocky 12:10.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:30
Surový pálil z ľavého kruhu v dobrej pozícii, puk poslal na ochranné sklo, od modrej z pravej strany zasa Kundrátek, druhý Tomáš puk poslal do rohu klziska.
37:32
Domáci v plnom počte a po chybe Bespalova mohli pridať do prázdnej bránky aj piaty kúsok, nepodarilo sa to.
36:44
Kalinin vyzval k zakončeniu Stapletona, ktorý na pravom kruhu netrafil zrejme dobre puk a Brust tak zasahovať nemusel.
36:24
Hostia v plnom počte a Spartak bude pokračovať v hre svojou presilovkou.
36:15
Plastino od modrej nahodil puk na bránku, Bespalov ho vyrazil pred seba a následne ho pritiahol k sebe hokejkou, aby ho schoval pod rukavicu.
35:32
Hostia vyrobili brejk dva na jeden, Starosta zatiahol za ručnú brzdu a za držanie už sedí na trestnej, sily na ľade sa nám vyrovnajú.
34:50
Hostia vyrobili akciu v pásme belasých, Potapov z ľavej strany minul bránku domácich.
34:24
Jeglič si chystal puk na streľbu, Mirnov vyrobil na Žigu krosček, presilovka pre rozbehnutý Slovan.
33:59
Radil dostal puk spoza bránky k bránkovisku na pravej strane, z ťažkého uhla síce zakončil, na Brusta to stačiť nemohlo.
33:01
Musatov sa snažil presadiť sa na ľavej strane pri bránkovisku, Bespalov puk bezpečne schoval pod svoju rukavicu.
32:29
Tolpeko vystrelil švihom od ľavého kruhu, Brust šiel do pokľaku a puk bezpečne schoval vo svojom náručí.
31:15
Arbitri vytiahli hru do stredného pásma pre prihrávku rukou hostí v pásme belasých.
30:05
importantOddychový čas hostí, Nikita Bespalov sa však vrátil späť do svojej bránky.
30:05
30:05
goalSlovan Bratislava dal gól!
Slovan koncertuje a aréna sa raduje, Surový z pravej strany poslal puk pred bránkovisko, Šťastný mu ho vrátil a TOMÁŠ SUROVÝ popod betóny Bespalova puk umiestnil do klietky hostí. Asistencia: Andrej Šťastný.
29:15
29:15
goalSlovan Bratislava dal gól!
Slovan zamotal Spartakovcom hlavy v pásme a z ľavého kruhu vystrelil švihom TOMÁŠ KUNDRÁTEK, ktorý k dnešným svojim narodeninám pridal sám sebe darček. Asistencie: Jeff Taffe a Jonathan Cheechoo.
28:55
importantSersen vystrelil príklepom spoza pravého kruhu, Bespalov puk zrazil do rohu klziska.
28:39
Sersen pálil od modrej a nikto mu nestál v ceste, minul bránku hostí, aká to škoda.
28:19
Provolnev neudržal nervy na uzde, za vrazenie dve minúty a presilovka pre Slovan.
27:27
27:27
goalSlovan Bratislava dal gól!
Krásna hokejová akcia dvoch Kanaďanov, ako z učebnice, Cheechoo puk zo stredného pásma potiahol na pravý kruh, pri prečíslení dva na nula ho naservíroval na ľavý a JEFF TAFFE pohotovo vyriešil Bespalova v klietke hostí. Asistencia: Jonathan Cheechoo.
26:49
Leščenko a Voronin sa chceli presadiť na pravej strane, puk dokázali dostať len do bránkoviska, tam ho Brust pohotovo schoval pod rukavicu.
25:23
Hra sa nám akosi kúskuje, Slovan sa previnil proti pravidlám ofsajdom.
25:01
Brust puk prikryl pod rukavicu, snažil sa tam dobiedzať Tolpeko, Ďaloga ho odstrčil a ochránil Brustove rukavice.
24:50
Slovan chyboval pri prechode do útočného pásma, čiarový hru prerušili pre zakázané uvoľnenie.
24:41
Puk letiaci nad ľadom Barry schoval do lapačky, upokojil hru aj za cenu, že pásmo na vhadzovanie bude mať Spartak.
24:27
Plastino nakorčuľoval na modrú a vystrelil, jeho puk však minul priestor bránky hostí.
23:37
Jeden z hráčov Spartaka zahral v pásme belasých s vysokou hokejkou, hlavný hru prerušil a vykázal ju do stredného pásma.
21:58
21:58
goalSlovan Bratislava dal gól!
Prečíslenie domácich dva na jeden, na pravej strane čakal puk Šťastný márne, TOMÁŠ SUROVÝ od ľavého kruhu napriahol k streľbe a puk poslal do vrchných partií hosťujúcej bránky.
20:42
Vopelka od modrej z jej stredu puk umiestnil do priestoru bránky Spartaka, Bespalov ho schoval opäť do lapačky.
20:23
Kundrátkov strelecký pokus z ľavého kruhu Gilroy zblokoval do rohu klziska, následný pokus belasých od modrej Bespalov zlikvidoval v lapačke.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 17:51.
V prvej tretine sme videli spočiatku opatrný hokej, no chlapci potom prepli na vyšší rýchlostný stupeň a šance boli na oboch stranách. Gólmani Bespalov a Brust však zmenu skóre nepripustili a tak si aréna na gól bude musieť počkať. Pomer striel do priestoru bránky 9:9.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:57
Spartak ešte vyrobil akciu, ktorú zakončil strelou z pravej strany z ostrého uhla Voronin, Brust puk vyrazil späť do hry.
18:18
Pohyblivý Spartak vyprodukoval ďalšiu akciu v pásme belasých, k zakončeniu sa dostal Tolpeko, Brust jeho puk zneškodnil.
17:38
Hostia oblúčikom nahodili puk na bránku domácich, Brust ho schoval do lapačky, vhadzujeme po ľavej ruke gólmana belasých.
16:24
Voronin sa zmocnil puku v strednom pásme, preštrikoval sa s ním na pravý kruh a vystrelil, poslal ho však len na ochranné sklo.
15:44
15:44
importantJeglič potiahol puk vpred po ľavej strane, nabil pred bránkovisko Vopelkovi, ktorý vystrelil z prvej, Bespalov vytiahol krásny zákrok a puk v rozkľaku schoval do lapačky.
15:17
importantStapleton z ľavého kruhu nabil prihrávkou dozadu na vrchol kruhu Radilovi, ktorý pálil príklepom, Brust puk letiaci nad ľadom schoval vo svojej lapačke.
14:38
Oba tímy s plným počtom hráčov, pri hre štyroch proti štyrom sme vyložené šance nevideli.
14:03
Gilroy od modrej nahodil puk na bránku domácich, Brust ho pohotovo svojou hokejkou upratal do rohu klziska.
12:38
Slovan nahodil puk do bránkoviska, Nedorost sekol Bespalova, pomstiť ho chcel Vasiliev, ten dostal dvojku za hrubosť.
10:54
importantBobrov dostal z bránkovej čiary puk pred bránkovisko a z prvej pohotovo zakončil, Brust puk vyrazil späť do hry a zmenu skóre nepripustil.
10:31
Šmeľov prešiel s pukom poza bránku a nabil na ľavý kruh Leščenkovi, jeho strelu domáci vytesnili na ochrannú sieť.
10:06
Slovan zahral úmyselný ofsajd, čiarový hru prerušil, vhadzovať budeme po pravici Brusta.
08:29
Švarný od modrej z ľavej strany pálil po bránke, Jeglič puk pred bránkoviskom tečoval, no puk skončil v rohu klziska a Bespalov bol teraz bez práce.
07:13
importantHostia sa dostali do brejku a do zakončenia Bobrov, ktorý strieľal spred bránkového priestoru z pravej strany, Brust puk vyrazil späť do hry.
07:02
importantPo buly šiel puk za kruh, švihom vystrelil Kundrátek, Bespalov efektne puk zatočil do svojej lapačky.
06:57
Skalický z ľavej strany od kruhu puk nahodil na Bespalova, Nikita ho zrazil dole na ľad, domáci sa ho snažili presekať za jeho chrbát, hlavný hru prerušil.
06:09
Starosta od modrej z jej stredu nahodil puk na bránku Spartaka, Bespalov cez svoju vyrážačku puk zrazil do rohu klziska.
05:29
Brust v akcii pri ľavej žrdi, keď v pokľaku likviduje puk z hokejky Tolpeka, ktorý strieľal od pravého kruhu.
04:49
Leščenko ťahal puk po pravej strane k bránkovisku, aj ho centroval, puk preletel Brustovym bránkoviskom na opačnú stranu klziska, ešte že tak.
04:05
Surový ťahal puk do pásma, Slovan opäť vyrobil ofsajd a čiarový mu akciu musel zastaviť.
03:39
Provolnev od modrej z pravej strany nahadzoval puk na bránku domácich, puk bol zblokovaný na ochrannú sieť.
02:52
Slovan sa previnil na modrej ofsajdom, vhadzujeme v strednom pásme.
02:19
Chipchura z obranného pásma v individuálnej akcii nakorčuľoval s pukom za kruhy, vystrelil, Bespalov v pokľaku puk schoval vo svojom náručí.
01:22
Minútou ticha sme si pred úvodným buly uctili pamiatku obetí pádu lietadla do Čierneho mora pri meste Soči, vidíme opatrný úvod zápasu.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
V bránke hostí od úvodu Nikita Bespalov, do klietky domácich sa po jedno zápasovej stopke vrátil Barry Brust. Aj dnes je aréna vypredaná, diváci si zaslúžia vidieť plný bodový zisk domácich.
Príjemný podvečer z Bratislavy vám želám, na ľadovej ploche máme na rozcvičke oba tímy, domáci tradične v modrých dresoch, hostia v bielo-červenej kombinácii farieb.
Úvodné zostavy:

HC Slovan Bratislava:

Brust (Pogge) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Ďaloga, Bačík, Pätoprstý – M. Hlinka, Taffe (A), Cheechoo – Nedorost, Jeglič, Vopelka – Musatov, Surový, Šťastný – Skalický, Lušňák, Chipchura

Spartak Moskva:

Bespalov (Svensson) – Provolnev, Gilroy (A), Kalinin (A), Dyblenko, Kirillov, Bondarev, Sergijenko – Stapleton, Stoa, Radil – Glazačov, Vasiliev, Mirnov – Šmeľov, Voronin, Leščenko – Tolpeko, Bobrov, M. Potapov (C)

Rozhodca:

Komarov, Cyplakov – Micheľ, Strelcov.
HC Slovan zakončí hokejový december na svätého Štefana, v poslednom zápase kalendárneho roka bude vypredaná Aréna Ondreja Nepelu hostiť moskovský Spartak.

Hokejový klub Spartak Moskva vznikol v roku 1946. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 4 majstrovské tituly, 11 krát obsadil druhé miesto a 9 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 2 krát vyhrali hráči Spartaka ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe 5 víťazstiev Spenglerovho pohára. Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 7. miesto, ktoré potvrdili aj o rok neskôr. V ďalších troch ročníkoch obsadili postupne 13., 19. a dvakrát 23. miesto. V ďalšej sezóne Spartak Moskva v KHL neúčinkoval a v uplynulej sezóne to bolo v konečnom účtovní 21. miesto.

V súčasnosti červeno-biely dres klubu obliekajú výlučne hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú traja hráči z USA, jeden hráč zo Švédska, káder dopĺňa Česká republika – Lukáš Radil. Hlavným trénerom mužstva je Alexej Anatolievič Jaruškin. Domáce zápasy Spartak hráva v Malej športovej aréne Lužniki, ktorá pojme 8.500 divákov.

V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Spartak z 42 zápasov 56 bodov, Slovan odohral o jeden zápas viac a do tabuľky zapísal 52 bodov. V aktuálnej sezóne sa kluby stretli už dvakrát, v septembri na ľade v Bratislave zvíťazil Spartak po výsledku 2:1, odveta v Moskve sa hrala v novembri, domáci zvíťazili po výsledku 4:2, keď o svojom víťazstve rozhodli tromi gólmi v záverečnej tretine duelu.

Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je Jeff Taffe s 27 kanadskými bodmi (12+15), na druhej priečke Jonathan Cheechoos 25 kanadskými bodmi (11+14). V tíme hostí je na čele kanadského bodovania 34 bodový Matthew Gilroy (7+27), na druhej priečke 29 bodový Ryan Stoa (19+10). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 91,2% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,60 gólov na zápas, Justin Pogge s 90,0% úspešnosťou drží priemer 3,11 gólov na zápas. Na druhej strane Nikita Bespalov s 93,6% úspešnosťou zásahov pri priemere 1,76 gólov na zápas, Markus Svensson90,4% úspešnosť zásahov s priemerom 2,73 gólov na zápas.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Spartak Moskva a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan stratil štvorgólový náskok, súpera napokon zdolal po nájazdoch