Po dvoch víťazstvách opäť neuspel. Slovan prehral o štyri góly

Hokejisti Slovana pod vedením Miloša Říhu neuspeli v posledných dvoch zápasoch tripu.
Hokejisti Slovana pod vedením Miloša Říhu neuspeli v posledných dvoch zápasoch tripu. (Autor: TASR)
Sportnet|10. nov 2016 o 14:25

Nad sily slovenského tímu bol kazašský Barys Astana.

KHL - štvrtok:

Barys Astana - HC Slovan Bratislava 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Góly: 5. Starčenko (Lipin, Kučin), 15. Dawes (St. Pierre, Bochenski), 36. Kučin (Starčenko, Savčenko), 57. Starčenko (Rymarev, Kučin), 60. Bochenski (Dawes, Dallman) - 24. Lušňák (Vopelka, Michal Hlinka)

Vylúčení: 1:6 na 2 min, navyše: Chipchura 5+DKZ za napadnutie hlavy a A. Meszáros (obaja Slovan) 5+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Belov, Morozov - Kučava, Novikov (všetci Rus.)

Astana: H. Karlsson - Semionov, Dallman, Triasunov, Barker, Šalapov, Lipin, Savčenko - Dawes, Bochenski, St. Pierre - Starčenko, Kučin, Rymarev - Markelov, Trivino, Paňukov - Chuďakov, Beľgibajev, N. Ivanov - Grenc

Slovan: Pogge - F. Novák, A. Meszároš, Plastino, Švarný, Marek Ďaloga, Starosta, Bačik - Cheechoo, Taffe, Smoleňák - V. Nedorost, Jeglič, A. Šťastný - Valský, Chipchura, T. Kopecký - Vopelka, Lušňák, Michal Hlinka

ASTANA. Hráči Slovana Bratislava prehrali 1:5 na ľade kazašského Barysu Astana vo štvrtkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Zverenci Miloša Říhu nenadviazali na utorňajší triumf 4:1 z Jekaterinburgu a nedosiahli tretí trojbodový zápis vonku za sebou.

Tri góly od stavu 1:2 z ich pohľadu inkasovali v oslabení.

Barys poslal v piatej minúte do vedenia Roman Starčenko nečakanou strelou švihom hneď po prechode modrej čiary.

Poistku pridal v pätnástej minúte z medzikružia nedôrazne bránený Nigel Dawes, ktorý si individuálne pripravil ideálnu palebnú pozíciu.

V 24. minúte znížil Patrik Lušňák na dvakrát po predchádzajúcom prehnane odvážnom výlete gólmana Henrika Karlssona za bránku.

V 36. minúte Ivan Kučin v presilovke zblízka dorážkou okolo ležiaceho Justina Poggeho zabezpečil Astane opäť dvojgólové vedenie.

Z úsilia Slovana v záverečnej tretine nič nebolo. Naopak, v 57. minúte v presilovej hre nastolil definitívu svojím druhým gólom Starčenko a jedenásť sekúnd pred koncom upravil na konečných 5:1 znova v početnej výhode Brandon Bochenski.

Slovanisti figurujú na dvanástej priečke v tabuľke Západnej konferencie. Z doterajších 27 vystúpení nazbierali 35 bodov pri skóre 64:84. Bratislavčania majú na svojom konte o tri body menej ako jedenásty Spartak Moskva.

Za postupovo ôsmym Dinamom Minsk zaostávajú o päť bodov.

Bratislavčania sa najbližšie predstavia v sobotu 12. novembra o 12.30 h SEČ na štadióne Jugry Chanty-Mansijsk.

Hlasy po zápase:

(zdroj: hcslovan.sk)

Miloš Říha, tréner Slovana: "V rovnovážnych situáciách na ľade sme boli v niektorých častiach zápasu aj lepší ako náš súper. Vytvorili sme si šance, ale góly sme nestrelili. Zápas sme si prehrali vylúčeniami v záverečnej tretine."

KHL  2016/2017
10.11.2016 o 14:30
Astana
5:1
(2:0, 1:1, 2:0)
60' minúta
Ukončený
Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 5. R. Starčenko (Kučin, Lipin), 15. Dawes (St. Pierre, Bochenski), 36. Kučin (Savčenko, R. Starčenko), 57. R. Starčenko (Rymarev, Kučin), 60. Bochenski (Dawes, Dallman) – 24. Lušňák (Vopelka, M. Hlinka). Rozhodca: Belov, Morozov – Kučava, Novikov. Diváci: 4.220.
Prenos
Slovan zápas v Astane nezvládol, do tretej časti nastupoval s dvojgólovým mankom, no produkoval faul za faulom a tie arbitri objektívne trestali. Zbytočne sa hostia hnevali a protestovali, akurát to rozhodilo ich psychiku, Barys dnes bol lepším tímom a do tabuľky si právom zapíše tri body. Dva góly v presilovkách v tretej tretine už len kozmeticky upravili výsledok. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 13:9, na túto prehru musíme zabudnúť a Slovan môže a musí bodovať na ľade v Chanty-Mansijsku. Pekný večer priaznivcom športu a ľadového hokeja želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:49
59:49
goalBarys Astana dala gól!
Kapitán domácich BRANDON BOCHENSKI na ľavej strane pri bránkovisku poslal puk do bránky, ktorý mu z pravej strany cez bránkovisko adresoval Dawes. Asistencie: Nigel Dawes a Kevin Dallman.
59:29
Barys točí hostí v pásme ako na kolotoči snažiac sa vypracovať si palebný priestor.
59:11
Podrazenie v podaní Švarného, Slovan pôjde do trojky, Barys hrá hokej lahodiaci oku domáceho diváka.
58:25
importantSavčenko vystrelil z ľavej strany a opäť pomohla Poggeovi konštrukcia jeho bránky, Barys drží hostí v pásme a kontroluje puk na svojich hokejkách.
58:00
Slovan vyhodil puk von z pásma a miestny hlásateľ oznámil posledné dve minúty tretieho perióda.
56:23
56:23
56:23
goalBarys Astana dala gól!
Krásna akcia domácich, Rymarev puk ťahal z ľavej strany na pravú za bránkou a poslal ho späť na ľavý kruh do protipohybu hráčov, kým sa stihli všetci spamätať a Pogge presunúť späť, z ľavého kruhu pálil do odkrytej časti bránky ROMAN STARČENKO. Asistencie: Jevgenij Rymarev a Ivan Kučin.
55:42
Za seknutie dostal päť minút Meszároš, a keďže kapitán belasých to prehnal s emóciami, putoval aj do šatne. Trest odsedí opäť Lušňák.
55:04
importantHostia v plnom počte a Cheechoo dostal puk do brejku, rútil sa sám na gólmana domácich, Karlsson puk zrazil za svoju bránku.
54:57
Pogge likviduje puk domácich, Chuďakov si chcel niečo vysvetliť so Smoleňákom, čiaroví arbitri boli proti a šarvátku nepripustili.
54:25
Valský dostal puk do brejku, cez Savčenka sa nepredral, no umne podržal puk s dvojicou domácich v rohu klziska za bránkou Karlssona.
53:44
Hostia poslali puk von z pásma a odišli striedať, Barys následne vyrobil na modrej ofsajd, príliš sa ponáhľal s pukom pred bránku Poggea.
53:04
Držanie a dve minúty dostal Cheechoo, opäť teda presilovka pre Astanu.
52:49
Opäť vylúčenie hostí, tak to signalizuje hlavný rozhodca, Karlsson na striedačke, power play domácich.
52:06
Hostia v plnom počte, Lušňák, ktorý sedel na trestnej za Chipchuru je už späť na ľadovej ploche.
51:56
Pogge v pokľaku likviduje puk domácich z pravej strany od kruhu, Slovan umne bráni svoje oslabenie.
51:30
Starosta zachytil prihrávku domácich a puk usmernil do rohu klziska, tam sa ho zmocnili hostia a opäť puk poslali von z pásma.
50:53
Bochenski pri bránkovisku z ľavej strany pálil, Pogge priestor pri žrdi vykryl a poslal puk za svoju bránku, Barys ho však má pod kontrolou na svojich paliciach.
50:20
Ďalší puk poslali belasí von cez všetky čiary, Barys nevie teraz dostať belasých pod tlak a to je dobré.
49:39
Markelov vystrelil od modrej z ľavej strany príklepom, minul bránky hostí, Slovan následne puk vyhodil von z pásma.
49:08
Smoleňák poslal puk von cez všetky čiary, Slovan zbiera veľmi cenné sekundy zo svojho oslabenia.
48:31
Slovan so štyrmi hráčmi na ľade, Barys však má k dispozícii svoju dlhú presilovku za faul Chipchuru.
47:55
importantVýborný zákrok Poggea, ktorý hokejkou pred bránkoviskom zachytil puk domácich smerujúci z pravej strany na ľavú.
47:20
Belasí zachytili puk pred bránkoviskom a okamžite ho poslali mimo svoje obranné pásmo.
47:06
Chipchura za faul na hlavu a krk dostal trest päť minút a do konca zápasu, toto nevyzerá s belasými dobre. Trest odsedí Lušňák.
46:31
Za vrazenie na mantinel dostal dve minúty Nedorost, keď chcel späť vybojovať stratený puk, odniesol si to Rymarev a dúfajme, že si to neodnesie klub od Dunaja.
45:33
Smoleňák tiesnený z ľavej strany pekne vystrelil a aj tento puk smeroval do priestoru bránky, Karlsson ho však zrazil za svoju bránku a radovať sa fans pod Tatrami nedovolil.
44:44
Starosta pekne vystrelil spoza kruhov z ich vrcholov, Karlsson puk dobre videl a opäť ho poslal späť do hry.
44:15
Slovan sa snaží dostať domácich pod tlak, zatiaľ sa mu to nedarí podľa predstáv, domáci ten puk za každú cenu chcú dostať mimo pásmo.
42:53
Cheechoo poslal puk po buly spoza kruhu smer Karlsson, Henrik puk vyrazil na druhú stranu klziska.
42:50
importantNovák puk švihom z vnútornej strany pravého kruhu poslal medzi tri žrde, obor v modrom drese s betónmi na nohách aj tento puk dokázal zneškodniť.
42:24
Barys poslal puk von z pásma a oslobodil sa, Slovan hral s pukom v pásme domácich bez streleckej aktivity.
41:16
Starosta preveril pozornosť Karlssona z ostrého uhla z pravej strany, Karlsson priestor pri ľavej žrdi vykryl a puk v pokľaku zneškodnil.
41:11
Jeglič z pravého kruhu spoza Triasunova poslal puk do priestoru bránky, Karlsson v pokľaku puk prijal do náručia.
40:27
Smoleňák puk do pásma domácich nedostal, Semionov ho zblokoval na striedačku, vhadzujeme v strednom pásme.
40:08
Slovan vyhral buly a puk nahodil na bránku domácich, Karlsson ho musel prikryť a belasí majú pásmo na vhadzovanie.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 16:16.
V druhej tretine sme videli po jednom góle na každej strane a rovnako tak zvonili konštrukcie bránky na tej ktorej strane. Slovan sa kontaktným gólom vrátil do hry a k vyrovnaniu veľa nechýbalo, prišli však vylúčenia belasých a tie hostí stáli nielen veľa fyzických síl, no pri jednom aj inkasovali a Barys tak aj do tretej tretiny pôjde s dvojgólovým náskokom. Pomer striel medzi žrde v druhej časti hry 12:12.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:49
Slovan puk v pásme domácich stratil, Barys ho umne vyviezol do stredného pásma a teraz sa arbitri pomýlili, toto malo byť zakázané uvoľnenie.
39:18
Chvíľku sme nehrali, arbitri povolili prechod cez ľadovú plochu záchranárom, ktorí sa ponáhľali na pomoc dievčatku, ktorého zasiahol do tváre puk vyhodený z klziska, nuž, aj toto sa stáva na hokejových zápasoch.
39:03
Hostia v plnom počte, Slovan prežil talk domácich bez ujmy, stálo ho to však veľa síl.
38:05
importantStarčenko najskôr z medzikružia pálil a Pogge puk zrazil za bránku, Starčenko si ho zobral na palicu a vystrelil z pravej strany, Pogge puk vyrazil na druhú stranu a odtiaľ pálil Rymarev, Pogge sa stihol presunúť a puk v pokľaku zlikvidoval.
37:50
Barys opäť točí Slovan v pásme hľadajúc si výhodný palebný priestor.
37:03
Podrazenie a za tento priestupok dostal dve minúty Bačík, Barys bude opäť hrať presilovú hru.
36:27
Slovan vyrobil skrumáž pred bránkou domácich, Kopecký a po ňom ani Chipchura však puk za chrbát Karlssona nedostali.
35:57
35:57
goalBarys Astana dala gól!
Barys točil belasých v pásme ako na kolotoči a získal z toho dvojgólový brejk, puk našiel pred bránkou voľného IVANA KUČINA, ktorému prvý puk Pogge vyrazil, Ivan však v dorážke poľahky okolo ležiaceho Poggea puk poslal do bránky. Asistencie: Roman Savčenko a Roman Starčenko.
34:53
St. Pierre inkasoval do tváre hokejkou od Lušňáka, Patrik na trestnej, dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
33:55
Signalizované vylúčenie hráča hostí, Karlsson na striedačke, Barys so šiestimi korčuliarmi na ľade.
33:13
Kopecký bekhendom vystrelil z pravého kruhu, Karlsson išiel opäť do pokľaku, puk vyrazil pred seba, v dorážke neuspel Chipchura, keďže Henrik puk schoval medzi betónmi.
32:24
Slovan zakladal útočnú akciu, puk skončil mimo hracej plochy, arbitri tak museli hru prerušiť a nasleduje reklamná prestávka.
31:51
Slovan sa teraz oslobodil len za cenu zakázaného uvoľnenia, nemôže striedať, diváci tu v aréne vidia veru pekný a rýchly hokej.
30:41
importantDawes dostal puk na ľavú stranu do voľného priestoru, korčuľoval sám na gólmana hostí, neviem či Pogge ten puk zrazil do rohu klziska, alebo Nigel trafil vonkajší oblúk bránky hostí.
29:22
importantRymarev z medzikružia vyzval k efektnému zákroku Poggea, Justin puk z hokejky domáceho borca poslal späť do hry a tribúnami to len tak zašumelo.
27:52
importantSlovan v obrovskej šanci a za chrbtom Karlssona zvonila žrď, nevidel som presne, ktorý že z hráčov v bielom drese bol tesne od zápisu do listiny strelcov.
27:45
importantHostia v plnom počte, no Slovan druhú časť oslabenia bránil a bránil, Barys ho držal v pásme, efektnú palebnú pozíciu si však nevypracoval, puk strieľaný spoza kruhov napokon predsa len skončil na pravej žrdi bránky Poggea. Tak toto nám poskytla réžia v opakovanom zábere.
26:19
Barys kombinoval s pukom v pásme hostí, od modrej vystrelil Savčenko, Pogge puk poslal späť do hry a belasí puk zakrátko vyhodili von z pásma.
25:45
Podrazenie a dve minúty vyfasoval Lušňák, presilovka pre Barys.
25:23
importantValský opäť ušiel defenzíve domácich, vystrelil z ľavej strany švihom, Karlsson puk v pokľaku vyrazil pred seba, Valský ešte dorážal bez úspechu, napokon bol Karlsson atakovaný Chipchurom, ktorý ho zasiahol nohou, nakoľko ho do gólmana natlačil Bochenski.
25:00
Trochu nepresností sme teraz videli na oboch stranách, oba tímy striedajú počas hry, Slovan aktívnejším tímom.
23:30
23:30
goalSlovan Bratislava dal gól!
Karlsson vykorčuľoval za svoju bránku, puku sa však nezmocnil, Vopelka puk spoza bránky poslal pred bránkovisko, PATRIK LUŠŇÁK vystrelil po ľade, Karlsson sa medzitým stihol vrátiť do bránky, puk mu však popod telo prekĺzol k bránkovej čiare a Patrik sa v dorážke už nemohol pomýliť. Asistencie: Lukáš Vopelka a Michal Hlinka.
22:54
importantValský vybojoval puk v strednom pásme, potiahol puk na palici vpred a sám sa rútil na Karlssona, chcel mu prehodiť pravý betón, Henrik puk cez betón v rozkľaku vyrazil späť do hry!
22:08
Kopecký vystrelil z ľavej strany spoza kruhu, Karlsson mal ideálny výhľad a Tomášov švihom vystrelený puk v pokľaku schoval do náručia.
21:27
Domáci v plnom počte, Slovan svoju delenú presilovku nevyužil.
21:22
Plastino nahodil puk pred bránku, Jegličov teč si však cestu za chrbát Karlssona nenašiel.
20:32
Semionov odpálil puk od svojej bránky cez všetky čiary, belasí svojho hostiteľa v pásme ešte nezamkli.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 15:20.
Prvá tretina v Astane je minulosťou, Slovan nastúpil do hry veľmi dobre, už sa zdalo, že vnúti domácim svoj štýl hry, no prišla chyba Nováka, šanca Dawesa a domácich akoby pokropil svätenou vodou. Chytili sa taktovky hry a defenzíva hostí mala plné ruky a nohy práce, napokon boli z toho dva puky v sieti Slovana. Do druhej tretiny nastúpi Slovan s výhodou presilovej hry, pomer striel medzi žrde v prvej tretine 13:13.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:49
importantSlovan vyhral vhadzovanie na ľavom kruhu, puk putoval za ten pravý a z jeho vrcholu švihom vystrelil Švarný, Karlsson v pokľaku puk schoval medzi betónmi.
19:27
Savčenko dostal dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, presilovka pre Slovan.
19:11
Meszároš vystrelil z vrcholu pravého kruhu, Karlsson zmenu skóre nepripustil, cez masku poslal puk za bránku, Slovan by ten gól do šatne potreboval ako soľ.
18:31
Pogge zlikvidoval nahodený puk na jeho bránku z ľavej strany, Barys bude mať pásmo na vhadzovanie.
17:55
Karlsson vo forme, aj teraz poslal späť do hry puk z hokejky súpera od modrej, Barys pri puku a pôjde do akcie.
17:20
Lušňák vystrelil z ľavej strany od mantinelu pri kruhu, minul bránku domácich, Karlsson len prevetral lapačku naprázdno.
16:07
Valský poslal puk na bránku Astany, Karlsson bol pozorný, puk poslal späť do hry, Barys sa bráni akcii hosťujúceho tímu.
15:35
Švarný puk do útočného pásma už nedostal, ani to nebolo cieľom, nahodil ho do pásma a oba tímy striedajú počas hry.
14:54
14:54
goalBarys Astana dala gól!
Barys hral, Slovan stál, NIGEL DAWES vozil puk na hokejke, nakorčuľoval medzi kruhy a strelou švihom nedal Poggeovi najmenšiu šancu na zásah. Asistencie: Martin St. Pierre a Brandon Bochenski.
14:34
Slovan hrá akosi staticky teraz, St. Pierre pálil z pravého kruhu, Pogge puk vyrazil späť do hry.
14:15
importantBochenski z ľavej strany poslal puk medzi kruhy, k zakončeniu sa dostal Dallman, Pogge puk v pokľaku dokázal zlikvidovať, ešte že tak.
14:10
Domáci vyrobili ofsajd a čiarový hru zastavil, predtým inkasoval Starosta tvrdý hit, bolo to však čisté a hlavný nechal bežať hru.
12:36
Meszároš od modrej z pravej strany príklepom poslal puk na bránku domácich, ten však zblokovalo klbko hráčov pred bránkou a Karlsson zasahovať nemusel.
11:40
Vopelka to skúsil lišiacky na nahodený puk spoza bránky do bránkoviska, nevyšlo to, Karlsson síce nevedel, kde je puk, za jeho chrbát sa však neodrazil.
10:15
Paňukov ťahal puk vpred a chcel vystreliť od pravého kruhu, Švarný mu v tom zabránil a Pogge bol v tejto situácii bez práce.
09:10
Meszároš peknou prihrávkou našiel korčuľujúceho Taffeho, Jeff vystrelil spoza obrancu, Karlsson dobre čítal hru a puk vyrazil späť do hry.
07:55
Domáci sa dostali do šance, z pravej strany sa s pukom pred bránku predieral jeden z domácich, Plastino mu puk pred zakončením vypichol, domáci však pokračovali v akcii, ktorú zakončil strelou od modrej Dallman, lapačka Pogeea bola prichystaná.
06:25
Nedorost sa dostal k puku za modrou, potiahol ho na ľavý kruh a vystrelil, Karlsson puk cez lapačku poslal do rohu klziska, pri puku hráči v bielych dresoch, hráči HC Slovan.
05:58
importantĎalšia pekná akcia domácich, puk spoza bránky skončil pred bránkoviskom na hokejke St. Pierra, ktorý vystrelil, Pogge puk cez hruď zrazil pred seba, Dawes sa k efektnej dorážke nedostal, defenzíva hostí ho pokryla a Pogge mohol pohotovo puk schovať pod lapačku.
04:50
04:50
goalBarys Astana dala gól!
Slovan začal aktívnejšie, prišla šanca Dawesa a všetko je inak, ROMAN STARČENKO potiahol puk vpred na palici a od modrej ho vystrelil cez dvoch obrancov hostí, no a ten puk skončil pod brvnom bránky Poggea. Asistencie: Ivan Kučin a Alexander Lipin.
03:32
importantFilip Novák to chcel spoza bránky cez dvoch útočníkov domácich, o puk prišiel a vo výbornej šanci bol Dawes, ktorý z ľavej strany spred bránkoviska pohotovo krásne švihom vystrelil, Pogge puk ešte krajšie schoval do lapačky!
02:29
Plastino poslal puk na bránku domácich, Karlsson ho vyrazil cez betóny pred seba, hostia však majú puk na hokejkách v obrannom pásme Astany.
01:12
Nedorost potiahol puk do pásma, spätnou prihrávkou hľadal za kruhmi Jegliča, defenzíva domácich to však zvládla a zmocnila sa puku.
00:24
Slovan sa ubránil akcii domácich a založil akciu, Smoleňák hľadal svojim pukom z pravej strany medzi kruhmi Taffeho, prihrávka Jeffovi smerovala na päty.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Vážení priatelia, v mene svojom a najmä v mene našej redakcie, vyslovujem úprimnú sústrasť pozostalej rodine, ale i všetkým známym, kolegom a priateľom, ktorí smútite za našim kolegom, redaktorom Jakubom Bartkom, ktorý odkomentoval množstvo športových prenosov a najmä hokej zo Zvolena. Jakub sa dnes ráno s nami rozlúčil po krátkej a zákernej chorobe vo veku 25 rokov, česť jeho pamiatke.
Dozneli hymny oboch krajín, tradičné pokriky na oboch stranách v bránkoviskách.
Oba tímy už máme na hracej ploche, zaznejú hymny Slovenskej republiky a Kazachstanu a zakrátko bude všetko prichystané k úvodnému buly zápasu.
Príjemné športové popoludnie vám želám, Slovan to dnes rozbalí v Kazachstane, kde preverí jeho formu domáci Barys Astana, ktorý nastúpi na duel v tom najsilnejšom zložení. V drese domácich sa dnes predstaví charizmatický Cam Barker, ktorý ešte minulý rok obliekal dres belasých. Slovan v zostave, až na malé preskupenie, ako v zápase v Jekaterinburgu, tam to bolo za tri body. Poďme si spolu vychutnať zápas z nového štadióna s názvom Nový Palác športu v Astane.
Úvodné zostavy:

HC Barys Astana:

Karlsson (Poulin) – M. Semionov, Dallman (A), Triasunov, Barker, Šalapov, Lipin, Savčenko – St. Pierre, Dawes, Bochenski (C) – Rymarev, Starčenko (A), Kučin – Paňukov, Markelov, Trivino – Belgibajev, Chuďakov, Grents – Ivanov

HC Slovan Bratislava:

Pogge (Brust) – F. Novák, Meszároš (C), Plastino, Švarný, Starosta (A), Ďaloga, Bačík – Smoleňák, Taffe (A), Cheechoo – Nedorost, Jeglič, Šťastný – Valský, Chipchura, Kopecký – M. Hlinka, Vopelka, Lušňák

Rozhodca:

Belov, Morozov – Kučava, Novikov.
Po reprezentačnej prestávke pokračuje KHL ďalším hracím dňom a HC Slovan vycestoval na ďalší svoj trojzápasový trip. V tom prvom z nich v utorok zvíťazil na ľade Avtomobilistu Jekaterinburg, na rad prichádza druhý z partie silných súperov, Barys Astana.

Predstavme si v krátkosti klub Barys Astana. Klub vznikol v roku 1999 a hrával v národnom šampionáte, kde sa mu podarilo zaznamenať trikrát druhé miesto. V sezóne 2007/2008 však odohral jeden ročník v ruskej najvyššej súťaži a v roku 2008 klub z hlavného mesta Kazachstanu vstúpil do KHL. Postupne v tejto súťaži zaujal celkové umiestnenia na pozíciách s číslami 16. , 14. , 14. , 10. a 11. miesto. V šiestej sezóne sa Barys prebojoval do play-off súťaže a v prvom kole vyprevadil po sérii 4:0 na zápasy Avtomobilist Jekaterinburg, no v druhom kole nestačil na hráčov Salavat Julajev Ufa a po sérii 2:4 na zápasy sa zo súťaže porúčal, no bolo to historicky najlepšie umiestnenie na pozícii číslo 7. V siedmej sezóne to bola opäť účasť v play-off súťaže, v prvom kole Astane vystavil stopku Avangard Omsk a Barys zaknihoval v celkovom hodnotení 11. priečku. V uplynulej sezóne sa Astana do záverečnej vyraďovacej fázy neprebojovala a napokon bolo z toho 17. miesto plejády KHL.

Kostru mužstva tvoria hráči zo štyroch krajín. Dres obliekajú okrem domácich Kazachov, ktorí tvoria aj časť národného mužstva, piati hráči z Kanady, po jednom zo Švédska a Ruskej federácie. Domáce zápasy hráva Barys v hale s názvom Nový Palác športu, ktorý pojme 11.626 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Eduard Konstantinovič Zankovec.

V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Barys z 25 zápasov 34 bodov, Slovan odohral o jeden zápas viac a získal celkom 35 bodov. V uplynulej sezóne sa súperi spolu stretli dvakrát, na ľade v Bratislave zvíťazil Slovan po výsledku 5:3, v Astane zvíťazil Barys 5:4 po predĺžení.

Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je Jonathan Cheechoo s 18 kanadskými bodmi (7+11), na druhej priečke Jeff Taffe so 17 kanadskými bodmi (7+10). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 24 bodový Nigel Dawes (14+10), na druhej priečke 22 bodový Brandon Bochenski (6+16). Gólman hostí Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 90,9% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,86 gólov na zápas, Justin Pogge s 90,9% úspešnosťou drží priemer 2,86 gólov na zápas. Na druhej strane Henrik Karlsson s 92,2% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,56 gólov na zápas, Vitalij Kolesnik85,5% úspešnosť zásahov s priemerom 4,17 gólov na zápas.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, v Novom Paláci športu v Astane privítajú klub spod Tatier a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Po dvoch víťazstvách opäť neuspel. Slovan prehral o štyri góly