Rybáriková po skvelom výkone postúpila do osemfinále

Magdaléna Rybáriková postúpila do osemfinále vo Wimbledone.
Magdaléna Rybáriková postúpila do osemfinále vo Wimbledone. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. júl 2017 o 06:00

Slovenka dovolila súperke uhrať len tri gemy.

LONDÝN. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prvýkrát v kariére prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

V 3. kole si na tráve All England Clubu poradila s Ukrajinkou Lesiou Curenkovou hladko 6:2, 6:1. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi v pondelok v prvom vzájomnom zápase proti Chorvátke Petre Martičovej.

Na štvrťfinále by Slovenke vychádzala jedna z dvojice CoCo Vandeweghová (USA-24) - Caroline Wozniacka (Dán.-5).

Rybárikovej maximum

Dvojhra - 3. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Lesia Curenková (Ukr.) 6:2, 6:1

Rybáriková si vylepšila svoje singlové grandslamové maximum, ani na jednom podujatí veľkej štvorky doposiaľ nepostúpila medzi elitnú šestnástku. Jej maximom bolo 3. kolo z Wimbledonu 2015 a US Open 2008 i 2009.

Rybárikovej vyšiel úvod zápasu s Curenkovou, keď vo štvrtom geme prelomila podanie súperky a ujala sa vedenia 3:1. V ďalšej hre odvrátila tri brejkbaly, následne opäť zobrala Ukrajinke servis a odskočila jej už na 5:1.

Curenková ešte znížila na 2:5, no v ôsmom geme premenila Rybáriková v poradí štvrtý setbal. Zverenka trénera Petra Hubera rovnako ako v stretnutí proti tretej nasadenej Češke Karolíne Plíškovej umne menila rytmus hry.

Pozrite si, ako Magdaléna Rybáriková postúpila vo Wimbledone do osemfinále: fotogaléria

9.7.2017

Skvelá forma na tráve

Curenková sa snažila byť agresívna a diktovať tempo, no v dôležitých momentoch robila priveľa nevynútených chýb.Na začiatku druhého dejstva Rybáriková stratila servis, potom však získala šesť gemov v rade. Zápas zakončila štýlovo esom.

Vo Wimbledone má už istú prémiu 147-tisíc libier pred zdanením a 240 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní sa posunula už na 63. miesto. Ešte v marci bola pritom až na 453. priečke počítačového poradia a za sebou mala operácie pravého kolena i ľavej ruky.

Rybáriková má na tráve skvelú fazónu. Bývalá finalistka wibledonskej juniorky v júni triumfovala na turnajoch ITF v Ilkley aj v Surbitone Na podujatí WTA v Nottinghame postúpila až do semifinále, kde podľahla Britke Johanne Kontovej.

Rybáriková bola po postupe do wimbledonského osemfinále spokojná s predvedenou hrou i s výsledkom. "Som veľmi rada, že som to zvládla hladko v dvoch setoch. Nebolo to však až také jednoduché, ako vyzerá konečný výsledok. Boli tam momenty, keď som sa natrápila. Teší ma, že som to zvládla psychicky a vďaka hladkému víťazstvu som si ušetrila sily a energiu na osemfinále. Po zápase s Karolínou Plíškovou som toho mala plné zuby, boleli ma nohy," povedala v rozhovore pre TASR.

Rybáriková: Bude to veľmi náročné

Rybáriková sa snažila nevnímať, že mnohí fanúšikovia ju po zisku skalpu svetovej trojky považovali pred súbojom s Curenkovou za favoritku.

Momentálne hrá lepšie ako mnohé top hráčky. Na tráve výborne servuje, vie to meniť, využíva aj slajz. Bude to veľmi náročné.


Magdaléna Rybáriková o Martičovej

"Ľudia niekedy očakávajú, že keď človek vyhrá nad svetovou hráčkou, automaticky v ďalšom zdolá aj papierovo slabšiu súperku, no v tenise to býva veľmi zradné. Išla som do zápasu s tým, že favoritkou je Curenková."

"Ak by som s ňou prehrala, nebola by to žiadna hanba, pretože vyhrala už nad skvelými hráčkami. Nepripúšťala som si žiaden tlak a nerobila som si z ničoho ťažkú hlavu. Chcela som si to na kurte užiť a podarilo sa mi to."

"Na začiatku druhého setu mi ušiel prvý servis, hneď potom som ju však rebrejkla na nulu, čo bolo veľmi dôležité. Od toho momentu ako keby som sa uvoľnila, začala som veľmi dobre servovať. Na konci zápasu mi už Curenková pripadala odovzdaná, prestala si veriť a už som to doklepla do víťazného konca."

Proti Martičovej očakáva slovenská dvojka náročný zápas. "Petra sa rovnako ako ja vrátila na kurty po zranení. Jej súčasný renking nezodpovedá tomu, ako hrá. Na Roland Garros i vo Wimbledone postúpila z kvalifikácie až do osemfinále, to sú úžasné výsledky."

"Momentálne hrá lepšie ako mnohé top hráčky. Na tráve výborne servuje, vie to meniť, využíva aj slajz. Bude to veľmi náročné."

Online prenos: Magdaléna Rybáriková - Lesia Curenková (Wimbledon 2017, tenis, 3. kolo)

Wimbledon - ženy 3. kolo 2017
08.07.2017 o 12:42
Rybáriková
2:0
(6:2, 6:1)
Ukončený
Curenková
Prenos
Výborne! Sledovali sme ďalšie vydarené predstavenie Magdaléna Rybárikovej, ktorej trávnatá časť sezóny vychádza nad očakávania. Slovenská tenistka po skalpe Karolíny Plíškovej potvrdila úlohu favoritky v zápase s Lesjou Curenkovou a po prvýkrát si na grandslamovom turnaji zahrá osemifinále. To ani zďaleka nemusí byť konečnou, keďže rodáčka z Piešťan sa v štvrtom kole stretne s víťazkou zápasu medzi Petrou Martičovou a Zarinou Diyasovou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň.
Koniec zápasu
6:1
importantMagdaléna Rybáriková postupuje do osemfinále Wimbledonu. Až nečakane hladko zdolala ukrajinskú tenistku Lesju Curenkovú, ktorej napokon povolila uhrať len tri gemy.
40-0
Lesja Curenková teraz odflákla svoj return a dnešný zápas minimálne v hlave už vzdala. Magdaléna Rybáriková má tri šance na ukončenie zápasu.
30-0
Slovenská tenistka je veľmi blízko k postupu do ďalšieho kola. Tentokrát jej pomohla Lesja Curenková, ktorá nedokázala reagovať na jej podanie.
15-0
Magdaléna Rybáriková výborne vstupuje do siedmeho gemu. Po dobrom servise si prešla do útoku a zahrala víťazný úder.
5:1
importantJe to tam! Lesja Curenková musela ísť na sieť po kratšom údere svojej súperky. Ukrajinka ale nezvládla prechodový úder a nasmerovala ho len do siete. Magdaléna Rybáriková ide podávať na postup do osemfinále.
40-30
Lesja Curenková posiela loptičku len do siete, a tak sa dostáva do poriadne náročnej pozície. Odvracať totiž bude ďalší brejkbal slovenskej tenistky.
30-30
Lesja Curenková vracia svojej súperke darček z predošlej výmeny. Loptičku z bekhendovej strany nasmerovala ďaleko od bočnej čiary.
15-30
Magdaléna Rybáriková daruje loptičku svojej súperke. Forhendový úder z dobrej pozície totiž nasmerovala mimo vymedzeného priestoru.
15-15
Ukrajinská tenistka mala teraz trošku smoly. Loptička na tráve odskočila veľmi nečakane, a tak ju Lesja Curenková proste netrafila.
0-15
Lesja Curenková sa ešte nevzdáva. Teraz príkladne zabojovala, dobehla kratší úder svojej súperky a napokon výmenu ukončila smečom nad hlavou.
4:1
Parádnym skrátením hry ukončila Magdaléna Rybáriková piaty gem druhého setu. Podobne ako v úvodnom dejstve dokázala potvrdiť brejk a je blízko k cennému triumfu.
40-15
Slovenská tenistka hrá veľmi dobre takticky. Rozladenú súperku teraz nechala hrať, príliš neriskovala a napokon sa dočkala jej úderu do siete.
30-15
Magdaléna Rybáriková si opäť prešla na sieť. Lesja Curenková síce mala možnosť na obhodenie, no loptička z jej rakety skončila mimo dvorca.
15-15
Teraz musíme pochváliť aj ukrajinskú tenistku. Tá predviedla dobrý return a následne sa môže radovať z úderu slovenskej hráčky, ktorý skončil v sieti.
15-0
Výborná výmena zo strany slovenskej tenistky. Magdaléna Rybáriková si prešla na sieť, kde zahrala precízny volej z pomerne školáckej pozície.
3:1
importantLesja Curenková teraz doslova darovala gem svojej súperke. Spravila v ňom štyri nevynútené chyby, a tak sa Magdaléna Rybáriková dostáva do trháku. Od postupu do osemfinále Wimbledonu ju delia tri gemy.
40-15
Ukrajinská tenistka predviedla ďalší nevydarený úder, a tak bude pri svojom podaní odvracať ďalšie dva brejkbaly Magdalény Rybárikovej.
30-15
Lesja Curenková si pomohla dobrým prvým servisom. Magdaléna Rybáriková síce bola pri loptičke včas, no nasmerovala ju len do autu.
30-0
Lesja Curenková posiela loptičku len do siete. Momentálne nie je v hernej pohode, čo by Magdaléna Rybáriková mala využiť a prelomiť jej servis.
15-0
Lesja Curenková je teraz poriadne rozhodená. Snažila sa ukončiť výmenu víťazným úderom po čiare, no namiesto toho prichádza len nevynútená chyba.
2:1
Parádny gem zo strany slovenskej tenistky. Tá si čistou hrou udržala svoje podanie a po úvodnom stratenom podaní otáča vývoj skóre vo svoj prospech.
40-0
Magdaléna Rybáriková si pomohla priamym bodom z podania, čo je vítaná pomoc. Slovenská tenistka má tak tri šance na udržanie svojho servisu.
30-0
Parádne to teraz zahrala slovenská tenistka. Po agresívnom údere si prešla na sieť, kde zahrala skutočne svetový half-volej.
15-0
Magdaléna Rybáriková otvára tretí gem tohto setu famózne. Loptičku poslala presne na čiaru, o čom nás presvedčila aj moderná technika. Tretie eso našej hráčky.
1:1
importantVeľmi rýchlo si Magdaléna Rybáriková berie stratené podanie späť. Úderom po čiare dostala Lesju Curenkovú pod tlak a napokon ju donútila poslať loptičku za základnú čiaru.
40-15
Magdaléna Rybáriková sa teraz hnevá sama na seba. Lesja Curenková išla na sieť, no nebola dostatočne pripravená. O to viac Slovenku mrzí jej úder do siete.
40-0
Slovenská tenistka krásne dobehla skrátenie svojej súperky a zahrala víťazný úder po čiare. Magdaléna Rybáriková má tri šance na zisk brejku.
30-0
Magdaléna Rybáriková pekne rozbehala svoju súperku. Lesja Curenková svoj posledný úder hrala z náročnej pozície a podľa toho aj tak dopadol.
15-0
Do druhého gemu lepšie vstupuje Magdaléna Rybáriková. Počkala si na chybu svojej súperky, ktorá z bekhendovej strany skutočne prišla.
0:1
importantNevydarený štart do druhého setu! Magdaléna Rybáriková posiela loptičku mimo vymedzeného priestoru a prichádza o svoje podanie. Škoda tých nevydarených pokusov o stop ball.
40-A
Lesja Curenková nečisto trafila loptičku, no mala šťastie. Loptička skončila na bočnej čiare, a tak má Ukrajinka šancu získať servis našej hráčky.
40-40
Tretia zhoda v úvodnom geme druhého setu. Magdaléna Rybáriková zase skrátila hru, Lesja Curenková loptičku dobehla a zahrala víťazný úder.
A-40
Veľmi pekne to teraz zahrala slovenská tenistka. Po servise si prešla na sieť a výmenu zakončila nekompromisným smečom nad hlavou.
40-40
Druhý raz v tomto geme predviedla Magdaléna Rybáriková nepodarené skrátenie. Loptička skončila v sieti, a tak sa skóre preklopilo na zhodu.
A-40
Magdaléna Rybáriková mala teraz poriadne veľké šťastie. Do výmeny musela ísť len cez druhé podane, no return Ukrajinky skončil len v sieti.
40-40
Lesja Curenková sa pri podaní slovenskej tenistky dostáva na zhodu. Pekne rozbehala našu hráčku, následne si prešla na sieť, kde zvládla aj pomerne náročný volej.
40-30
Slovenská tenistka opäť predviedla veľmi dobré podanie. Výmenu mala skvele rozbehnutú, no pokazila ju zlým pokusom o skrátenie.
40-15
Magdaléna Rybáriková získava na svoju stranu dva gembaly. Opäť si pomohla dobrým servisom, na ktorý Lesja Curenková nedokázala dostatočne reagovať.
30-15
Opäť sme videli dlhšiu výmenu plnú pekných úderom. Napokon sa teší Magdaléna Rybáriková, keďže Ukrajinka nasmerovala loptičku len do siete.
15-15
Následne si slovenská tenistka pomohla kvalitným servisom. Lesja Curenková posiela loptičku len do siete, a tak máme skóre vyrovnané.
0-15
Druhý set začala na podaní Magdaléna Rybáriková, ale prvú výmenu ukončila nevydareným forhendovým úderom do polovice siete.
6:2
importantMaratónsky gem napokon vyhráva slovenská tenistka. Tretíkrát v dnešnom zápase získava podanie svojej súperky a dostáva sa do vedenia. Magdaléna Rybáriková sa tak priblížila k prvej osemfinálovej účasti na grandslame.
A-40
Lesja Curenková ani na dvakrát netrafila vymedzený priestor a po jej ďalšej dvojchybe má Magdaléna Rybáriková ďalšiu šancu ukončiť prvý set.
40-40
Lesja Curenková sa dostáva z problémov, a tak máme pred sebou zhodu číslo osem. Pekne si prešla na sieť a výmenu ukončila razantným volejom.
A-40
Magdaléna Rybáriková teraz fantastickým spôsobom dobehla skrátenie svojej súperky. Zahrala víťazný úder a pripisuje si na konto ďalší setbal.
40-40
Lesja Curenková opäť pomáha slovenskej tenistke. Loptička z jej rakety skončila len v sieti, a tak budeme sledovať už siedmu zhodu.
40-A
Ani teraz z toho nebude setbal pre slovenskú tenistku. Lesja Curenková teraz zahrala veľmi dobre a donútila našu hráčku poslať loptičku len do autu.
40-40
Magdaléna Rybáriková opäť vyrovnáva skóre na zhodu. Pomohla jej však súperka, ktorá poslala loptičku mimo vymedzeného priestoru.
40-A
Lesja Curenková teraz dostala svoju súperku pod tlak a napokon sa dostáva k výhode. Magdaléna Rybáriková posiela loptičku do autu.
40-40
Tak predsa len bude pokračovať ďalej. Lesja Curenková nedokázala zužitkovať svoju výhodu a zahrala nevynútenú chybu z forhendovej strany.
40-A
Lesja Curenková získava výhodu na svoju stranu. Gem sa nám dostal už cez päťminútovú hranicu, no možno už dlho trvať nebude.
40-40
Nepodarilo sa! Magdaléna Rybáriková reagovala na kvalitné podanie svojej súperky len úderom do polovice siete.
A-40
Po ďalšom nevydarenom údere Ukrajinky má Magdaléna Rybáriková možnosť ukončiť prvý set. Dúfajme, že tento raz sa jej to už podarí.
40-40
Lesja Curenková nevyužíva svoju šancu na ukončenie ôsmeho gemu. Loptička z jej rakety skončila niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
40-A
Lesja Curenková získava výhodu na svoju stranu. V dlhšej výmene bola trpezlivá a počkala si na nevydarený úder slovenskej tenistky.
40-40
Lesja Curenková si v kritickom momente pomohla vydareným úderom z bekhendovej strany. Loptička spadla presne do rohu kurtu, a tak sa skóre upravilo na zhodu.
A-40
Lesja Curenková zahrala druhú dvojchybu v tomto geme a svojej súperke daruje jednu možnosť na ukončenie prvého setu.
40-40
Tento gem ešte nekončí. Lesja Curenková nepredviedla práve najvydarenejší úder a loptičku nasmerovala vedľa postrannej čiary.
30-40
Z pravej strany predviedla Ukrajinka ďalší dobrý servis. Magdaléna Rybáriková sa na seba hnevá, pretože loptička z jej rakety skončila tesne v aute.
30-30
Lesja Curenková si sama komplikuje situáciu v tomto geme. Po dobrých podaniach z pravej strany prichádza druhá dvojchyba dnešného duelu.
15-30
Ukrajinská tenistka si pomáha priamym bodom z podania. Magdaléna Rybáriková reagovala na prudký servis súperky len úderom do siete.
15-15
Tentokrát boduje slovenská tenistka. Lesja Curenková nezvládla svoj bekhendový úder a nasmerovala ho len do polovice siete.
0-15
Lesja Curenková si na svoje konto pripisuje prvé eso v zápase. Nové loptičky jej očividne priniesli šťastie.
5:2
importantMagdaléna Rybáriková nedopodávala prvý set do úspešného konca. Jej ukrajinská súperka si po dobrom returne na sieť a napokon ani nemusela predviesť ďalší úder, keďže Slovenka loptičku poslala len do siete.
30-40
Magdaléna Rybáriková sa ešte drží v siedmom geme. Pomáha si dobrým servisom, ktorý znamená druhé eso v dnešnom zápase tretieho kola.
15-40
Lesja Curenková má dve šance na zisk podania našej tenistky. Krásne sa položila do forhendového úderu a nedala svojej súperke šancu na odpoveď.
15-30
Na konci dlhej výmeny sme videli nevydarený pokus o skrátenie hry. Lesja Curenková netrafila loptičku ideálne a nasmerovala ju len do siete.
0-30
Lesja Curenková predviedla veľmi dobrý return. Magdaléna Rybáriková si nestačila odstúpiť od loptičky a následne ju poslala ďaleko do autu.
0-15
Lesja Curenková sa teraz udržala vo výmene, hoci jeden z jej úderov skončil možno aj v aute. Každopádne, hralo sa ďalej a napokon chybuje Magdaléna Rybáriková.
5:1
importantLesja Curenková preriskovala druhé podanie, no nevyplatilo sa jej to. Registrujeme prvú dvojchybu dnešného zápasu, a tak slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková pôjde podávať na víťazstvo v prvom sete.
40-15
Ukrajinka posiela loptičku z bekhendovej strany do autu. Magdaléna Rybáriková sa tak dostáva k dvom možnostiam na zisk podania svojej súperky.
30-15
Ďalší bod putuje na stranu slovenskej hráčky. Magdaléna Rybáriková musela ísť na sieť po kratšom údere súperky a napokon sa teší zo zisku bodu.
15-15
Magdaléna Rybáriková sa dostala z defenzívy a trpezlivo si počkala na nevydarený úder súperky. Lesja Curenková nasmerovala loptičku za základnú čiaru.
0-15
Lesja Curenková si pomohla dobrým servisom. Magdaléna Rybáriková sa natiahla za loptičkou, no úder z náročnej pozície nasmerovala do autu.
4:1
Tak napokon sa to podarilo! Magdaléna Rybáriková potvrdzuje brejk z predošlého gemu, hoci musela odvracať až tri brejkbaly svojej súperky. Lesja Curenková sa dostáva do problémov a následujúci gem nutne potrebuje získať.
A-40
Ďalšie výborné podanie slovenskej tenistky. Magdaléna Rybáriková si pomáha priamym bodom a strháva vedenie na svoju stranu.
40-40
Magdaléna Rybáriková si pomáha prvým servisom. Po ňom vyrazila na sieť, no prípadný volej nebol potrebný, keďže Lesja Curenková trafila sieť.
40-A
Slovenská tenistka bude čeliť brejkbalu. Podobne ako pred niekoľkými sekundami trafila len sieť, a tak dáva šancu svojej súperke.
40-40
Piaty gem zápasu ešte nekončí. Sledovali sme doposiaľ najdlhšiu výmenu zápasu, ktorú ukončil nevydarený úder Magdalény Rybárikovej do siete.
A-40
Slovenská tenistka získava výhodu na svoju stranu. Krásne dobehla kratší úder svojej súperky a z náročnej pozície zahrala víťazný úder.
40-40
Po chybnom verdikte rozhodkyne sa výmena musela opakovať. Magdaléna Rybáriková si prešla na sieť, no nezahrala pri nej najlepšie. Lesja Curenková mala veľkú šancu, no loptičku poslala do autu.
30-40
Slovenská tenistka si teraz pomohla svojim prvým servisom. Dostala sa do prevahy, prešla si k sieti a donútila súperku poslať loptičku len do autu.
15-40
Napokon z toho budú brejkbaly pre ukrajinskú tenistku. Magdaléna Rybáriková chybuje, a tak veľmi rýchlo môže prísť o získaný brejk.
15-30
Magdaléna Rybáriková sa dostáva z najhoršieho a znižuje svoje manko. Pomohla si dobrým prvým servisom, na ktorý jej súperka nedokázala reagovať.
0-30
Lesja Curenková bola v tejto výmene aktívnejšia a napokon donútila chybovať svoju súperku. Magdaléna Rybáriková mala aj smolu, keď sa loptička skĺzla po páske.
0-15
Magdaléna Rybáriková nezačína svoj gem na podaní práve najlepšie. Teraz ale musíme pochváliť ukrajinskú tenistku za forhendový víťazný úder.
3:1
importantLesja Curenková získala prvé tri loptičky tohto gemu, no napokon ho stráca. Vďaka niekoľkým zaváhaniam stráca podanie a Magdaléna Rybáriková bude môcť podávať na potvrdenie brejku z predošlej hry.
A-40
Magdaléna Rybáriková sa dostala z náročnej pozície. Lesja Curenková nezahrala na sieti dôrazne, následne loptičku poslala do siete a bude čeliť brejkbalu.
40-40
A máme tu prvú zhodu dnešného zápasu. Ukrajinská tenistka netrafila dvorec z bekhendovej strany a stráca tretiu loptičku za sebou.
30-40
Magdaléna Rybáriková predviedla veľmi dobrý return. Loptička dopadla tesne pred čiaru a následne ju Ukrajinka posiela len do siete.
15-40
Ani teraz z toho čistá hra nebude. Na konci dlhej výmeny totiž Lesja Curenková poslala loptičku niekoľko centimetrov za základnú čiaru.
0-40
Podobne ako v druhom geme má Lesja Curenková tri gembaly. Aj teraz si to vybojovala sama, keď zahrala pekný krížny bekhendový úder.
0-30
Lesja Curenková si pomáha priamym bodom z podania. Magdaléna Rybáriková posiela loptičku ďaleko za základnú čiaru.
0-15
Štvrtý gem zápasu začína lepšie ukrajinská tenistka. Lesja Curenková sa pekne položila do bekhendového úderu a nedala súperke šancu.
2:1
Magdaléna Rybáriková sa dostáva do opätovného vedenia. Priamym bodom ukončuje druhý gem pri svojom podaní. Lesja Curenková síce bola pri loptičke, no poslala ju do siete.
40-15
Lesja Curenková išla agresívne do returnu, keďže jej súperka opäť netrafila prvý servis. Magdaléna Rybáriková mala ale šťastie, keďže loptička od Ukrajinky skončila tesne v aute.
30-15
Magdaléna Rybáriková získava opäť vedenie na svoju stranu. Pomáha si priamym bodom z podania, keďže Ukrajinka poslala loptičku do autu.
15-15
Lesja Curenková teraz predviedla veľmi dobrý return. Loptička dopadla presne na základnú čiaru, na čo Magdaléna Rybáriková nedokázala reagovať.
15-0
Teraz sme videli zatiaľ najdlhšiu výmenu zápasu. Hráčky posielali svoje údery do bekhendovej strany súperky a napokon z nej chybuje Lesja Curenková.
1:1
Čiarový rozhodca síce zahlásil aut, no okamžite prišla oprava od hlavnej rozhodkyne. Lesja Curenková takisto ako jej súperka ukončuje gem na podaní esom.
15-40
Čistá hra z toho napokon nebude. Lesja Curenková netrafila loptičku z forhendovej strany najlepšie a nasmerovala ju do tesného autu.
0-40
Lesja Curenková nemá pri svojom podaní žiadne problémy. Aj teraz bola aktívnejšou hráčkou, zatlačila svoju súperku a počkala si na jej chybu.
0-30
To je škoda. Magdaléna Rybáriková mohla prejsť do útoku, no jej forhendový úder sa do kurtu nevošiel. Loptička skončila tesne za základnou čiarou.
0-15
Lesja Curenková vstupuje do gemu na podaní veľmi dobre. Po kratšom údere súperky prešla do ofenzívy a zahrala víťazný úder po čiare.
1:0
Výborne! Magdaléna Rybáriková ukončuje prvý gem zápasu svojim premiérovým esom. Dostáva sa tak do vedenia, no o pár sekúnd pôjde na servis jej súperka.
40-30
Lesja Curenková sa ešte drží v hre o prvý gem. Po druhom servise súperky sa oprela do returnu a zahrala víťazný forhendový úder po čiare.
40-15
Magdaléna Rybáriková získava na svoju stranu dva gembaly. Z bekhendovej strany pekne skrátila hru a nedala súperke šancu na odpoveď.
30-15
Ďalší bod pre slovenskú tenistku. Lesja Curenková ani teraz nezvládla return najlepšie a poslala loptičku len do polovice siete.
15-15
Následne slovenská tenistka vyrovnáva skóre. Veľmi jej pomohla jej ukrajinská súperka, ktorá return po druhom servise poslala za základnú čiaru.
0-15
Dnešný zápas tretieho kola otvorila na podaní Magdaléna Rybáriková. Jej súperka ale okamžite predviedla dobrý return a donútila ju chybovať.
0:0
Stretnutie sa práve začalo.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového Wimbledonu. Do tretieho kola napriek náročnému žrebu postúpila aj piešťanská rodáčka Magdaléna Rybáriková a dnes ju čaká Ukrajinka Lesja Curenková. Zápas sa na kurte číslo 18 začína krátko po 12:30 hod.

MAGDALÉNA RYBÁRIKOVÁ

Magdaléna Rybáriková je momentálne 87. hráčkou sveta, no vďaka svojmu wimbledonskému ťaženiu sa v ďalšom vydaní rebríčka posunie podstatne vyššie. Jej dobré výkony na tráve nie sú ničím výnimočným. Na tráve má bilanciu 45-22 a sama označuje najrýchlejší povrch za svoj obľúbený. V tejto sezóne vyhrala na tráve už pätnásť zápasov, pričom ovládla dva turnaje nižšej kategórie ITF. Okrem toho v Nottinghame postúpila do semifinále, kde ju zastavila až Johanna Kontaová. Na treťom grandslame sezóny ešte nikdy nepostúpila ďalej ako do tretieho kola a pred týmto ročníkom bola jej bilancia v hlavnej fáze Wimbledonu 2-9. Tento rok však konečne prelomila výsledkové trápenie. Najskôr zdolala Monicu Niculescuovú a v druhom kole aj svetovú trojku Karolínu Plíškovú. Dokopy zahrala 61 víťazných úderov a po druhom servise vyhrala 63% loptičiek. „Súperka mi veľa bodov zadarmo nedala. Rybáriková je na tráve nesmierne nebezpečná," povedala Karolína Plíšková, ktorej v zápase nepomohol ani ťahák s taktickými pokynmi.

LESJA CURENKOVÁ

Lesja Curenková je v rebríčku WTA na 35. mieste a len tri priečky ju delia od prekonania svojho kariérneho maxima. V tejto sezóne vyhrala turnaj v mexickom Acapulcu, keď ním prešla bez straty setu. Jeden z najlepších výsledkov dosiahla v holandskom Hertogenboshi, kde postúpila do semifinále. V All England Clube si prvýkrát zahrá v treťom kole, hoci už v úvodnom zápase si musela siahnuť na dno svojich síl. Takmer trojhodinovú bitku s Juliou Georgesovou napokon zvládla, hoci v druhom sete odvrátila jeden mečbal. V zápase sa nedostala k svojej aktívnej hre, no bola šťastnejšou hráčkou. V druhom kole sa takisto nadrela na postup, keď v troch setoch zdolala Švajčiarku Viktoriu Golubicovú. Lepší výkon predviedla na servise, ale podobne ako v prvom zápase sa dopustila viac nevynútených chýb ako zahrala víťazných úderov. S Magdalénou Rybárikovou si zmerala sily len raz, no to bolo ešte pred desiatimi rokmi. Vtedy bola úspešnejšia Slovenka a pokiaľ by nadviazala na túto výhru, premiérovo by na grandslame prešla do osemfinále.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Wimbledon»Rybáriková po skvelom výkone postúpila do osemfinále