Futbalové prestupy ONLINE: Trenčín získal bosnianskeho brankára (štvrtok, 1. august)

Futbalisti AS Trenčín.
Futbalisti AS Trenčín. (Autor: TASR)
Sportnet|1. aug 2024 o 10:55 (aktualizované 1. aug 2024 o 11:42)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí vo štvrtok 1. augusta. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste vo štvrtok, 1. augusta.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

Borussia získala nemeckého reprezentanta

11:41 Nemecký futbalový klub Borussia Dortmund angažoval Pascala Grossa z anglického Brightonu. S 33-ročným stredopoliarom, ktorý reprezentoval Nemecko na tohtoročných ME, podpísal dvojročný kontrakt.

Gross strávil v Brightone uplynulých sedem sezón a odohral zaň 261 zápasov vo všetkých súťažiach. V drese anglického tímu zaznamenal 32 gólov a 52 asistencií. Nemec je odchovanec Hoffenheimu, v Bundeslige má na konte 70 štartov. Väčšinu z nich si pripísal za FC Ingolstadt 04, ktorý momentálne pôsobí v tretej najvyššej súťaži.

"Som rád, že som sa stal hráčom Borussie Dortmund. Je to pre mňa obrovská vec, pretože som fanúšik tohto klubu odmalička," citovala Grossa agentúra DPA.

"Pascal sa za uplynulé roky prepracoval na top hráča najvyššej úrovne. Dodá nám väčšiu pevnosť a flexibilitu. So svojimi skúsenosťami bude lídrom, ktorý má na nás pozitívny vplyv," dodal športový riaditeľ Dortmundu Lars Ricken.


McClaren novým trénerom Jamajky

10:55 Bývalý kouč anglickej reprezentácie Steve McClaren sa stal trénerom národného tímu Jamajky. S tamojšou federáciou (JFF) sa dohodol na dvojročnom kontrakte.

Šesťdesiattriročný McClaren nahradí Islanďana Heimira Hallgrimssona, ktorý v júli rezignoval po nevydarenom šampionáte Copa America. Jamajčania prehrali všetky tri zápasy v základnej časti a skončili na poslednom mieste v B-skupine.

Hlavným cieľom anglického kouča, ktorý naposledy pôsobil ako asistent trénera v Manchestri United, bude kvalifikovať sa na MS 2026.

"Bez váhania som prijal pozíciu, ktorá je pre mňa v tejto fáze kariéry ideálna. Rýchlo som si uvedomil, aký má táto krajina potenciál. V uplynulých rokoch výrazne vzrástol a existuje dôvod domnievať sa, že s pokračovaním tvrdej práce a rozvoja je pred ňou svetlá budúcnosť," citovala McClarena agentúra Reuters.


Trenčín získal posilu na brankársky post

10:55 Novou tvárou v kabíne futbalistov AS Trenčín sa stal rodák z Bosny a Hercegoviny Luka Damjanovič. Dvadsaťročný brankár prišiel do klubu na ročné hosťovanie s možnosťou opcie z bosnianskeho druholigového tímu Zvijezda 09.

"Pocity sú naozaj neuveriteľné, veľmi sa teším. Prišiel som sem pred pár dňami a môžem povedať, že v takto organizovanom klube som ešte nebol. Som naozaj šťastný, že som prišiel do AS Trenčín,“ povedal pre klubový web Damjanovič.

Jeho prvé futbalové kroky sa začali v mládežníckom tíme Banja Luka. Do mužského futbalu sa prvýkrát dostal ako osemnásťročný, keď prestúpil do FK Krupa. Odtiaľ zamieril do Zvijezda 09.

"V Bosne hrajú oveľa tvrdší futbal, tu je zas viac taktickejší. Myslím si, že do systému zapadnem rýchlo. O sebe veľmi hovoriť nechcem, no vďaka svojej výške som dobrý pri centrovaných loptách," zdôraznil mladý brankár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Trenčín získal bosnianskeho brankára (štvrtok, 1. august)