Futbalové prestupy ONLINE: Ravas je na odchode z MLS, vracia sa do Európy (streda, 10. júl)

Henrich Ravas.
Henrich Ravas. (Autor: New England Revolution - facebook)
Sportnet|10. júl 2024 o 08:22 (aktualizované 10. júl 2024 o 22:02)

Pozrite si prehľad zaujímavých futbalových prestupov v letnom prestupovom období 2024 na Slovensku aj v zahraničí v stredu, 10. júla. Sledujte minútu po minúte.

BRATISLAVA. Letné prestupové okno v roku 2024 je v plnom prúde. Prestupuje sa už vo všetkých top ligách na svete.

Vo väčšine krajín sa prestupové obdobie uzatvorí 1. septembra.

Pozrite si prehľad prestupov na jednom mieste za stredu, 10. júla.

Futbalové prestupy ONLINE (leto 2024)

22:00 Poľská Cracovia rokuje s New England Revolution o prestupe slovenského brankára Henricha Ravasa. Podľa informácii Sportnetu sú kluby veľmi blízko k dohode.

Dvadsaťšesťročný gólman podpísal zmluvu s klubom MLS v januári a doposiaľ odohral 12 zápasov. Naposledy nastúpil 27. apríla.


Coutinho sa vracia do Brazílie

21:45 Brazílsky futbalista Philippe Coutinho prišiel na sezónne hosťovanie z Aston Villy do svojho domovského klubu Vasco. Tridsaťdvaročný stredopoliar pôsobil v klube Premier League od roku 2022 a má tam ešte dva roky platnú zmluvu.

Coutinho hral v minulej sezóne na hosťovaní v katarskom klube Al-Duhail. "Dlhý čas som žil v zahraničí, takže som nesmierne šťastný, že sa vraciam domov. Opäť budem hrať na mieste, kde som vyrastal a kde to milujem," uviedol Brazílčan podľa agentúry AP.

Klub so sídlom v Riu de Janeiro neuviedol, či ide o zapožičanie do decembra alebo do konca európskej sezóny v polovici roku 2025. Coutinho, ktorý začal svoju profesionálnu kariéru v klube v roku 2009, bude nosiť číslo 11.


Juventus potvrdil príchod Thurama

19:15 Francúzsky futbalista Khépren Thuram z OGC Nice podpísal päťročný kontrakt s Juventusom Turín. Dvadsaťtriročný stredopoliar tento týždeň už absolvoval v Turíne lekárske prehliadky.

Podľa oficiálneho vyhlásenia sa finančná hodnota prestupu vyšplhala na 20 miliónov eur. Jeho starší brat Marcus už pôsobí v Serii A v drese Interu Miláno. Správu priniesol portál football-italia.net.


Írsko predstavilo nového trénera

18:10 Heimir Hallgrimsson sa stal novým hlavným trénerom írskej futbalovej reprezentácie. Vo funkcii nahradil dočasného kouča Johna O'Sheu, ktorý viedol mužstvo od odchodu Stephena Kennyho v novembri minulého roka.

Päťdesiatsedemročný Islanďan v minulosti pôsobil na lavičke domovského národného tímu a výberu Jamajky. Svoj prvý súťažný zápas v novej funkcii zažije v septembri v Lige národov proti Anglicku.

"Je pre mňa cťou, že môžem viesť írske národné mužstvo. Írsko je právom hrdý futbalový národ, ktorý neustále vychováva talentovaných hráčov a zažil mnoho nezabudnuteľných momentov na veľkých medzinárodných turnajoch. Máme mladý tím, ktorý má skutočný potenciál," uviedol Hallgrimsson podľa agentúry DPA.


Mbappé zavíta do Madridu

17:45 Francúzskeho futbalistu Kyliana Mbappého v utorok 16. júla oficiálne predstavia na štadióne Santiaga Bernabeu ako hráča Realu Madrid.

Španielsky klub o tom informoval necelých 24 hodín po tom, čo Mbappé s francúzskou reprezentáciou opustili ME po semifinálovej prehre so Španielskom (1:2).

Dvadsaťpäťročný útočník bude nosiť dres s číslom deväť, pri podpise päťročnej zmluvy ho privíta prezident klubu Florentino Perez.

Svoj prvý zápas v drese "bieleho baletu" by mal odohrať v auguste proti RCD Mallorca v La Lige.

Mbappé prišiel do Realu ako voľný hráč z Paríža SG, jeho ročný plat sa údajne vyšplhal na 15 miliónov eur. Správu priniesla agentúra AFP.


Lobotka má nového spoluhráča

14:30 Taliansky futbalový reprezentant Leonardo Spinazzola podpísal zmluvu s SSC Neapol. Tridsaťjedenročný ľavý obranca sa upísal "Partenopei" na dva roky po vypršaní zmluvy s AS Rím.

Spinazzola sa pod Vezuvom stretne so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom. "Leonardo je hrdý na to, že je jedným z nás," napísali Neapolčania na sociálnej sieti X.

Spinazzola odohral v drese Rimanov uplynulých päť sezón. Počas ročníka 2023/24 nastúpil do 24 ligových stretnutí, no nezmestil sa do záverečnej nominácie Talianska na európsky šampionát.


Cifranič novým trénerom Podbrezovej

13:50 Novým trénerom A-tímu účastníka I. ligy FK Železiarne Podbrezová sa stal Vladimír Cifranič, ktorý na uvedenom poste nahradil Romana Skuhravého.

Štyridsaťdeväťročný Cifranič už v minulosti pracoval pre družstvo z Horehronia v roku 2020, teraz s klubom podpísal kontrakt na dve sezóny.


Vaško opúšťa Michalovce

13:00 Slovenský futbalista Filip Vaško zamieril z MFK Zemplín Michalovce do českého prvoligového klubu 1. FC Slovácko.

Dvadsaťštyriročný stopér trénoval s tímom už od začiatku letnej prípravy a uspel na skúške. So Slováckom podpísal zmluvu do leta 2027.


Palhinha absolvoval lekársku prehliadku

11:20 Portugalský futbalista Joao Palhinha absolvoval lekársku prehliadku v jeho novom klube Bayern Mníchov.

Zmluvu do júna 2028 podpíše s klubom ešte dnes. Fulham by mal za neho zinkasovať približne 50 miliónov eur plus bonusy.


Girona získala hráča z Manchestru United

9:16 Holandský futbalista Donny van de Beek bude v novej sezóne hájiť farby španielskej Girony.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar bol kmeňovým hráčom Manchestru United, no záver minulej sezóny strávil na hosťovaní vo Frankfurte.

Do Girony by mal prestúpiť za 500-tisíc eur, no s bonusmi sa cena môže vyšplhať až na 15 miliónov eur. Zmluvu by mal podpísať do roku 2028.


Como chce nového brankára

8:59 Nováčik talianskej Serie Como FC chce podpísať brankára Marseille Pau Lopeza. Zmluva by mala trvať do roku 2025 s opciou na ďalšie dve sezóny.


Almada sa vracia do Južnej Ameriky

8:43 Argentínsky futbalista Thiago Almada prestúpil z americkej MLS do Brazílie, kde si bude obliekať dres Botafogo BJ.

Dvadsaťtriročný mladík odohral posledné tri roky v Atlante United. Späť do Južnej Ameriky prestúpil za necelých 20 miliónov.


Guirassy dorazil do Dortmundu

8:34 Serhou Guirassy sa stane oficiálne hráčom nemeckého finalistu Ligy majstrov Borussie Dortmund.

Do mesta prišiel včera, dnes podpíše zmluvu a absolvuje aj lekársku prehliadku. Kontrakt by mal podpísať do roku 2028.


Giroud končí v reprezentácii

8:27 Francúzsky kanonier Olivier Giroud po prehre so Španielskom v semifinále EURO 2024 ukončil reprezentačnú kariéru.

V nej zanechal výrazný rukopis. Je historicky najlepším strelcom modrých, keď v 137 zápasoch strelil 57 gólov.


Juventus predstaví novú posilu

8:20 Taliansky Juventus Turín predstaví dnes novú posilu. Ide o Khéphrena Thurama z OGC Nice, za ktorého zaplatí 20 miliónov eur plus 5 miliónov eur ako bonusy. V tíme podpíše zmluvu do júna 2029.

Juventus sa usiluje aj o Thuramovho spoluhráča, Jeana-Claira Todiba.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Futbalové prestupy ONLINE: Ravas je na odchode z MLS, vracia sa do Európy (streda, 10. júl)