Slovan začal zahraničný trip prehrou, od Astany dostal päť gólov

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: SITA)
Sportnet|1. nov 2017 o 00:00

Slovan priniesol body zatiaľ iba z jedného tripu.

Hokej - Kontinentálna hokejová liga (KHL) - streda:

Barys Astana - Slovan Bratislava 5:2 (1:2, 2:0, 2:0)

Góly: 3. Dawes (St. Pierre), 27. Vey (Dietz), 40. Starčenko (Southorn), 44. Dawes (St. Pierre), 44. Dawes (Vey) - 3. Ebert (Colby Genoway), 10. A. Šťastný (Skalický, Ščerbatov)

Vylúčení: 5:7 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gusev, Kulakov - Šalagin, Šišlo, 6373 divákov

Astana: H. Karlsson - Dietz, Dallmann, Southorn, Semionov, Lipin, Polochov, Orechov, Savčenko - Vey, Dawes, St. Pierre - Starčenko, Žajlauov, Gurkov - Puškariov, Markelov, Ševčenko - Akoľzin, Lichotnikov, Sagadejev

Slovan: Mazanec - Ebert, Sersen, Després, Meszároš, T. Voráček, Švarný, Bačík - Řepík, Z. Boychuk, L. Kašpar - Colby Genoway, Viedenský, Buchtele - Skalický, A. Šťastný, Ščerbatov - Marek Sloboda, J. Mikúš, Sádecký

ASTANA. Hráči Slovana Bratislava neuspeli v stredajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Barysu Astana, domácim podľahli 2:5.

Zverenci bieloruského kouča Eduarda Zankovca v stredu absolvovali prvý súboj na štvorzápasovom tripe na klziskách súperov.

Slovan Bratislava má v tejto sezóne na konte 7 víťazstiev a 21 prehier, v ostatných ôsmich dueloch zvíťazil iba raz.

V tabuľke Západnej konferencie patrí Slovanu 12. miesto s 25 bodmi. Na ôsmu pozíciu, ktorá zaručí účasť v play-off, má štrnásťbodové manko. Nasledujúci zápas čaká Slovan v piatok 3. novembra, predstavia sa na ľade Jugry Chanty-Mansijsk.

Hlasy po zápase:

Eduard Zankovec (tréner Slovana): "Gratulujem Barysu k víťazstvu. Dnes nám ukázal svoju nesmiernu silu v presilovkách, dobre zahral aj oslabenia, v ktorých sme napriek niekoľkým príležitostiam neskórovali. Pozitívom bola naša hra od úvodu zápasu a v celej prvej tretine, kedy sme boli domácim vyrovnaným, ak nie lepším súperom."

Priebeh zápasu

I. tretina

Slovan začal v Astane veľmi dobre a už v úvode tretej minúty sa ujal vedenia zásluhou obrancu Nick Eberta, ktorý z pravého kruhu prestrelil brankára Henrika Karlssona.

Radosť hostí však trvala iba 40 sekúnd, keďže vzápätí na 1:1 vyrovnal Nigel Dawes. Slovan opäť získal najtesnejší náskok v 10. minúte, prečíslenie tretieho bratislavského útoku zakončil gólom Andrej Šťastný.

V ďalšom priebehu prvej tretiny Slovanisti nevyužili dve presilovky.

II. tretina

Od úvodu druhej časti sa obraz hry zmenil - na trestnej lavici sa striedali hráči Slovana a presilovky domáci trestali. V 27. min v početnej výhode vyrovnal Linden Vey na 2:2, Roman Starčenko poslal Barys do vedenia presným zásahom 41 sekúnd pred druhou sirénou.

III. tretina

Na začiatku III. tretiny prišli ďalšie vylúčenia hráčov Slovana a dva presilovkové góly domácich v rozpätí sedemnástich sekúnd v podaní Nigela Dawesa, ktorý tak skompletizoval hetrik.

Online prenos: HC Barys Astana - HC Slovan Bratislava (KHL 2017/2018)

KHL  2017/2018
01.11.2017 o 14:30
Astana
5:2
(1:2, 2:0, 2:0)
60' minúta
Ukončený
Slovan
Prehľad
Góly a asistencie: 3. Dawes (St. Pierre), 27. Vey (Dietz), 40. R. Starčenko (Southorn), 44. Dawes (St. Pierre), 44. Dawes (Vey) – 3. Ebert (Co. Genoway), 10. A. Šťastný (Skalický, Šerbatov). Rozhodca: Gusev, Kulakov – Šalagin, Šišlo. Diváci: 6.373.
Prenos
Je po zápase, hráči skončili v malej šarvátke za bránkou domácich a hlavný bude vylučovať. Tieto tresty však už budú len pre štatistiky. Boychuk a Puškariov dostali po dve minúty za hrubosť. Slovan začal zápas dobre a vyhral prvú tretinu. No nezvládol nástup do tej druhej a pykal nielen častými vylúčeniami. Gól do šatne nakopol domácich a kto čakal nástup belasých do tretej tretiny, mýlil sa. Naopak, Slovan hral opäť v oslabení a Barys dvomi zlepenými gólmi ukázal prítomným, kto je pánom na ľadovej ploche. Tretiu tretinu hráči potom už len viac-menej odkorčuľovali a Barys si zapíše do tabuľky tri body. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 6:15, celkom 32:37, Slovan sa presunie do Ruska a v piatok bude hrať na ľade Jugry Chanty-Mansijsk. Pekný večer priaznivcom belasých želá Vladimír Korduliak.
Koniec zápasu.
59:32
importantStarčenko nakorčuľoval cez modrú za kruhy, vystrelil švihom, Mazanec cez svoju hruď poslal puk späť do hry a ten je v strednom pásme.
59:00
Barys vyprodukoval zakázané uvoľnenie, opäť technická chyba, vhadzovať sa bude po ľavej ruke Karlssona.
58:49
Slovan vyrobil ofsajd, aj teraz musel čiarový hru prerušiť, blížime sa však už k záveru duelu.
57:10
importantSlovan vyhral buly a z medzikružia zakončil Buchtele, puk Karlsson vyrazil späť cez svoju lapačku alebo mu čierny kruh opečiatkoval konštrukciu bránky.
57:08
Zakázané uvoľnenie Barys, hra sa nám akosi kúskuje a tak sa teraz hráči sťahujú na vhadzovanie pred Karlssona.
57:00
Rovnakým priestupkom sa teraz prezentoval aj Slovan a čiarový akciu teraz zastavil hráčom v bielych dresoch.
56:45
Barys chybuje na modrej ofsajdom, zápas už len dohrávame, oba tímy môžu na ľad poslať čerstvé sily.
55:40
Puk lieta z pásma do pásma, brankári na oboch stranách však bez práce, v Astane nám ubieha tak akurát len čas z tretej tretiny.
53:55
Domáci v plnom počte, Slovan ani túto svoju presilovku na skorigovanie skóre nevyužil.
52:58
Astana opäť poslala pozdrav až k Mazancovi a Slovan stráca ďalšie sekundy zo svojej presilovky.
52:09
Spred bránkoviska vystrelil Kašpar alebo Řepík, Karlsson poslal puk dole na ľad a domáci okamžite von z pásma.
51:59
importantPuk po buly smeroval na modrú, z jej stredu vystrelil Sersen, Karlsson v pokľaku puk zatočil do svojej lapačky.
51:55
Šerbatov skončil na ľade a na trestnej za podrazenie Lipin, Slovan si tak opäť zahrá presilovú hru.
51:35
Domáci v plnom počte, spolu s koncom presilovky z ľavej strany opäť zakončil Sersen, Karlsson v pokľaku puk kryje na svojej hrudi.
51:08
Sersen vystrelil príklepom spoza ľavého kruhu, puk bol zblokovaný, Slovan však kombinuje s pukom v zóne svojho hostiteľa.
50:44
importantKašpar vystrelil z ľavého kruhu, Karlsson puk poslal za svoju bránku, odtiaľ sa snažil po ľade zakončiť Viedenský, Karlsson puk vyrazil a Řepíkova dorážka už nemala žiadnu razanciu.
49:55
Slovan po zblokovanom puku stráca pásmo a Meszároš musí korčuľovať za pukom až do obranného pásma.
49:35
Dietz dostal dve minúty za nedovolené bránenie, presilovú hru si zahrá teraz Slovan.
49:22
Genoway spoza bránky hľadal na ľavej strane pri bránkovisku Buchteleho, ktorý sa k zakončeniu nedostal, bol faulovaný.
47:35
Barys chyboval na modrej ofsajdom, čiarový mu tak akciu musel zastaviť a v hre budeme pokračovať po reklamnej prestávke.
47:19
Slovan v útočnom pásme nič nevymyslel, o puk prišiel a domáci borci sa s rozohrávkou pochopiteľne nikam neponáhľajú.
45:54
Barys chyboval na modrej dvojnásobným ofsajdom, hrá uvoľnene a o víťazovi duelu zrejme nikto nepochybuje.
45:38
Teraz sa zakázaným uvoľnením prezentoval Barys, vôbec ho tak však mrzieť nebude, má pohodlný náskok k dnešnej výhre.
44:09
Zakázané uvoľnenie belasých, hra sa tak vráti pred Mazanca.
43:42
goalBarys Astana dala gól!
Slovan vyhodil puk von z pásma, Barys vyrobil brejkovú akciu, Vey z pravej strany poslal puk na ľavú k bránkovisku a NIGEL DAWES chladnokrvne zakončil. Asistencia: Linden Vey.
43:25
Voráček dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
43:25
goalBarys Astana dala gól!
NIGEL DAWES pri signalizovanom vylúčení hostí, keď Voráček trafil hokejkou do tváre hráča súpera, prestrelil z pravého kruhu Mazanca v bránke hostí. Asistencia: Martin St. Pierre.
43:07
Dawes z pravej strany od kruhu hľadal na ľavej strane St. Pierra, našiel ho, Martin puk poslal za bránku hostí.
42:47
Podrazenie a na trestnú putuje Kašpar, Slovan posiela svojho súpera do početnej výhody.
42:23
Slovan vyhral buly a okamžite puk smeroval medzi tri žrde Astany, Karlsson v pokľaku puk schoval medzi svojimi betónmi.
42:18
Sádecký puk za bránkou súpera nevybojoval, puk však od modrej nahodil na Karlssona jeden z hráčov v bielom drese, pásmo na vhadzovanie pre belasých.
41:12
Opäť sme začali tretinu vo svižnom tempe, rýchlosť hry diktujú domáci, Slovan zatiaľ s pukom na hokejkách nezakombinoval.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 16:21.
V druhej tretine Slovan dovolil domácim v presilovej hre vyrovnať a v závere tretiny inkasoval aj gól do šatne. Hostia hrali až štyri oslabenia, 99 sekúnd v trojke, no Barys presilovku o dvoch hráčov v poli nevyužil. Belasí si vypracovali rad pekných šancí, ktoré smrdeli gólom, puk do siete domácich však nedostali. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 19:12, pred treťou periódou je však všetko úplne otvorené.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:19
goalBarys Astana dala gól!
Gól do šatne komu prospeje? Southorn od modrej puk nahadzoval na bránku belasých, ROMAN STARČENKO pred bránkou sklepol puk za Mazancov chrbát a domáci sa radujú. Asistencia: Jordon Southorn.
38:28
Slovan poslal puk mimo hraciu plochu, hra je prerušená a vhadzovať budeme pri obrannej modrej hostí.
38:01
Puk lieta z pásma do pásma, aj záver druhej tretiny dohrávajú hráči vo vysokom tempe.
37:13
Després Buchteleho do akcie neposlal, Karlsson vykorčuľoval za svoju bránku a pred Buchtelem puk rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
36:27
Barys sa ponáhľal do akcie a vyprodukoval zakázané uvoľnenie, hra sa presťahuje pred Karlssona.
35:42
Prvý útok domácich v tlaku dohrával akciu aj po skončení presilovky, Mazanocvi pomohol Ebert, ktorý vygumoval pred bránkoviskom pri zakončení Žajlauova, potom zakončil na druhej strane Šťastný, Karlsson zmenu skóre nepripustil.
34:58
Hostia v plnom počte, už aj Šťastný naskočil na plochu pomôcť svojim spoluhráčom.
34:17
Slovan so štyrmi hráčmi vzdoruje enormnému tlaku svojho súpera.
34:03
importantObrovská skrumáž pred bránkou belasých, napokon to Slovan ustal a puk poslal na ľavý kruh, Barys drží súpera v kliešťoch.
33:35
Barys drží belasých v pásme, Slovan v trojici odoláva tlaku domácich.
32:58
Slovan pôjde do trojky, Šťastný dostal dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
32:55
importantSt. Pierre spoza bránkovej čiary z pravej strany popred bránkovisko poslal puk vľavo, vystrelil nikým nekrytý Vey, Mazanec sa stihol presunúť na pravú stranu a puk pri žrdi zlikvidoval.
32:28
importantŘepík spoza bránky poslal puk pred bránkovisko, mám pocit, že tam zakončoval Boychuk, ktorý vo výbornej palebnej pozícii minul priestor domácej klietky.
32:17
Bačík putuje na trestnú, dve minúty za hákovanie a presilovku si opäť zahrá Barys.
31:32
Slovan si skomplikoval situáciu vo vlastnom pásme, Mazanec však puk vyrazil pred seba a tam boli len hráči v bielych dresoch, ktorí dostali puk na svoje hokejky.
30:18
importantŘepík vystrelil a Karlsson puk vyrazil späť do hry, do zakončenia sa opäť dostal Řepík, Karlsson aj tento puk poslal späť do hry a podržal svoj tím.
29:58
Southorn poslal puk medzi tri žrde hostí z pravej strany, Mazanec puk radšej schoval v lapačke a upokojil hru na ľadovej ploche.
29:19
importantSlovan vyhral buly a puk z ľavého kruhu poslal na bránku domácich Sloboda, Karlsson v pokľaku puk vyrazil pred seba, nevedel, kde je puk, no potom zrazil betóny k sebe a zlikvidoval aj Slobodovu dorážku.
29:10
Slovan opäť pekne zakombinoval s pukom v zóne domácich, Meszároš vystrelil spoza kruhov, Karlsson ani teraz zmenu skóre nepripustil.
28:47
Švarný vystrelil švihom z vrcholu ľavého kruhu, Karlsson v pokľaku aj tento puk likviduje medzi svojimi betónmi.
28:06
Boychuk po prechode modrou na ľavej strane od kruhu puk posielal pred bránkovisko, nikoho v bielom drese však k zakončeniu nevyzval.
27:19
Buchtele vystrelil z ľavej strany z kruhu, Karlsson išiel dole na ľad a puk schoval vo svojom výstroji.
27:02
importantŽajlauov s pukom spoza bránky zakončil, Mazanec mal puk pod betónom pri pravej žrdi, Žajlauov puk však dostal za bránkovú čiaru spolu s betónom Mazanca, videorozhodca tento gól domácim správne neuznal.
27:02
importantBarys dosiahol gól, puk skončil v bránke belasých, budeme však telefonovať do Moskvy.
26:39
26:39
goalBarys Astana dala gól!
Barys hral úplne inú presilovku, ako pred chvíľou, zakombinoval s pukom v pásme, Dietz z vrcholov kruhov poslal puk na ľavú stranu a švihom od kruhu vystrelil LINDEN VEY, ktorý puk poslal do siete Mazanca. Asistencia: Darren Dietz.
25:48
Ebert oslabuje svoj tím, dve minúty za seknutie a Barys si svoju presilovku zopakuje.
25:39
Hostia v plnom počte, Slovan svoje oslabenie pohodlne prežil bez ujmy.
25:19
Genoway s Kašparom vyrobili ďalšiu akciu belasých, Kašpar z pravého kruhu puk pred bránku adresovať už nedokázal.
24:34
Genoway poslal z ľavej strany puk na pravý kruh, Boychuk zakončil, Karlsson cez betón puk usmernil do rohu klziska, Slovan na výbornú vo svojom oslabení.
24:02
Hra je prerušená, Barys chyboval na modrej ofsajdom a vhadzovať sa bude v strednom pásme.
23:39
Sersen dostal dve minúty za hodenie hokejky a presilovku si teraz zahrá Barys.
22:56
Barys vyrobil akciu a fans na tribúne už zdvíhali ruky, Sagadejev zakončoval, puk si však cestu za Mazancov chrbát nenašiel, Karlsson na striedačke, signalizované vylúčenie belasých.
21:36
Šerbatov po prechode modrou vyrobil krasokorčuliarsku vložku a zakončoval z otočky spoza kruhu, arbitri následne hru prerušili, na ľadovej ploche zostal po súboji ležať Šťastný, ktorý už odkorčuľoval do šatne. Príjemná správa je, že Genoway sa po zranení objavil na ľadovej ploche.
20:51
importantSt. Pierre z pravej strany od kruhu vystrelil a puk smeroval k vzdialenejšej žrdi, Mazanec pohotovo zasiahol a puk poslal medzi kruhy, Slovan ho dostal pod svoju kontrolu.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Ďalšia tretina sa začne približne o 15:23.
V prvej tretine to Slovan na ľade súpera rozbalil a skoro sa ujal vedenia. Zakrátko však Barys vyrovnal a na chvíľku prebral aktivitu na hracej ploche. Slovan potom vyrobil krásnu akciu a po prečíslení sa ujal vedenia v zápase. Následne hrali hostia dve presilové hry, no svoj jedno-gólový brejk si poistiť nedokázali. Videli sme hokej v rýchlom tempe s pomerom striel medzi žrde 6:10, uvidíme, aký scenár nám borci predvedú v druhej tretine zápasu.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:17
Mikúš rozohral akciu belasých, puk poslal na modrú Buchtelemu, ten zadovkou na ďalšieho spoluhráča a puk smeroval pred bránku na Mikúša, Juraj ho poslal na Karlssona, ktorý ho však vyrazil späť do hry.
18:48
Barys váhal s prechodom do útočného pásma, previnil sa proti pravidlám na modrej a vyrobil ofsajd.
17:41
Dietz vystrelil po brejkovej akcii domácich z pravého kruhu, Mazanec puk poslal späť do hry a belasí zakladajú svoju útočnú akciu.
17:22
Domáci v plnom počte, Slovan dohrával akciu v pásme, Šťastný sa snažil z pravého kruhu dostať s pukom pred bránkovisko, nepodarilo sa mu to.
17:09
Després preveril pozornosť Karlssona, švihom vystrelil spoza kruhov, Karlsson v pokľaku dobre čítal hru a puk schoval vo svojej lapačke.
16:46
Nedarí sa belasým v tejto presilovke, teraz chybovali na modrej ofsajdom, čiarový im akciu musel zastaviť.
16:30
Puk opäť za bránkou Mazanca, Slovan nie a nie zamknúť domácich v pásme.
15:44
Mazanec spoza bránky rozohráva presilovkovú akciu belasých, ktorí Barys v pásme ešte nezamkli.
15:22
Nedovolené bránenie a dve minúty trestu pre Dietza, Slovan si tak opäť zahrá presilovú hru.
14:39
Barys na chvíľku zamkol hostí v pásme, puk smeroval za kruhy, jeden z hráčov belasých sa hodil na ľad, puk hokejkou vypichol a usmernil von z pásma.
14:19
Barys nahodil puk na bránku belasých, Mazanec ho schoval do lapačky a už nestihol rozohrať na hokejky svojim spoluhráčom, pásmo pre Astanu.
14:09
Boychuk pálil od modrej, puk sa odrazil do tváre Genowaya, ktorý bol pri bránkovisku na pravej strane, Colby už odišiel do útrob arény na ošetrenie a veríme, že jeho zranenie nebude vážne.
14:03
Domáci v plnom počte, Slovan svoju presilovku na navýšenie skóre nevyužil.
13:30
importantSlovan chyboval v prihrávke, domáci sa dostali do prečíslenia dva na jeden, z ľavej strany sa rozhodol vystreliť Lichotnikov, Mazanec ľavým betónom puk poslal k mantinelu.
12:50
Druhý puk poslali domáci von z pásma, Slovan stráca sekundy zo svojej početnej výhody.
12:08
Ebert vystrelil od modrej príklepom po vyhranom buly belasých, Karlsson puk cez betóny poslal späť do hry, Slovan začal presilovku dobre.
12:03
Vey inkasuje dve minúty za seknutie, Slovan si zahrá ako prvý v dnešnom zápase presilovú hru.
10:46
Karlsson sa v bránke nenudí a v pokľaku likviduje ďalší puk z hokejky belasých, Slovan aktívny na hracej ploche a stále hráme vo svižnom tempe, škoda len, že pred poloprázdnymi tribúnami.
09:57
09:57
goalSlovan Bratislava dal gól!
Krásna akcia belasých, ako z hokejovej učebnice, prečíslenie tri na dva, Šerbatov z pravého kruhu poslal puk na stred Skalickému, Pavol nevystrelil, poslal puk vľavo k bránkovisku a ANDREJ ŠŤASTNÝ zakončil do odkrytej bránky domácich. Asistencie: Pavol Skalický a Eliezer Šerbatov.
09:30
Akolzin vystrelil z ľavej strany zospodu kruhu, Mazanec vykryl v pokľaku priestor pri pravej žrdi a puk schoval medzi svojimi betónmi.
08:19
Mazanec likviduje nepríjemný skáckajúci puk, Barys sa o zmenu skóre teraz nepostaral.
07:53
Genoway z pravej strany od modrej hľadal na vrchole kruhov Viedenského, puk mu adresoval na päty, Marek toto spracovať za žiadnych okolností nemohol.
07:14
Dietz vystrelil od modrej, kam dostal puk po buly, puk bol zblokovaný na ochrannú sieť, no od hráča v modrom drese, vhadzovať budeme v strednom pásme.
06:50
Starčenko z ľavej strany nahadzoval puk od bránkovej čiary pred bránkovisko, puk bol od korčule domáceho hráča poslaný na pravý betón Mazanca a Marek puk poslal späť k bránovej čiare, na hokejky ho dostali chlapci od Dunaja.
06:05
Řepík poslal puk do pásma na ľavú stranu Boychukovi, Zach vystrelil, Starčenko puk zblokoval do rohu klziska a Karlsson sa len prizeral, ako puk popred jeho bránkovisko míňa jeho priestor.
05:16
Genoway chyboval v rozohrávke, Dawes s pukom spoza bránky hľadal pred bránkoviskom Veya, defenzíva hostí zabojovala a Veya k zakončeniu nepustila.
03:56
Z ľavej strany hostia poslali reklamný puk na Karlssona, ten puk poslal k mantinelu, na hokejky si ho zobrali domáci a za bránkou čakajú, kým oba tímy prestriedajú počas hry.
02:59
02:59
goalBarys Astana dala gól!
Astana vyhrala buly v pásme hostí, St. Pierre zadovkou od mantinelu našiel na kruhu NIGELA DAWESA, ktorý k vzdialenejšej žrdi zakončil. Asistencia: Martin St. Pierre.
02:19
02:19
goalSlovan Bratislava dal gól!
Slovan zakombinoval s pukom v pásme, Genoway poslal za kruhmi z ľavej strany puk na pravú, NICK EBERT s pukom nakorčuľoval na kruh a príklepom okolo lapačky Karlssona puk poslal za jeho chrbát. Asistencia: Colby Genoway.
00:56
Meszároš puk poslal do pásma domácich, Karlsson puk schoval vo svojej lapačke a po svižnom úvode bude mať pásmo na vhadzovanie Slovan.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Na ľadovej ploche už máme oba tímy, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude pripravené k úvodnému buly dnešného duelu. Barys dnes nastúpi na duel v modrých dresoch, Slovan v bielych farbách.
Príjemné popoludnie vám želám pri sledovaní textového prenosu z vystúpenia belasých v Astane. Tréner hostí Zankovec sa vracia do prostredia, ktoré dokonale pozná, pomôže svojimi cennými radami k úspechu hostí proti rozbehnutej Astane?
Úvodné zostavy:

HC Barys Astana:

Karlsson (Kudriavcev) – Dietz, Dallmann (A), Southorn, Semionov (A), Lipin, Polochov, Orechov, Savčenko – Vey, Dawes (C), St. Pierre – Starčenko, Žajlauov, Gurkov – Puškariov, Markelov, Ševčenko – Akolzin, Lichotnikov, Sagadejev

HC Slovan Bratislava:

Mazanec (Štepánek) – Ebert, Sersen, Meszároš (C), Després, Voráček, Švarný (A), Bačík – Řepík, Boychuk, Kašpar (A) – Genoway, Viedenský, Buchtele – Skalický, Šťastný, Šerbatov – Mikúš, Sádecký, Sloboda

Rozhodca:

Gusev, Kulakov – Šalagin, Šišlo.
Pred reprezentačnou prestávkou pokračuje HC Slovan v účinkovaní v KHL ďalším svojim tripom, vycestoval do Kazachstanu, kde preverí silu domáceho Barys Astana.

Predstavme si v krátkosti klub Barys Astana. Klub vznikol v roku 1999 a hrával v národnom šampionáte, kde sa mu podarilo zaznamenať trikrát druhé miesto. V sezóne 2007/2008 však odohral jeden ročník v ruskej najvyššej súťaži a v roku 2008 klub z hlavného mesta Kazachstanu vstúpil do KHL. Postupne v tejto súťaži zaujal celkové umiestnenia na pozíciách s číslami 16. , 14. , 14. , 10. a 11. miesto. V šiestej sezóne sa Barys prebojoval do play-off súťaže a v prvom kole vyprevadil po sérii 4:0 na zápasy Avtomobilist Jekaterinburg, no v druhom kole nestačil na hráčov Salavat Julajev Ufa a po sérii 2:4 na zápasy sa zo súťaže porúčal, no bolo to historicky najlepšie umiestnenie na pozícii číslo 7. V siedmej sezóne to bola opäť účasť v play-off súťaže, v prvom kole Astane vystavil stopku Avangard Omsk a Barys zaknihoval v celkovom hodnotení 11. priečku. V ôsmej sezóne sa Astana do záverečnej vyraďovacej fázy neprebojovala a napokon bolo z toho 17. miesto plejády KHL. V tej uplynulej sa Barys dostal do play-off, v prvom kole si poradil s Traktorom Čeljabinsk po sérii 4:2 na zápasy. V konferenčnom semifinále ho však čakal finalista Gagarinovho pohára Metallurg Magnitogorsk, Barys nezvíťazil ani v jednom z meraní síl a napokon zaknihoval krásnu 8. priečku.

Kostru mužstva tvoria hráči zo štyroch krajín. Dres obliekajú okrem domácich Kazachov, ktorí tvoria aj časť národného mužstva, štyria hráči z Kanady a rovnako štyria z Ruskej federácie, káder uzatvára Henrik Karlsson zo Švédska. Domáce zápasy hráva Barys v hale s názvom Nový Palác športu, ktorý pojme 11.626 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Jevgenij Genadijevič Koreškov.

V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Barys z 28 zápasov 49 bodov, Slovan odohral o jeden zápas menej a získal celkom 25 bodov.

Najproduktívnejším hráčom v tíme hostí je 19 bodový Radek Smoleňák (5+14), na druhej priečke 16 bodový Colby Genoway (5+11). V tíme domácich je na čele kanadského bodovania 35 bodový Linden Vey (7+28), na druhej priečke 34 bodový Nigel Dawes (25+9). Gólman hostí Jakub Štepánek s 91,5% úspešnosťou zásahov s priemerom 3,05 gólov na zápas, Marek Mazanec90,4% úspešnosť zásahov s priemerom 3,23 gólov na zápas. Na druhej strane Henrik Karlsson s 92,6% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,24 gólov na zápas, Sergej Kudriavcev92,9% úspešnosť zásahov s priemerom 2,53 gólov na zápas.

Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, v Novom Paláci športu v Astane privítajú klub spod Tatier a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan začal zahraničný trip prehrou, od Astany dostal päť gólov