Šport: bude vysielať olympiádu nonstop, celé dianie prinesie aj iná stanica

Otvárací ceremoniál hier v Paríži sa uskutoční na Seine.
Otvárací ceremoniál hier v Paríži sa uskutoční na Seine. (Autor: Paris 2024.org/ Florian Hulleu)
Miloslav Šebela|23. júl 2024 o 16:02

STVR sa zameria na vystúpenia Slovákov.

BRATISLAVA. Stovky hodín priamych prenosov, zostrihy, štúdiá aj prehľad udalostí prinesie Slovenská televízia a rozhlas z olympijských hier 2024 v Paríži.

Verejnoprávny kanál je majiteľom vysielacích práv na olympijské hry v ére samostatnosti. Čo už neplatí o hokejových či futbalových šampionátoch. Parížske hry tak budú v tomto roku najväčšou športovou udalosťou, ktorú odvysiela STVR. 

„Prípravy prebiehajú už niekoľko mesiacov. Momentálne dolaďujeme posledné grafické elementy. Pre nás, ako vysielateľa, je letná olympiáda určite najnáročnejším športovým podujatím. Je to ako simultánne bežiace majstrovstvá sveta v 45 športoch,“ hovorí Pavol Gašpar, ktorý je poverený vedením Sekcie športu v Slovenskej televízii.

Prioritou budú Slováci

Dianie z olympijských hier ponúkne Slovenská televízia na kanáli :Šport. Hoci bude diania viac, vzhľadom na sublicenciu nemôže súťaže z OH vysielať ma viacerých kanáloch. 

Bude však vysielať v nepretržitom režime. 

„Na :Športe budeme vysielať olympiádu 24 hodín denne. Od začiatku ranných súťaží až do skončenia večerných ponúkneme divákom čo najviac obsahu naživo,“ vraví Gašpar. 

„Našou absolútnou prioritou budú športy so slovenskou účasťou. Napríklad vďaka Richardovi Turymu sa budeme prvýkrát venovať na väčšej ploche skejtbordingu. Následne si vyberáme tradičné olympijské ťaháky, ako sú plávanie, atletika, či turnaje v palubovkových športoch. Ďalšou z radu priorít sú finálové disciplíny či zápasy, aby sme ukázali čo najviac olympijských víťazov naprieč športami.“ 

Komentátorský tím tvoria Marcel Merčiak, Pavol Gašpar, Ľuboš Hlavena, Vladimír Genda, Alfonz Juck, Stanislav Ščepán, Peter Zagiba, Martin Pohanič a Tomáš Košec.

Celkovo vysiela STVR do Paríža 37-členný štáb. 

Všetky prenosy, ktoré budú odvysielané v televíznom vysielaní, bude možné sledovať aj na webe. 

Diváci sa môžu tešiť na Športové štúdiá, ktoré sa budú primárne venovať slovenskej reprezentácii v Paríži. Prvé štúdiá odvysiela už v stredu a vo štvrtok.

V piatok 26. júla ponúkne od 19.30 prenos z otváracieho ceremoniálu hier. 

Eurosport spustí ďalších 7 kanálov

Slovenskí diváci nebudú môcť dianie v Paríži sledovať na kanáli ČT Sport, keďže slovenskí operátori ho na jar tohto roku z ponuky vyradili.

Kompletné pokrytie všetkých prenosov, ktoré nebudú na Slovenskej televízii, ponúkne Eurosport, ktorý je hlavným vlastníkom vysielacích práv pre Európu. 

Na kanáloch Eurosport 1 a 2 by mal byť kompletný program z Paríža. Okrem toho vzniknú špeciálne počas hier internetové kanály Eurosport 3 až 9, ktoré budú dostupné v streamovacej službe Max. 

Na nej bude možné sledovať kompletné dianie z olympijských hier. Bude možné pustiť si aj záznam, či zostrih niektorých súťaží. 

„Warner Bros. Discovery predstaví na svojich streamovacích platformách v Európe počas 19 dní olympijských hier všetkých 10 500 športovcov, 762 športových zápasov, 329 medailových podujatí a 3 800 hodín živého vysielania.

V jednom momente pobeží dokonca rekordných 54 streamov súbežne,“ spresnila spoločnosť. 

V rámci aplikácie Max si diváci môžu nastaviť upozornenia, že športovec sa blíži k zisku medaily, umožnia posun na časovej osy späť, diváci si môžu vytvárať personalizovaný watch list udalostí podľa svojich preferencií.

Súťaže bude možné sledovať v 20 rôznych jazykových verziách. Eurosport navyše ponúkne špeciálne videá s lokálnymi olympijskými reprezentantmi. 

Mesačné predplatné platformy Max stojí 7,99 eura. Olympijské hry v Paríži potrvajú od 26. júla do 11. augusta.

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Šport: bude vysielať olympiádu nonstop, celé dianie prinesie aj iná stanica