Nike, takže vy takto? Hviezda NBA konšpiruje o dôvodoch nenominácie na olympiáde

Jaylen Brown
Jaylen Brown (Autor: TASR/AP)
SITA|15. júl 2024 o 14:11

Víťaz uplynulého ročníka zámorskej profiligy a najužitočnejší hráč finálovej série play-off Jaylen Brown vraj chýba v americkej nominácii preto, že je v spore so známou odevnou značkou.

BRATISLAVA. Americký basketbalista Jaylen Brown vyjadril nespokojnosť nad skutočnosťou, že jeho meno nefiguruje v nominácii reprezentácie USA na olympijské hry v Paríži.

Ako možný dôvod uvádza, že je v spore so známou odevnou značkou Nike. Aj v zámorí je medzi expertmi nenominovanie víťaza uplynulého ročníka NBA a najužitočnejšieho hráča finálovej série play-off považované za prekvapenie. Informuje o tom český web Sport.cz.

"Nike, takže vy takto? Nebojím sa vás ani vašich prostriedkov,“ takto zareagoval Brown v statuse na platforme X po tom, čo tréner americkej basketbalovej reprezentácie Steve Kerr donominoval jeho tímového spoluhráča Derricka Whitea, ktorý je klientom spomínanej odevnej značky.

Brown síce občas využíva obuv značky Nike, no keďže so spoločnosťou nemá exkluzívnu zmluvu, pred časom si dal z obuvi odstrániť známe logo spoločnosti.

Mizerné vzťahy panujú medzi Brownom a Nike od novembra 2022. Vtedy spoločnosť rozviazala sponzorský kontrakt s rozohrávačom Kyriom Irvingom kvôli údajným antisemitistickým prejavom.

"Odkedy Nike dbá na nejakú etiku,“ povedal vtedy Brown, momentálne jeden z najlepšie platených hráčov NBA.

Nike je hlavným sponzorom americkej olympijskej výpravy, preto Brown dospel k názoru, že firma z Oregonu môže hovoriť aj do basketbalovej nominácie.

V nej je teraz mimochodom sedem klientov Nike (Devin Booker, Anthony Davis, LeBron James, Jrue Holiday, Kevin Durant, Tyres Haliburton a donominovaný White) z dvanástich členov.

Dôkazy, že by sa spoločnosť Nike "miešala" do nominácie na OH, basketbalista nemá alebo ich aspoň zatiaľ nechce zverejniť. "Jedného dňa všetko poviem. Zatiaľ nemajú ľudia ani tušenie,“ uzavrel hráč Bostonu vo svojom príspevku.

Práve celosvetovo sledované olympijské hry môžu byť pre Nike dobrým spôsobom, ako získať pozornosť, čo napokon potvrdzuje aj šéf odevného giganta John Donahoe: "Olympiáda v Paríži nám ponúka najlepšiu možnú príležitosť na to, ako sa podeliť so svetom o našu športovú víziu."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nike, takže vy takto? Hviezda NBA konšpiruje o dôvodoch nenominácie na olympiáde