Oktagon 11: Zajtrajšie váženie môže ponúknuť slušnú drámu

Adrián Mečiar|14. mar 2019 o 01:00

Skutočne hrozí, že Krištofič nesplní váhový limit, alebo "Pirát" len zavádza fanúšikov?

Do podujatia Oktagon 11 zostávajú už len posledné dva dni. 

Zajtrajšok sa pritom bude niesť v znamení poslednej prekážky, ktorá stojí pred bojovníkmi ostravskej štartovky, a tou je váženie. To sa bude konať zajtra od 16:30 v nákupnom centre Forum Nová Karolína (16:30 sa začína sprievodný program, samotné váženie začína o 17:00, pozn. red.). K dispozícii by mal byť živý video prenos.

Váženie už tradične sľubuje dusnú atmosféru. Navyše, dve zvučné mená, ktoré sa radia medzi hlavné hviezdy galavečera, môže čakať veľmi nepríjemný boj s váhou. 

Aktér titulového duelu, sebavedomý Samuel "Pirát" Krištofič, sa bude vôbec po prvý raz v živote pokúšať o splnenie limitu welterovej hmotnostnej kategórie. Doteraz pôsobil Krištofič v strednej váhe.  

Krištofič ráno na svoj Instagram zavesil fotografiu s popisom, v ktorom prezradil, že do splnenia váhy mu ešte chýba 6,8 kg. Pred niekoľkými minútami pridal ďalšiu fotografiu, v ktorej už hovorí o zostávajúcich 4,5 kg.

Krištofičov ranný príspevok.

Večerná aktualizácia.

Krištofič na pohľad pôsobí značne vyčerpane, čo vzhľadom na to, v akej je fáze zhadzovania váhy, nie je nič výnimočné. Avšak kilogramy, ktoré údajne stále musí schudnúť, vyvolávajú pochybnosti, či zajtra naozaj urobí váhu.

Možná je ale aj taká alternatíva, že Krištofič svojimi príspevkami len zavádza fanúšikov a v skutočnosti je omnoho bližšie k limitu welterovej divízie. Ako napokon dopadne jeho premiérové váženie vo welteri sa dozvieme až zajtra.

Ďalším mužom, na ktorého sa bude upierať zvýšená pozornosť, je rozhodne Jeremy Kimball. Ten prichádza do Ostravy so zlou povesťou, za ktorú môže jeho novembrové zlyhanie pred prvým duelom s Milošom Petráškom. Kimball síce vtedy nespravil váhu úplne po prvýkrát v kariére, avšak limit poloťažkej divízie prešvihol rovno o tri kilogramy!

Kimball sám nebol nadšený týmto výsledkom, no ako poľahčujúcu okolnosť uviedol chorobu, ktorá ho vraj výrazne obmedzila pri finálnom procese chudnutia.

Podľa videa, ktoré dnes organizácia Oktagon MMA zverejnila na svojom profile, mu po príchode do Česka stále zostávalo približne 6 kg.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 11: Zajtrajšie váženie môže ponúknuť slušnú drámu