Haraus získal bronzovú medailu, Krako vypadol už v prvom kole

Slovenský paralyžiar Miroslav Haraus (vľavo) a navádzač Maroš Hudík sa tešia z bronzu.
Slovenský paralyžiar Miroslav Haraus (vľavo) a navádzač Maroš Hudík sa tešia z bronzu. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. mar 2022 o 06:55

Zvíťazil Rakúšan Johannes Aigner.

Paraalpské lyžovanie na ZPH 2022

Muži - zrakovo znevýhodnení - obrovský slalom:


Športovec

Navádzač

Krajina

Čas

1.

Johanes Aigner

Matteo Fleishmann

Rakúsko

1:49,34 min

2.

Giacomo Bertagnolli

Andrea Ravelli

Taliansko

+ 1,68 s

3.

Miroslav Haraus

Maroš Hudík

Slovensko

+ 5,58 s

4.

Marek Kubačka

Mária Zaťovičová 

Slovensko

+ 7,13 s

5.

Neil Simpson

Andrew Simpson

Veľká Británia

+ 10,11 s

PEKING. Slovensko získalo na zimných paralympijských hrách v Pekingu štvrtú medailu. Vo štvrtkovom obrovskom slalome sa o ňu postaral Miroslav Haraus, ktorý medzi zrakovo znevýhodnenými mužmi skončil tretí.

S navádzačom Marošom Hudíkom mu patrila bronzová priečka aj po prvom kole, v druhom si zisk medaily poistili agresívnou jazdou na hranici rizika.

Bez medaily napokon zostal úplne nevidiaci Marek Kubačka. S navádzačkou Máriou Zaťovičovou im po prvom kole "obráku" patrila piata pozícia a v tom druhom si dokázali polepšiť ešte o jeden stupienok.

Pre Kubačku je to najlepší výsledok na zimných paralympijských hrách, doterajším maximom pre neho bola 5. priečka v obrovskom slalome z Pjongčangu 2018. Jakub Krako vo štvrtok nedokončil prvé kolo.

Zlatú medailu získal mladý Rakúšan Johannes Aigner, ktorý o 1,68 sekundy zdolal lídra po prvom kole a obhajcu najcennejšieho kovu v tejto disciplíne z Pjongčangu 2018 Taliana Giacoma Bertagnolliho.

Haraus si vybojoval šiestu medailu z paralympijských hier. Z predchádzajúcich troch si priviezol jedno zlato, jedno striebro a tri bronzy.

"Bolo náročné sa nastaviť na tieto preteky. Chcel som využiť číslo jeden na štarte a to mi aj v 1. kole vyšlo. V druhom kole sa v niektorých bránach tvorili jamy a ryhy, na to sme si museli dávať pozor," povedal po zisku bronzu Haraus.

V Pekingu sa pridal k Henriete Farkašovej, ktorá získala zlato v kombinácii i v zjazde a Alexandre Rexovej, ktorá triumfovala v super-G.

"Všetky preteky tu sú náročné. Snažíme sa podať čo najlepší výkon a dobre reprezentovať naše malé Slovensko. Preteky boli ťažké, sily trochu ubúdajú. Mohlo to byť lepšie, sme však radi ako to dopadlo," povedal pre SPV Haraus.

Všetky informácie o paralympiáde 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Paralympijské»Haraus získal bronzovú medailu, Krako vypadol už v prvom kole