Obranca Piaček je na skúške u lídra poľskej Ekstraklasy

Piaček (na snímke s trénerom A. Guľom) zastával  v minulosti pod Dubňom aj funkciu kapitána.
Piaček (na snímke s trénerom A. Guľom) zastával v minulosti pod Dubňom aj funkciu kapitána. (Autor: TASR)
SITA|15. jan 2016 o 11:25

Futbalista s reprezentačnými skúsenosťami by mohol po druhýkrát v kariére okúsiť zahraničný angažmán.

BRATISLAVA. Po takmer ôsmich sezónach účinkovania vedenie slovenského futbalového klubu MŠK Žilina oznámilo Jozefovi Piačekovi, že si cez zimu môže hľadať nového zamestnávateľa.

Skúsený 32-ročný stopér (nar. 20. júna 1983) sa z viacerých ponúk napokon rozhodol, že sa pôjde ukázať do klubu aktuálneho lídra poľskej Ekstraklasy Piast Gliwice.

"Táto možnosť ma zaujala najviac, potešila ma, a preto som sa rozhodol v tomto týždni zamieriť na skúšku k vedúcemu tímu najvyššej poľskej súťaže," uviedol pre denník Šport Piaček, ktorého oslovil český tréner Piastu Radoslav Látal.

V Gliwiciach chcú uzavrieť káder do 22. januára a potom odcestovať na herné sústredenie do Španielska.

"S tímom sa budem pripravovať do stredy 20. januára, potom padne definitíva. Kolektív je tu veľmi priateľský, sú v ňom viacerí Česi i Slováci a šikovní mladí hráči. Tréner Látal je uznávaná persóna, vyžaruje z neho rešpekt," dodal rodák zo Zlatých Moraviec.

Piaček si v doterajšej hráčskej kariére obliekal okrem ViOn-u aj dresy lotyšského Skonta Riga a spomenutej Žiliny.

Na súpiske Piastu sú aj traja slovenskí futbalisti - brankár Dobrivoj Rusov, ľavonohý univerzál Patrik Mráz a "čerstvo" aj stredopoliar Martin Bukata, ktorý v pondelok podpísal kontrakt na 2,5 roka.

Líder poľskej Ekstraklasy získal v doterajších 21 odohraných kolách dovedna 45 bodov, o päť viac ako má druhý tím klasifikácie Legia Varšava, kde pôsobia ďalší dvaja Slováci - brankár Dušan Kuciak a záložník Ondrej Duda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Obranca Piaček je na skúške u lídra poľskej Ekstraklasy