Nyquist sa vyhol arbitráži, s Detroitom sa dohodol na štvorročnom kontrakte

Švédsky hokejista je dôležitou ofenzívnou zbraňou súčasného Detroitu.
Švédsky hokejista je dôležitou ofenzívnou zbraňou súčasného Detroitu. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. júl 2015 o 13:33

Šikovný útočník odohral v minulom ročníku všetkých 82 zápasov základnej časti s bilanciou 27 gólov a 27 asistencií.

DETROIT. Švédsky hokejista Gustav Nyquist sa vyhol arbitráži, keď sa v piatok dohodol s predstaviteľmi klubu Detroit Red Wings na novej štvorročnej zmluve v celkovej hodnote 19 miliónov dolárov.

Dvadsaťpäťročný krídelník si platovo výrazne polepší, kým v ostatných dvoch sezónach NHL bral ročne 950-tisíc dolárov, po novom to bude v priemere 4,75 mil. USD za sezónu.

Nyquist odohral v minulom ročníku všetkých 82 zápasov základnej časti s bilanciou 27 gólov a 27 asistencií. Za uplynulé dve sezóny nastrieľal spolu 55 gólov, čo bolo najviac v celom tíme.

"Sme veľmi šťastní, že sme si upísali Gustava na ďalšie štyri roky. Rýchlo sa stal dôležitou súčasťou nášho mužstva a je tiež kľúčovým hráčom pre našu budúcnosť. Len teraz vstupuje do najlepšej fázy svojej kariéry," uviedol pre nhl.com generálny manažér "červených krídel" Ken Holland.

Spoluhráč slovenských legionárov Tomáša Tatara a Tomáša Jurča mal štatút obmedzeného voľného hráča. Je iba tretím útočníkom, ktorého si Red Wings zazmluvnili minimálne do roku 2017.

Počas štyroch sezón odohral Nyquist za Detroit dokopy 179 duelov v NHL s bilanciou 59 gólov a 56 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nyquist sa vyhol arbitráži, s Detroitom sa dohodol na štvorročnom kontrakte