Dvakrát bol pri porážke Slovana, teraz sa môže stať trénerom Arsenalu

Tréner Wolvesu Nuno Espirito Santo počas zápasu proti Brage.
Tréner Wolvesu Nuno Espirito Santo počas zápasu proti Brage. (Autor: TASR)
SITA|28. nov 2019 o 10:30

Nuno Espírito Santo zaujal prácou pri Wolves.

BRATISLAVA. Bývalý portugalský mládežnícky reprezentant vo futbale Nuno Espírito Santo by sa mohol stať hlavným trénerom londýnskeho Arsenalu.

Štyridsaťpäťročný kouč zaujal predstaviteľov Arsenalu vďaka práci vo Wolverhamptone Wanderers, s ktorým najskôr postúpil medzi anglickú elitu a následne sa s ním prebojoval aj do pohárovej Európy.

Santo zatiaľ o Arsenale nechce hovoriť

Navyše, Wolves aj v aktuálnej sezóne patria medzi najlepšie tímy Premier League a po 13 kolách im patrí piata pozícia.

"Nebudem sa vyjadrovať o veciach, ktoré ešte nie sú reálne. Hovoriť o mieste, na ktorom ešte pracuje niekto iný, by nebolo prejavom rešpektu a to nechcem," vyjadril sa rodák zo Svätého Tomáša a Princovho ostrova neďaleko afrických brehov, cituje ho športová sekcia portálu BBC.com.

Niekdajší brankár by mohol nahradiť na lavičke Londýnčanov Španiela Unaia Emeryho, pod ktorého vedením sa v súčasnosti Arsenal trápi.

Popredný anglický klub nezvíťazil v šiestich súťažných dueloch v rade a z trinástich ligových vystúpení premenil iba štyri na plný bodový zisk.

Emery cíti podporu klubu

"Cítim podporu klubu a to, že všetci stoja za mnou. Viem, že mojou úlohou je dostať Arsenal späť, kam patrí a zmeniť túto situáciu," uviedol 48-kouč.

Zatiaľ čo Emeryho zverenci hľadajú optimálnu formu, hráči Wolverhamptonu zvíťazili v troch zápasoch za sebou.

V uplynulých týždňoch viedol Espírito Santo tím aj v dvoch súbojoch proti Slovanu Bratislava v Európskej lige, v ktorých futbalisti z anglickej najvyššej súťaže triumfovali 2:1 a 1:0, čím sa výrazne priblížili k postupu do vyraďovacej fázy EL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Dvakrát bol pri porážke Slovana, teraz sa môže stať trénerom Arsenalu