Nowitzki patrí medzi najlepších strelcov histórie NBA

Dirk Nowitzki patrí už k velikánom NBA.
Dirk Nowitzki patrí už k velikánom NBA. (Autor: SITA)
SITA|21. nov 2013 o 13:43

Nemecký krídelník Dirk Nowitzki má na konte 25 298 bodov.

DALLAS. Dallaský symbol Dirk Nowitzki je od stredy pätnástym najlepším strelcom v dejinách basketbalovej NBA, čo sa súčtu bodov týka. Nemecký veterán vo víťaznom stretnutí proti Houstonu, čo bol jeho 1120.

Strelil 25 298 bodov

Zápas základnej časti v kariére, nastrieľal 35 bodov a na konte ich má celkovo už 25 298. Len pred vyše týždňom predbehol muža z loga NBA Jerryho Westa (25 192), v stredu prekonal aj legendárneho trojkára Indiany Reggieho Millera (25 279).

Najbližším vyzývateľom 35-ročného krídelníka je stále aktívny Kevin Garnett, ktorý je na 14. mieste vďaka 25 340 bodom - na konte má však o vyše 200 stretnutí viac než Nowitzki.

Gasol hrá pre Filipíny

Aj Pau Gasol sa pripojí k výzve UNICEF na pomoc pre Filipíny postihnuté ničivým supertajfúnom Haiyan, výška finančnej pomoci však bude závisieť od výkonu španielskeho basketbalistu Los Angeles Lakers proti Golden State v piatkovom stretnutí NBA.

Tridsaťtriročný pivot sa rozhodol, že za každý nastrieľaný bod venuje tisíc amerických dolárov. "Pomôžete tiež? Alebo sa pridajte a prispejte dolárom, piatimi, desiatimi, dvadsiatimi či vyššou sumou za každý bod, ktorý dám v piatok. Vďaka vašej štedrosti môžeme spoločne pomôcť deťom na Filipínach," napísal Gasol.

Jeden z najhorších tajfúnov v dejinách na Filipínach spustošil celé mestá. Podľa OSN zabila búrka až 10 000 ľudí a 660 000 pripravila o domovy. V celej oblasti je nedostatok vody, jedla a liekov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Nowitzki patrí medzi najlepších strelcov histórie NBA