Novým trénerom Wiganu by sa mal stať Martinez

TASR|5. jún 2009 o 10:51

Futbalový tréner Roberto Martinez je blízko k návratu do Wiganu Athletic. Prezident klubu anglickej Premier League Dave Whelan ...

LONDYN. Futbalový tréner Roberto Martinez je blízko k návratu do Wiganu Athletic. Prezident klubu anglickej Premier League Dave Whelan totiž vo štvrtok súhlasil s kompenzačným poplatkom pre Swansea City, kde Martinez momentálne pôsobí.

Tridsaťpäťročný Martinez bol jedným z troch Španielov, ktorí hrali za Wigan v roku 1990, keď sa klub začal šplhať vyššie v anglických súťažiach. Na poste trénera by mal nahradiť Stevea Brucea, ktorý odišiel do Sunderlandu.

Prezident Wiganu Whelan sa vo štvrok vyjadril, že Martinez bol na tento post ich prvou voľbou. "Som rád a viem, že celý Wigan bude nadšený, že sa vráti jeden z troch Amigov," uviedol Whelan pre BBC. "Roberto hral dobrý futbal a sledoval som jeho kariéru. Teším sa tomu, čo vidím a som šťastný z toho, že sa Roberto vracia do Wiganu. Kompenzácia je niečo, s čím sme museli súhlasiť. Dúfam, že zmluvu podpíšeme čo najskôr."

Martinez získal za prácu vo Swansea mnohé ocenenia. Postúpil s klubom z prvého miesta League One (tretia najvyššia anglická súťaž) do druhej najvyššej súťaže Championship a tam v prvej sezóne klub skončil na výbornom ôsmom mieste.

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Novým trénerom Wiganu by sa mal stať Martinez