Nill bude generálnym manažérom Kanady, možno vezme McDavida

Connor McDavid (vpravo) reprezentoval Kanadu aj na posledných MS hráčov do 20 rokov. Stal sa najproduktívnejším hráčom turnaja. Na snímke sa snaží doraziť puk do siete Denisa Godlu.
Connor McDavid (vpravo) reprezentoval Kanadu aj na posledných MS hráčov do 20 rokov. Stal sa najproduktívnejším hráčom turnaja. Na snímke sa snaží doraziť puk do siete Denisa Godlu. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. apr 2015 o 15:00

Generálny manažér Dallasu Stars Jim Nill bol hlavným zostavovateľom mužstva Kanady pre majstrovstvá sveta 2004. Na nich získala krajina zlaté medaily.

CALGARY. Bývalý hokejista a dnes generálny manažér Dallasu Stars Jim Nill bude generálnym manažérom výberu Kanady na májových majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave.

Pri zostavovaní tímu mu budú radiť aj Sean Burke, Claude Loiselle, George McPhee, Pat Verbeek a Scott Salmond.

Nill je v tíme Stars generálnym manažérom druhý rok. V minulosti pôsobil ako asistent generálneho manažéra v Detroite Red Wings.

Na Česko má príjemné spomienky. Bol hlavným zostavovateľom mužstva Kanady pre majstrovstvá sveta 2004. Na nich získala krajina zlaté medaily. Na cenný kov zo svetových šampionátov však čaká už od roku 2009.

"Majstrovstvá sveta sú krátky a náročný turnaj. Skúsenosti z minulosti sa mi dosť hodia," povedal Nill. Mená trénerov zatiaľ nie sú známe.

V kanadskom výbere sa na MS možno predstaví aj 18-ročný Connor McDavid.

V kanadskom výbere budú hráči, ktorí sa nedostanú do play-off. A niekoľko miest nechajú i pre hokejistov, ktorým sa klubové povinnosti skončia po prvom kole bojov o Stanleyho pohár. Šancu dostanú predovšetkým hráči do 26 rokov.

Do Česka by mohli cestovať napríklad Jamie Benn s Tylerom Seguinom z Dallasu. Kanaďania údajne zvažujú tiež nomináciu osemnásťročnej potenciálnej draftovej jednotky Connora McDavida.

Tím sa definitívne zíde v Rakúsku, kde 29. apríla odohrá prípravný duel vo Viedni. Na svetovom šampionáte (1. - 17. mája) bude hrať v A-skupine s Českom, Rakúskom, Francúzskom, Nemeckom, Švédskom, Lotyšskom a Švajčiarskom.

Informácie zverejnili weby Hockey Canada a TSN.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nill bude generálnym manažérom Kanady, možno vezme McDavida