NHL: Washington vyhral 6:1 na ľade Flyers, prvá výhra Minnesoty

Mikko Koivu (č. 9) skóruje do siete Dallasu Stars a aj on tak prispel k výhre svojho družstva na domácom ľade.
Mikko Koivu (č. 9) skóruje do siete Dallasu Stars a aj on tak prispel k výhre svojho družstva na domácom ľade. (Autor: SITA/ AP)
Sportnet|19. apr 2016 o 06:30

Sumár nočných zápasov štvrťfinále play off hokejovej NHL.

BRATISLAVA. Hokejisti Washingtonu Capitals vedú nad Philadelphiou Flyers už 3:0 na zápasy v štvrťfinálovej sérii play off NHL. Mužstvo okolo Alexandra Ovečkina zvíťazilo po dvoch domácich triumfoch aj na ľade súpera, navyše poriadne vysokým rozdielom - 6:1.

Hostia ťažili najmä z výbornej tretej tretiny, keď súperovi nasúkali až štyri góly.

V stredu vo Wells Fargo Center môžu Capitals spečatiť svoj očakávaný prienik do druhého kola.

Alexander Ovečkin v pondelok pridal ku dvom gólom aj asistenciu, na konte má už 74 kanadských bodov vo vyraďovacej časti, čo je najviac v histórii Capitals. Dale Hunter ich nazbieral o dva menej.

"Je skvelý pocit viesť 3:0 na zápasy. Vedeli sme, že to bude náročné. Keď sme však v úvode tretej tretiny pridali tretí gól, nikto na lavičke už nepochyboval, že súper už nemá šancu na zvrat. Hrali sme solídne, nerobili sme nijaké chyby. Veľké víťazstvo," poznamenal ruský kanonier.

Flyers v nezávideniahodnej situácii neskladajú zbrane, ale ak neprestanú byť vylučovaní, bezpodmienečne musia zlepšiť hru v oslabení. Veď v sérii s Washingtonom inkasovali až osemkrát zo sedemnástich prípadov v početnej nevýhode.

"Neutekáme z boja. Od zajtra sa pustíme do práce, naostatok, ako počas celého ročníka. Pripravíme sa, aby sme o dva dni boli schopní zvíťaziť," vraví tréner Dave Hakstol.

V druhom stretnutí, naopak, hráči Minnesoty Wild dokázali znížiť v súboji proti Dallasu Stars. "Divosi" vyhrali pred vlastným publikom 5:3, stav série je však 2:1 pre Dallas.

Zatiaľ tak platí, že oba kluby dokonale využívajú výhodu domáceho prostredia.

Hráči Los Angeles v zostave s Mariánom Gáboríkom vyhrali na ľade San Jose 2:1 po predĺžení a stav série znížili na 1:2. Víťazný gól strelil v 64. minúte Tanner Pearson.

Gáborík absolvoval 17:21 min bez strely na bránku, odsedel si jeden menší trest.

"Králi" vyhrali v predĺžení zápas play off nad San Jose prvýkrát v histórii, predtým v desiatich prípadoch vždy prehrali.

Je zaujímavosťou, že podobne ako v dvoch ďalších dueloch utorňajšieho programu, aj v tomto padol gól už v úvodnej minúte.

Postaral sa oň vererán Sharks Joe Thornton, ktorý prekoal Jonathana Quicka už v 30. sekunde zápasu z prvej strely duelu.

Ešte v priebehu prvej tretiny však vyrovnal v presilovke Anže Kopitar.

NHL - Play off

(Štvrťfinále - hrá sa na štyri víťazstvá):

Východná konferencia

Philadelphia - Washington 1:6

Góly: 1. Raffl (Manning, Gagner) - 5. M. Johansson (Carlson, Nicklas Bäckström), 29. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Oshie), 42. Kuznecov (J. Williams, Holtby), 48. Carlson (Ovečkin, J. Williams), 55. Ovečkin (Carlson, Oshie), 59. Beagle (Schmidt, Orlov)

/na zápasy 0:3/

Západná konferencia

Minnesota - Dallas 5:3

Góly: 20. Porter (Haula, Brodin), 27. Haula (Pominville, Niederreiter), 40. Pominville (Niederreiter, Dumba), 27. M. Koivu (Spurgeon, Coyle), 59. Pominville - 1. Sharp (Goligoski), 5. Sharp (Eakin, Jamie Benn), 54. Sceviour (Demers, Fiddler)

/na zápasy 1:2/

San Jose - Los Angeles 1:2 pp

Góly: 1. J. Thornton (Hertl) - 9. Kopitar (Lucic, Muzzin), 64. Pearson (D. Brown, Lecavalier)
/Marián Gáborík (LA) 17:21 min, 0 striel, 2 tr. min/

/na zápasy 2:1/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Washington vyhral 6:1 na ľade Flyers, prvá výhra Minnesoty