Trpeli kŕčmi, dehydratáciou a zvracaním. Pre covid sa NHL skončí neskôr

Vancouver Canucks.
Vancouver Canucks. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. apr 2021 o 10:55

Vancouver sa opäť vracia.

VANCOUVER. Hokejisti Vancouveru Canucks sa po karanténe vrátia do súťažného diania v zámorskej NHL v piatok 16. apríla.

Už v nedeľu mohli opäť obnoviť tréningový proces po tom, ako sa väčšina hráčov zotavila z ochorenia Covid-19.

Vedenie profiligy zároveň zverejnilo rozpis odložených zápasov Canucks, ktoré odohrajú v nových termínoch. Vzhľadom na to sa natiahne základná časť a skončí sa až 16. mája.

Nakazilo sa až 21 hráčov

Canucks výrazným spôsobom zasiahla koronavírusová infekcia, pre ktorú muselo celé mužstvo putovať do karantény.

Pozitívne testy malo až 25 členov tímu vrátane 21 hokejistov. Viacerí z nich mali nepríjemné prejavy ochorenia, trpeli kŕčmi, dehydratáciou a zvracaním.

Kluboví lekári Jim Bovard a Josh Douglas uviedli, že prípady ochorenia pochádzajú z jedného zdroja, ktorý sa variantom koronavírusu nakazil na verejnosti.

Svoj posledný zápas odohrali Canucks 24. marca, dokopy im museli odložiť až osem duelov.

Postupne sa však situácia v kanadskom klube zlepšila a cez víkend dostali od vedenia súťaže zelenú k návratu do tréningového procesu.

V piatok sa vrátia na ľad

Prvý zápas po návrate z karantény odohrajú v piatok proti Edmontonu. Pôvodne bol duel naplánovaný na 4. mája. Pondelkové a stredajšie zápasy Vancouveru s Oilers presunuli a dostali nový termín.

"Verím, že pri návrate budeme mať väčšinu hráčov k dispozícii. Možno dvaja-traja ešte nebudú schopní hrať," povedal pre nhl.com generálny manažér Vancouveru Jim Benning.

Canucks čaká do konca základnej časti ešte 19 stretnutí - najviac zo všetkých tímov.

Preloženie zápasov spôsobí časový sklz, záver základnej časti tak museli posunúť z 11. na 16. mája. Je to už druhý posun spôsobený pandémiou, pôvodné mala dlhodobá časť sezóny vyvrcholiť 8. mája. Termín začiatku play off nie je zatiaľ určený.

"Liga bude pozorne sledovať situáciu a na základe toho potom stanoví termín štartu bojov o Stanleyho pohár," uviedlo vedenie NHL na svojom webe.

"Keď budeme zdraví a pripravení opäť nastúpiť, očakávam u našich hráčov, že budú súťaživí. Máme pracovitú skupinu hráčov, hrdých na seba a na svoje výkony. Čaká nás nabitý rozpis, no verím, že to zvládneme," dodal Benning.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trpeli kŕčmi, dehydratáciou a zvracaním. Pre covid sa NHL skončí neskôr