NHL: V Londýne chýbal azda iba Pálffy, Višňovský bráni jeho výroky: "Nafúknuté"

TASR|1. okt 2007 o 01:26

Londýn 1. októbra (TASR) - Takmer nič v Londýne nechýbalo pri európskej premiére NHL. To platí všeobecne, ale fanúšikovia predsa dávali na známosť, že ...

Londýn 1. októbra (TASR) - Takmer nič v Londýne nechýbalo pri európskej premiére NHL. To platí všeobecne, ale fanúšikovia predsa dávali na známosť, že by privítali návrat svojich miláčikov. Či už Luca Robitailla, alebo Žigmunda Pálffyho, aj mená dvoch významných hokejistov nedávnej profiligovej minulosti nostalgicky zdobili dresy fanúšikov z Kalifornie. Tých sa v O2 aréne zišlo neúrekom a akoby zastrešovali legionárov medzi divákmi, ktorí do britskej metropoly prišli najmä zo Slovenska a Česka, vyskytli sa Slovinci a Nemci.

Legionárov okrem tých kanadských bolo najviac zo Slovenska priamo na ľade počas víkendových zápasov LA Kings a Anaheimu Ducks. A jednému z nich tiež chýbal Pálffy, aj keď toto konštatovanie je pritiahnuté za vlasy. Tak či onak, kamarátske puto momentálnej hviezdy slovenskej extraligy s Ľubomírom Višňovským je notoricky známe a sám obranca Kings netají: "Dva alebo trikrát som s ním za posledné týždne volal, takže viem o ňom dosť. Držím mu palce a dúfam, že sa rozbehne." Višňovský vie, že jeho kamarát sa zatiaľ na domácom ľade skôr trápi. Po prehre Skalice na Slovane pred týždňom kontroverzne kritizoval extraligu ako slabú súťaž, ktorá "nemá nič spoločné s hokejom". Tieto výroky rozvírili hladinu verejnej hokejovej mienky a dotkli sa niektorých hráčov, prirodzene najmä tých, ktorí sa momentálne presadzujú. Populárny "Višňa" v tejto súvislosti pre TASR zdôraznil: "Čítal som... Ono to bolo také emotívne, asi bol trošku nešťastný. Povedal to emotívne, asi to myslel ináč a ono sa to nafúklo."

Z Londýna sa viacerí Pálffyho priaznivci vracali do LA. Jeho fanúšik-kolega s vedomím, že tím losangelských kráľov napriek prehre v druhom zápase odviedol poctivú robotu počas historického víkendu 90-kového jubilea NHL: "Bolo to niečo nové. Angličania videli, čo to je hokej. Dúfam, že to tu budú rozvíjať a že to bude populárnejšie. Síce na futbal a ragby to tu nemá, ale aj tak som presvedčený, že sme im aspoň trochu hokejovej krásy ukázali."

Ešte spokojnejší bol Višňovského spoluhráč a krajan Ladislav Nagy, pochvaľoval si slovenskú atmosféru a prítomnosť svojej rodiny. Aj keď po dvoch zápasoch ťažko odhadovať silu tímu na celú sezónu, jeho vízie sú optimistické: "Keď budeme hrať ako v prvom zápase, myslím, že postúpime do play off. Máme na to mužstvo. Keď som minulý rok hral s Dallasom play off, vnímal som to špeciálne. Bolo to niečo úplne iné, zaujímavejšie a oveľa lepšie. Iná je atmosféra i hokej, proste je super hrať o Stanleyho pohár. Dúfam, že tam postúpime." Po dvoch úvodných vystúpeniach sa o to budú v 80-zápasovom balíku základnej časti NHL pokúšať v drese LA Kings traja ostrieľaní Slováci. Duo Višňovský-Nagy dopĺňa Michal Handzuš. Pravda počas sezóny sa môže, najmä vo februárovej uzávierke prestupov, všeličo zmeniť.

/vyslaný redaktor TASR P. Horváth ph/ /k dispozícii sú zvukové záznamy/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: V Londýne chýbal azda iba Pálffy, Višňovský bráni jeho výroky: "Nafúknuté"