Stačilo mu na to tridsaťpäť sekúnd. Ovečkin prekonal hranicu tisíc bodov

Alexander Ovečkin.
Alexander Ovečkin. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|12. jan 2017 o 06:19

Tridsaťjedenročný ruský útočník prispel dvoma gólmi k víťazstvu Washingtonu nad obhajcom trofeje z Pittsburghu 5:2.

BRATISLAVA. Po zápase s Montrealom, v ktorom zaznamenal gól a dve asistencie, mu chýbal už iba bod k tomu, aby prekonal v NHL hranicu tisíc bodov.

V noci zo stredy na štvrtok sa proti Pittsburghu dočkal. A nečakal vôbec dlho. Už v úvodnej akcii stretnutia dostal prihrávku od Nicklasa Bäckström, s pukom si nakorčuľoval z pravej strany pred bránu a švihom prestrelil gólmana Penguins Marca-Andreho Fleuryho. Už po tridsiatich piatich sekundách duelu.

Neskôr v polovici zápasu pridal aj druhý gól a zvyšoval na 2:0. Washington napokon doviedol súboj do úspešného konca a obhajcu Stanleyho pohára zdolal presvedčivo 5:2.

"Vždy som si vravel, že by bolo pekné dosiahnuť tisíci bod pred našimi fanúšikmi," prezradil Ovečkin pre oficiálnu stránku súťaže nhl.com. "Som nadšený, že to vyšlo. Je to veľký moment pre mňa, pre klub i pre našich priaznivcov.

Tridsaťjedenročný Ovečkin má aktuálne na konte 1001 bodov za 546 gólov a 455 asistencií. Všetko sa mu to podarilo v 880 zápasoch v profilige, čo dáva skvelý priemer 1,1375 bodu na jeden duel. Tisícbodovú hranicu prekonal ako 84. hráč v histórii NHL. Avšak len ako tridsiaty siedmy to dokázal v drese jedného klubu.

Prvý gól Alexandra Ovečkina v zápase, ktorý bol zároveň jeho 1000. bodom v kariére.

Druhý gól Alexandra Ovečkina v zápase.

V prebiehajúcej sezóne Rus nazbieral zatiaľ tridsaťpäť bodov (21+14). V tabuľke strelcov mu patrí delené tretie miesto, prvý Sidney Crosby dal o päť gólov viac.

"Mal by byť ocenený za to, koľko bodov dosiahol v takom počte zápasov, aké odohral. Je to pôsobivé a patrí mu za to veľké uznanie. Je neuveriteľným hráčom a je veľkou zábavou sa naňho pozerať," konštatoval spoluhráč Nicklas Bäckström.

Švéd asistoval Ovečkinovi pri oboch góloch, celkovo v zápase nazbieral štyri body.

Rus dosiahol v stretnutí proti Pittsburghu ešte jeden míľnik. Už svojim prvým gólom sa osamostatnil na dvadsiatom deviatom mieste historických tabuliek najlepších strelcov. Predbehol legendárneho Mauricea Richarda (544).

Alexander Ovečkin zdraví aplaudujúci dav po tom, ako zaznamenal svoj tisíci bod v NHL.
Alexander Ovečkin zdraví aplaudujúci dav po tom, ako zaznamenal svoj tisíci bod v NHL. (Autor: SITA/AP)

NHL - streda:

NY Islanders - Florida 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly: 11. Leddy (Cizikas, Clutterbuck) - 6. Yandle (McCann, Trocheck), 22. Demers (Marchessault, J. Jokinen). Brankári: T. Greiss - Luongo. Strely: 30-24.

Winnipeg - Montreal 4:7 (2:3, 1:2, 1:2)

Góly: 7. Scheifele (Stafford), 13. M. Perreault (Wheeler, Little), 26. Scheifele (Ehlers, Petan), 51. Little (Stafford) - 1. Danault (Radulov, Pacioretty), 5. B. Flynn (Andrighetto, Beaulieu), 15. Plekanec (Lehkonen), 21. Andrighetto (B. Flynn, T. Mitchell), 25. Danault, 45. Lehkonen (S. Weber, P. Byron), 50. Lehkonen (Beaulieu, S. Weber). Brankári: Hellebuyck, M. Hutchinson - A. Montoya. Strely: 27-30.

Artturi Lehkonen (vpredu) skóruje do siete Michaela Hutchinsona.
Artturi Lehkonen (vpredu) skóruje do siete Michaela Hutchinsona. (Autor: TASR/AP)

Washington - Pittsburgh 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Góly: 1. Ovečkin (N. Bäckström, Oshie), 29. Ovečkin (J. Carlson, N. Bäckström), 45. Justin Williams (Kuznecov, Orlov), 54. N. Bäckström (Oshie, J. Carlson), 60. Eller (N. Bäckström, Oshie) - 48. Malkin (J. Schultz, Kessel), 58. Hörnqvist (Crosby, Kessel). Brankári: Holtby - Marc-Andre Fleury. Strely na bránu: 30-32.

Calgary - San Jose 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Góly: 12. Michael Frolík (Engelland, Matthew Tkachuk), 40. Matthew Tkachuk (M. Backlund, Dougie Hamilton), 58. Dougie Hamilton (Giordano, M. Backlund) - 10. Couture (B. Burns, Pavelski), 17. B. Burns (Boedker, Melker Karlsson). Brankári: Chad Johnson - A. Dell. Strely na bránu: 27-27.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Stačilo mu na to tridsaťpäť sekúnd. Ovečkin prekonal hranicu tisíc bodov