NHL: Slovenská trojica na Floride má nového trénera

SITA|14. jún 2008 o 10:53

MIAMI 14. júna (SITA, AP) - Tím zámorskej hokejovej súťaže NHL Florida Panthers v piatok angažoval Petera DeBoera ako nového trénera klubu. Štyridsaťročný kouč, ktorý doposiaľ pôsobil v juniorských ligách, ...

MIAMI 14. júna (SITA, AP) - Tím zámorskej hokejovej súťaže NHL Florida Panthers v piatok angažoval Petera DeBoera ako nového trénera klubu. Štyridsaťročný kouč, ktorý doposiaľ pôsobil v juniorských ligách, bol taktiež kandidátom na trénovanie Ottawy Senators, napokon sa však na viac rokov upísal "panterom".

DeBoer sa stal nástupcom Jacquesa Martina, ktorý v pozícii lodivoda floridského tímu skončil v apríli, následne sa však stal generálnym manažérom. "Keď som sa dozvedel, že Peter sa rozhodol pre nás, veľmi ma to potešilo. Je to dôkaz toho, že náš tím napreduje," povedal Martin a dodal:

"Verím, že mužstvu dokáže vštiepiť dôraz a disciplínu." DeBoer sedem rokov viedol tím Kitchener Rangers v Ontario Hockey League, s ktorým dokázal dvakrát triumfovať v lige a raz dokonca získať i prestížny Memorial Cup.

V kádri Panthers figurujú traja Slováci - obranca Branislav Mezei a útočníci Jozef Stümpel a Richard Zedník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Slovenská trojica na Floride má nového trénera