NHL: Sekerovi sa otvorili dvere do zostavy Buffala

SITA|15. sep 2007 o 10:30

BUFFALO 15. septembra (SITA) - Lekári zámorského hokejového klubu Buffalo Sabres zistili, že srdce obrancu Teppa Numminena sa nachádza v stave, ktorý si vyžaduje ďalšiu operáciu. Tridsaťdeväťročný Fín ...

BUFFALO 15. septembra (SITA) - Lekári zámorského hokejového klubu Buffalo Sabres zistili, že srdce obrancu Teppa Numminena sa nachádza v stave, ktorý si vyžaduje ďalšiu operáciu. Tridsaťdeväťročný Fín sa verdikt dozvedel po lekárskej prehliadke, ktorá sprevádzala vstupné fyzické testy pred nástupom do tréningového kempu. Numminena teraz čaká operácia, pre ktorú pravdepodobne vynechá začiatok sezóny.

Ak sa absencia skúseného zadáka potvrdí, otvoria sa dvere do zostavy Buffala Andrejovi Sekerovi, ktorý je podľa zámorských médií najvážnejším kandidátom na uvoľnené miesto v kádri. Dvadsaťjedenročný rodák z Bojníc už nastúpil pri zdravotných problémoch obrancov Sabres v dueloch NHL aj v poslednej sezóne.

Numminen má za sebou veľmu rušný týždeň, počas ktorého sa mu zmenili všetky plány. Začiatok sezóny by však chcel aj napriek operácii stihnúť. "Pôvodne som chcel odohrať za Sabres kompletnú sezónu. Toto jediné sa u mňa zatiaľ nemení. Ak všetko pôjde hladko, budem hrať. Lekári ma však upozornili, že to možno bude až v decembri," hovorí Numminen, ktorého čaká operácii nasledujúci štvrtok v Clevelande.

Numminen patrí k pilierom defenzívy "šablí", v ročníku 2006/07 nastúpil na 79 zápasov a nazbieral 29 gólov (2+27), v play off pridal v 16 dueloch 4 asistencie. Jeho kariéru však brzdí choré srdce, ktorého nepravidelná činnosť už minulý rok viedla na operačný stôl.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Sekerovi sa otvorili dvere do zostavy Buffala