Faul krídelníka Capitals bude mať dohru, Nashville vyhral po krátkom predĺžení

Krídelník Washingtonu Tom Wilson je odvádzaný z ľadu po devastačnom zákroku na centra St. Louisu Oskara Sundqvista.
Krídelník Washingtonu Tom Wilson je odvádzaný z ľadu po devastačnom zákroku na centra St. Louisu Oskara Sundqvista. (Autor: Nick Wass SITA/AP)
TASR|1. okt 2018 o 07:29

Slováci túto noc do prípravných zápasov nezasiahli.

NEW YORK. Hokejisti Nashville Predators zvíťazili v prípravnom stretnutí NHL na ľade Caroliny Hurricanes 5:4 po predĺžení.

V drese domácich už absentoval slovenský obranca Michal Čajkovský, ktorého klubové vedenie poslalo na farmu a 26-ročný zadák tak začne sezónu v tíme Charlotte Checkers v AHL.

O triumfe hostí rozhodol dvoma gólmi Ryan Johansen, ten druhý strelil už v 21. sekunde predĺženia. Dva góly za Carolinu tiež dosiahol Craig Smith.

Obhajca titulu Washington Capitals doma zdolal St. Louis Blues 5:2, keď štyri góly zaznamenal v tretej tretine.

Tieňom zápasu bol zákrok krídelníka Capitals Toma Wilsona na hlavu protihráča Oskara Sundqvista, za ktorý Wilson dostal 10 minút a môže očakávať od vedenia NHL aj ďalšiu suspendáciu.

Hokejového útočníka môžu suspendovať na šesť a viac zápasov. "Sundqvist nie je na tom dobre. Bol to silný úder," povedal podľa agentúry AP tréner St. Louis Mike Yeo.

Wilson dostal trest za nebezpečný faul aj v minulosezónnom play off, keď hráčovi Pittsburghu Penguins Zachovi Aston-Reeseovi v súboji zlomil čeľusť a spôsobil otras mozgu.

NHL 2018/2019 - prípravné zápasy (30. 9. - 1. 10. 2018) :

  • Carolina - Nashville 4:5 pp
  • Washington - St. Louis 5:2
  • Dallas - Colorado 5:6
  • Vegas - San Jose 5:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Faul krídelníka Capitals bude mať dohru, Nashville vyhral po krátkom predĺžení