Predčasné finále rozhodne až siedmy zápas, obhajca doma mečbal nevyužil

Hokejisti Washingtonu Capitals si vynútili siedmy zápas.
Hokejisti Washingtonu Capitals si vynútili siedmy zápas. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|9. máj 2017 o 06:28

Hokejisti Pittsburghu v šiestom zápase semifinále play-off Východnej konferencie prehrali doma s Washingtonom 2:5.

BRATISLAVA. Mnohí tento súboj označujú za predčasné finále. Víťaz základnej časti NHL čelí v semifinále play-off Východnej konferencie obhajcovi titulu.

A ako správne finále aj bude vrcholiť. O postupujúcom z duelu medzi Pittsburghom a Washingtonom rozhodne až posledný možný siedmy zápas.

Hokejisti Penguins nevyužili mečbal na domácom ľade. Prehrali 2:5 a prvého konferenčného finalistu určí až stretnutie vo Washingtone v noci na štvrtok.

Capitals pritom v sérii prehrávali už 1:3.

Iba osemnásť striel

Pittsburgh domáci zápas úplne zbabral. Ešte do 57. minúty prehrával hrozivo 0:5 a na bránu súpera vyslal dokopy iba chudobných osemnásť striel.

Dva góly Washingtonu zaznamenal Andre Burakovsky. Presadil sa aj Nicklas Bäckström, ktorý skóroval štyrikrát v posledných piatich dueloch.

"Všetko prichádza spolu s rastúcou sebadôverou," priznal pre portál súťaže Burakovsky, ktorý sa jedenkrát presadil aj v predchádzajúcom stretnutí.

"Najpodstatnejšie na tomto zápase je to, že sme dosiahli, čo sme chceli dosiahnuť," tešil sa brankár Capitals Braden Holtby. "Teraz sa už sústredíme na siedmy duel."

Braden Holtby bol opäť oporou Washingtonu Capitals.
Braden Holtby bol opäť oporou Washingtonu Capitals. (Autor: TASR/AP)

Podobne ako Holtby sa vyjadril aj jeho spoluhráč - útočník Nicklas Bäckström.

"Naším cieľom je vyhrať túto sériu, takže sme vedeli, že musíme predviesť to najlepšie, čo dokážeme, aby sme si vynútili rozhodujúci súboj. Stať sa môže čokoľvek, ale podarilo sa nám presne to, čo sme chceli," hodnotil Švéd.

Stále sú v rovnakej situácii

V závere súboja korigoval stav na konečných 2:5 Jevgenij Malkin, ktorý je s osemnástimi bodmi (5+13) najproduktívnejším hráčom vyraďovacej časti.

5:0

majú bilanciu hokejisti Pittsburghu Penguins v rozhodujúcich zápasoch sérií play-off, ktoré sa hrali na klziskách súpera.

"Je frustrujúce, ak máte takúto príležitosť, aby ste doma ukončili sériu, ale váš výkon nie je taký, ako by ste si želali," povedal po stretnutí tréner Penguins Mike Sullivan.

"Nič sa nedeje, stále sme v rovnakej situácii. Na postup potrebujeme jedno víťazstvo," upokojoval podľa webu nhl.com brankár Pittsburghu Marc-André Fleury.

Hoci výhodu domáceho prostredia v rozhodujúcom dueli bude mať Washington, o dobrých šanciach Penguins napovedá aj pozitívna historická štatistika. V rozhodujúcich súbojoch, ktoré sa hrali na ľade súpera, majú bilanciu 5:0.

Crosby predstihol Lemieuxa

Posun v historických tabuľkách zaznamenal hviezdny útočník Pittsburghu Sidney Crosby. V 57. minúte pondelňajšieho zápasu prihrával na gól Jakea Guentzela.

Bola to jeho 97. asistencia v súbojoch vyraďovacej časti NHL, čím v klubových štatistikách odsunul za seba doterajšieho lídra Maria Lemieuxa.

Pittsburgh výhodu domáceho prostredia nevyužil. Že to bola veľká šanca spečatiť postup, si uvedomujú aj tréner Mike Sullivan či kapitán Sidney Crosby.
Pittsburgh výhodu domáceho prostredia nevyužil. Že to bola veľká šanca spečatiť postup, si uvedomujú aj tréner Mike Sullivan či kapitán Sidney Crosby. (Autor: TASR/AP)

NHL - semifinále play-off, siedmy zápas:

Východná konferencia:

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 2:5 (0:1, 0:1, 2:3)

Góly: 57. Guentzel (S. Crosby), 58. Malkin (Sheary, Brian Dumoulin) - 13. T. J. Oshie (Kuznecov, Nicklas Bäckström), 27. Burakovsky, 41. Nicklas Bäckström (T. J. Oshie, Orlov), 52. John Carlson (Niskanen, Kuznecov), 53. Burakovsky

/stav série: 3:3/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Predčasné finále rozhodne až siedmy zápas, obhajca doma mečbal nevyužil