NHL: Pittsburgh predĺžil s Malkinom o 5 rokov

Jevgenijom Malkinom ostáva v Pittsburghu.
Jevgenijom Malkinom ostáva v Pittsburghu. (Autor: SITA, AP)
SITA|2. júl 2008 o 21:25

Tím zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins skompletizoval zámorskými médiami avizované predĺženie zmluvy s ruským útočníkom Jevgenijom Malkinom.

PITTSBURGH 2. júla (SITA) - Ako informovala televízna stanica TSN, obe strany sa dohodli na podpise päťročného kontraktu pre 21-ročného rodáka z Magnitogorska s priemerným ročným príjmom 8,7 milióna dolárov.

Rokovania údajne viedli generálny manažér Penguins Ray Shero a Malkinov agent J. P. Barry. "Sme nadšení skutočnosťou, že Jevgenij s nami podpísal taký dlhý kontrakt. Je to dôležitý krok pre náš klub a vážime si, že sa rozhodol byť súčasťou nášho kádra i v budúcnosti. Sme radi, že mladé jadro tímu zostane pokope i v ďalších rokoch," vyhlásil Shero.

V ostatnej sezóne nazbieral Malkin 106 kanadských bodov za 47 gólov a 59 asistencií a stal sa druhým najproduktívnejším mužom základnej časti profiligy. Penguins ďalej informovali o predĺžení kontraktu s Pascalom Dupuisom o tri roky, 29-ročný krídelník zarobí ročne v priemere 1,4 milióna USD. Predĺženia zmluvy sa dočkal aj obranca Mark Eaton, počas najbližších dvoch rokov zarobí po jednom milióne dolárov. "Pens" sa naopak definitívne rozlúčili so slovenským krídelníkom Mariánom Hossom, ktorý sa upísal Detroitu Red Wings.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Pittsburgh predĺžil s Malkinom o 5 rokov