NHL: Paul Šťastný premiérovým hráčom týždňa

Syn slovenskej legendy Petra Šťastného Paul sa stal prvým hokejistom s ocenením hráč týždňa v novom ročníku zámorskej NHL
Syn slovenskej legendy Petra Šťastného Paul sa stal prvým hokejistom s ocenením hráč týždňa v novom ročníku zámorskej NHL (Autor: TASR)
SITA|8. okt 2007 o 21:08

New York 8. októbra (TASR) - Za premiérového prvého hráča týždňa v 90. ročníku NHL vyhlásili útočníka Colorada Paula Šťastného. Americký center so slávnymi ...

NEW YORK 8. októbra (SITA) - Za najlepších hráčov úvodného týždňa v zámorskej hokejovej NHL vyhlásili centrov Paula Šťastného z Colorado Avalanche, Mika Comrieho z New York Islanders a gólmana Chrisa Masona z Nashville Predators. Prvou hviezdou sa stal ešte stále iba 21-ročný Šťastný, ktorý bol s ôsmimi bodmi za štyri góly a rovnaký počet presných nahrávok najproduktívnejším hráčom uplynulého týždňa.

V otváracom stretnutí proti Dallasu (4:3) zaznamenal syn bývalého slovenského hokejistu Petra Šťastného hetrik, v druhom sa pri prehre s Nashvillom 0:4 pochopiteľne bodovo odmlčal, ale v treťom súboji proti San Jose (6:2) opäť žiaril, keď zaznamenal 1 presný zásah a štyri asistencie.

Comrie nazbieral podobne ako Šťastný štyri góly, ku ktorým pridal aj dve asistencie a prispel tak ku dvom víťazstvám nad Buffalom 6:4 a 3:2. Mason dostal v dvoch súbojoch v bránke "predátorov" iba jediný gól, keď proti Coloradu vychytal svoje deviate čisté konto v kariére a následne prispel dobrým výkonom i k výhre 5:1 nad Dallasom.

(aktualizované o 22:45)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Paul Šťastný premiérovým hráčom týždňa