Emotívny hetrik zostal v tieni bitiek. Rangers pomstili Panarina

Pästné súboje v zápase New York Rangers - Washington Capitals.
Pästné súboje v zápase New York Rangers - Washington Capitals. (Autor: SITA/AP)
SITA|6. máj 2021 o 10:29

Zápas v Madison Square Garden sa zapísal do histórie.

NEW YORK. Keď oddelenie bezpečnosti hráčov v zámorskej hokejovej NHL Tomovi Wilsonovi nezastavilo činnosť po zranení Artemija Panarina, spustilo tým lavínu odvetných reakcií.

Dva dni po zákroku útočníka Washingtonu odohrali Capitals a New York Rangers ďalší zápas, v ktorom dôležitejší ako konečný výsledok bol pre hráčov oboch tímov aspekt ukázať fyzickú prevahu na ľade mimo hry.

Zlý muž NHL zápas nedohral 

Zo zápasu uplynulo len úvodné vhadzovanie, keď sa v strede hracej plochy začali odohrávať hneď tri pästiarske súboje, zatiaľ bez účasti Toma Wilsona.

Po 50 sekundách prišiel na rad aj zlý muž NHL.

Pustil sa do neho obranca domáceho tímu Brendan Smith. Wilson mal zakrvavené prsty na rukách a odohral len prvú tretinu so štyrmi striedaniami. Zápas opustil oficiálne so zranením v hornej časti tela.


"Snažili sme sa len zastať nášho spoluhráča. Bola to skvelá odpoveď z našej strany. Nemám nič proti ostatným hráčom v ich tíme, ale dnes to bolo na mojich pleciach, aby som vyzval Wilsona," uviedol Brendan Smith na webe NHL. 

"Naša odpoveď bola, myslím si, primeraná. S hviezdnymi hráčmi sa takto nezaobchádza. Som hrdý na náš tím. Ukázali sme, že sa ich nebojíme," kontroval útočník Rangers Ryan Strome.

Rozhodcovia celkovo rozdali 27 trestov a 141 trestných minút.

Trest dostal aj Chára 

Podľa zámorských zdrojov sa tento zápas zapíše do histórie NHL ako prvý zápas, v ktorom sa v úvodných piatich minútach odohralo až šesť bitiek.

Už prvá tretina ponúkla dovedna 100 trestných minút v podaní oboch tímov. V druhej tretine sa ruský útočník Pavel Bučnevič prezentoval krosčekom do tváre hosťujúceho Anthonyho Manthu a dostal za to päť minút plus do konca zápasu.

Trest za nešportové správanie dostal v 36. minúte aj Zdeno Chára. Kamery ho zachytili ako podišiel k striedačke Rangers a niečo povedal Brendanovi Smithovi.

Po smrti otca trikrát skóroval 

V tieni bitiek a násilia na ľade tak trochu zostal hetrik útočníka T. J. Oshieho, ktorý dosiahol v prvom zápase po smrti jeho otca.

Oshieho otec Tim zomrel ako 56-ročný na následky Alzheimerovej choroby a hráči Washingtonu si jeho pamiatku uctili čiernymi nálepkami na prilbách s nápisom "Coach", čo bola prezývka Oshieho seniora.

Počas zápasu ho televízne kamery zachytili, ako emotívne prežíval tento zápas, najmä po tom, ako v jeho závere spečatil svoj hetrik. 

"Bolo to veľkolepé. T.J. prechádza veľmi ťažkým obdobím, ale chcel byť naspäť na ľade so spoluhráčmi a odohral veľký zápas. Bolo to úžasné, vypovedá to veľa o ňom ako človeku a čo znamená pre mužstvo," uviedol tréner Peter Laviolette.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Emotívny hetrik zostal v tieni bitiek. Rangers pomstili Panarina