Hráči Edmontonu predviedli dokonalú akciu, puku sa dotkol každý z formácie

Dominik Kahun strieľa gól.
Dominik Kahun strieľa gól. (Autor: TASR/AP)
Jerguš Radačovský|3. apr 2021 o 10:00

Skvelou gólovou otočkou zaujal aj MacKinnon.

BRATISLAVA. Nočné zápasy NHL priniesli viacero skvelých momentov. Najviac zaujali hokejisti Edmontonu, ktorí sa dokonale pohrali so súpermi z Calgary.

Za stavu 1:2 vyrazili do útoku z vlastného pásma. Puku sa v rýchlom slede za sebou dotkol každý hráč z formácie a skvelú akciu zakončil Dominik Kahun.

Hokejisti Calgary sa iba prizerali

Nemecký hokejista, ktorý sa narodil v Česku, pohybom výborne zareagoval na svojich spoluhráčom a puk posielal už do odkrytej bránky.

Brankár Calgary Jacob Markström sa už len prizeral, ako útočník súpera skóruje. Rovnako na tom boli aj jeho brániaci spoluhráči.

VIDEO: Dominik Kahun a jeho gól po skvelej akcii Edmontonu

Edmonton nakoniec dokonal obrat, keď víťazný gól na 3:2 strelil hviezdny Connor McDavid. Kapitán Edmontonu vedie kanadské bodovanie. Získal už 64 bodov za 22 gólov a 42 asistencií.

"Bolo to ako v play off, bolo to veľmi tesné," povedal pre nhl.com Kahun. Ten pochválil aj svojich spoluhráčov. "Dnes bojovali všetky štyri formácie, a to nám prinieslo výhru," dodal.

Zaujal aj útočník Colorada Nathan MacKinnon. Kanaďan si prebral puk za bránkou a rýchlou otočkou zaskočil obrancov aj brankára súpera.

Stačili mu iba tri dotyky s pukom a napriek náročnej pozícii a ataku brániacich hráčov našiel voľné miesto a skóroval. Vyrovnával na 2:2.

Colorado nakoniec vyhralo 3:2, MacKinnon strelil aj rozhodujúci zásah na 3:2. Na konte má v tejto sezóne 42 bodov za 12 gólov a 30 asistencií.

VIDEO: Nathan MacKinnon a jeho gól z otočky

Campbell zachránil Toronto

Netradičný zásah sa podaril aj Jakobovi Silfverbergovi. Asistent kapitána Anaheimu skóroval korčuľou.

Pri góle mal pomerne veľké šťastie, keď ho trafil odrazený puk od plexiskla. Silfverberg sa ho snažil spracovať korčuľou a nakoniec ho poslal až do bránky.

Rozhodcovia situáciu ešte skúmali, ale zásah na 2:1 nakoniec uznali. Anaheimu to však nepomohlo a podľahol Arizone 2:4.

VIDEO: Jakob Silfverberg a jeho gól korčuľou

Predviedol sa aj brankár Toronta Jack Campbell. Ten zlikvidoval veľkú príležitosť Winnipegu, ktorú mal na hokejke Kyle Connor.

Connor sa pred brankárom ocitol osamotený a vyzeralo to tak, že zakončí do odkrytej časti bránky. Campbell však reflexívne vystrelil betón a veľkú šancu zneškodnil.

Americký brankár pomohol Torontu k triumfu 2:1 po samostatných nájazdoch, keď pokryl 31 z 32 striel s úspešnosťou 96,9 percenta.

VIDEO: Brankár Jack Campbell a jeho zákrok

"Bola to celkom zábava a víťazstvo pre tím, čiže je to skvelé," povedal Campbell pre nhl.com.

"Hviezdne, ako to uňho je celú sezónu," pochválil brankára spoluhráč Travis Dermott. "Stáva sa z neho chlap, na ktorého sa veľmi spoliehame," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráči Edmontonu predviedli dokonalú akciu, puku sa dotkol každý z formácie