NHL: Montreal - Boston 5:0, Chára dohral

Boston nezvládol rozhodujúci zápas s Montrealom a z bojov o Stanleyho pohár vypadol.
Boston nezvládol rozhodujúci zápas s Montrealom a z bojov o Stanleyho pohár vypadol. (Autor: AP)
TASR|22. apr 2008 o 07:17

Montreal si v rozhodujúcom siedmom dueli hladko poradil s Bostonom 5:0 a postupuje. Zdeno Chára tak na Stanleyho pohár v tejto sezóne nedosiahne. V druhom zápase vyrovnal Washington stav série s Philadelphiou na 3:3.

Montreal 21. apríla (TASR) - Hokejisti Montrealu doplnili v noci na utorok počet štvrťfinalistov play off NHL na šesť a ďalej živia ambície na rozšírenie rekordnej dimenzie ziskom 25. Stanleyho pohára.

Washington s nožom na krku zvládol už druhýkrát svoju ťažkú situáciu a víťazstvom na ľade Philadelphie (4:2) presunul sériu znovu do hlavného mesta USA.

Boston nezvládol najdôležitejší zápas, Chára asi na operáciu

Víťazný tím Východnej konferencie v jej základnej časti si v rozhodujúcom siedmom zápase série s Bostonom poradil 5:0 a semifinále konferencie sa stretne buď s Philadelphiou, alebo s NY Rangers v závislosti od konečného vývoja jedinej zatiaľ nerozhodnutej série na východe medzi Flyers a Capitals.

Iba 20-ročný nováčik v bránke Habs Carey Price vychytal svoje druhé čisto konto v play off a dal zabudnúť na svoje vlažné výkony z predchádzajúcich duelov. "Posledné stretnutia boli veľmi náročné a museli sme uznať, že súboje nepatrili nám. Ale vedel som, že sa to musí otočiť a dnes večer tomu tak aj bolo," povedal po zápase šťastný gólman. Canadiens posunula cez Bruins aj spolupráca bieloruských bratov Sergeja a Andreja Kosticynovcov, ktorí zaznamenali spolu 5 bodov.

Oslavou priamočiareho útočného hokeja bol najmä druhý gól Habs, keď na konci akcie obohral kapitána hostí Zdena Cháru Marco Streit jasličkami a blafákom prekonal Tima Thomasa. Chára sa so sezónou rozlúčil tromi mínusovými bodmi. Slovenský obranca už dávnejšie avizoval, že na MS svoju krajinu reprezentovať nepôjde a pravdepodobne bude musieť podstúpiť operáciu ramena.

Caps vyrovnali na 3:3

Najobávanejší kanonier sezóny Alexander Ovečkin dvoma gólmi v tretej tretine rozhodol súboj Philadelphia - Washington (2:4). Stav série tak hostia vyrovnali na 3:3, pričom štyrmi gólmi zvrátili stav z 0:2.

"Celú sezónu som skóroval možno jeden-dva góly z nájazdu, tento dnes však bol dôležitý. Ale nezáleží na tom, či skórujem alebo nie, ak mužstvo vyhrá som šťastný," povedal hokejista, ktorému sa v zámorí už udomácnila prezývka "Alexander Veľký".

Ak by nebola zaúradovala najmä ruská úderka (Ovečkin, Siomin, Fiodorov, Kozlov), práve Flyers by sa stali súperom Montrealu v ďalšej fáze. Ak postúpi Washington, ktorý má v siedmom zápase výhodu domáceho prostredia, stretne sa s Pittsburghom a Montreal s NY Rangers. V prípade úspechu Philadelphie by druhú dvojicu tvorili Pittsburgh a Rangers. "Stále existuje šanca. Musíme však zabudnúť na všetko, čo sa v posledných dvoch stretnutiach stalo. Treba sa sústrediť na to, že vieme vyhrať aj vo Washingtone. Už sme to tam raz dokázali a nič iné nemôžeme mať v hlavách ako cieľ postupu," nevešal hlavu ani po dvoch prehratých dueloch v rade center hostí Danny Briere.

V prípade úspechu Philadelphie by druhú dvojicu tvorili Pittsburgh a Rangers.

1. kolo play off NHL, Východná konferencia:

Montreal - Boston 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) - konečný stav série: 4:3

Góly: 4. Komisarek (Kovaľov, S. Koivu), 31. Streit (Lapierre, Kovaľov), 36. A. Kosticyn (S. Kosticyn, Hamrlík), 58. A. Kosticyn (Brisebois), 60. S. Kosticyn (Plekanec, A. Kosticyn). Vylúčení: 6:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 35:25, brankári: Price - Thomas. Diváci: 21 273.

1. kolo play off NHL, Východná konferencia:

Philadelphia - Washington 2:4 (1:0, 1:2, 0:2) - stav série: 3:3

Góly: 4. M. Richards (Timonen, Lupul), 22. D. Briere (Prospal, Umberger) - 30. Bäckström (Siomin, Laich), 39. Siomin (Erskine), 43. Ovečkin (Viktor Kozlov), 51. Ovečkin (Laich, Fiodorov). Vylúčení: 7:7, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 35:40, brankári: Biron - Huet. Diváci: 19 927.

Video: nhl.com

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Montreal - Boston 5:0, Chára dohral