NHL: Jevgenij Malkin prvou hviezdou februára

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin (Autor: SITA, AP)
SITA|3. mar 2008 o 21:10

NEW YORK 3. marca (SITA) - Útočník Pittsburgu Penguins Jevgenij Malkin, gólman Dallasu Stars Marty Turco a útočník Buffala Sabres Thomas Vanek sa stali hviezdami mesiaca február v zámorskej hokejovej ...

NEW YORK 3. marca (SITA) - Útočník Pittsburgu Penguins Jevgenij Malkin, gólman Dallasu Stars Marty Turco a útočník Buffala Sabres Thomas Vanek sa stali hviezdami mesiaca február v zámorskej hokejovej NHL. Ruský mladík sa stal najlepšie bodujúcim hráčom prestížnej profiligy v sledovanom období, na svoje konto si v 14 stretnutiach (z toho osem víťazných) pripísal 26 kanadských bodov za 9 gólov a 17 asistencií. Malkin aspoň jeden bod zaznamenal v 11 zápasoch, v deviatich sa dokonca viacnásobne tešil z gólu či presnej prihrávky. Dvadsaťjedenročný rodák z Magnitogorska je momentálne lídrom bodovania celej NHL, v 67 stretnutiach si pripísal 88 kanadských bodov.

Brankár Marty Turco priviedol vo februári Dallas k deviatim víťazstvám z 11 duelov, keď zaznamenal priemer 1,90 gólu na jedno stretnutie a 92,6-percentnú úspešnosť zákrokov. V ôsmich súbojoch nedostal Turco viac ako dva góly, proti Detroitu si po zlikvidovaní 28 striel pripísal druhý shutout v sezóne. Vanek vo februári dosiahol 20 bodov (13 gólov + 7 asistencií), Buffalu tak pomohol k ôsmim triumfom z 15 duelov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Jevgenij Malkin prvou hviezdou februára