NHL: Hviezdami októbra Zetterberg, Leclaire a Iginla

Brankár Pascal Leclaire predvádza v drese Columbusu Blue Jackets výborné výkony
Brankár Pascal Leclaire predvádza v drese Columbusu Blue Jackets výborné výkony (Autor: SITA, AP)
TASR|1. nov 2007 o 20:53

New York 1. novembra (TASR) - Hráčmi mesiaca október sa v zámorskej NHL stali center Detroitu Henrik Zetterberg, brankár Columbusu Pascal Leclaire a útočník ...

New York 1. novembra (TASR) - Hráčmi mesiaca október sa v zámorskej NHL stali center Detroitu Henrik Zetterberg, brankár Columbusu Pascal Leclaire a útočník Calgary Jarome Iginla.

Švéd Zetterberg od začiatku sezóny ešte neopustil žiadne klzisko bez zaznamenaného bodu, a ak bude v noci na piatok znovu bodovať vyrovná klubový rekord Norma Ullmana, ktorý bodoval v prvých 14 zápasoch sezóny v rade. Vlastná aktivita ho vyniesla aj na čelo kanadského bodovania celej NHL, kde tróni s 22 bodmi (10+12) a jeho mesačný výkon dal základ aj vedúcej pozícii Red Wings v celej NHL (bilancia: 10 výhier, 2 prehry a 1 prehra po predĺžení).

Dvadsaťštyriročný brankár Columbusu Pascal Leclaire mal za celý október priemer 1,25 inkasovaného gólu za zápas a 95,3 percentnú úspešnosť zákrokov a hlavnou mierou sa podpísal pod najlepší sezónny štart klubu zo štátu Ohio od jeho založenia v roku 2000 (7 výhier, 3 prehry a 1 prehra po predĺžení). Leclaireovi chýba iba po 1 mesiaci regulárnej sezóny jediný shutout, aby vyrovnal celosezónne maximum zápasov bez inkasovaného gólu, ktorý drží Marc Denis s 5 čistými kontami.

Treťou hviezdou sa stal kapitán plameňov z Calgary Jarome Iginla. Iginla je s 19 bodmi druhý v kanadskom bodovaní ligy (8+11) a zaznamenal v mesiaci až 4 trojbodové zápasy. Zo 42 strelených gólov Calgary sa na nich spolupodieľal až v 19 prípadoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Hviezdami októbra Zetterberg, Leclaire a Iginla