NHL: Hráčmi týždňa Alfredsson, Ovečkin a Leclaire

Daniel Alffredson
Daniel Alffredson (Autor: SITA, AP)
TASR|28. jan 2008 o 18:45

New York 28. januára (TASR) - Prvou hviezdou uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stal kapitán Ottawy Senators Daniel Alfredsson. Švédskemu ...

New York 28. januára (TASR) - Prvou hviezdou uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stal kapitán Ottawy Senators Daniel Alfredsson. Švédskemu krídelníkovi sa uplynulý týždeň nesmierne vydaril, keď si v jedinom zápase svojho tímu zlepšil osobné štatistiky o 3 góly a 4 asistencie a vyrovnal tak bodový rekord Jaromíra Jágra z roku 2003. Alfredsson v tejto sezóne zaznamenal už 67 bodov (32+35) a na čele kanadského bodovania predbehol Vincenta Lecavaliera z Tampy Bay.

Medzi ocenenými figurujú aj Alexander Ovečkin z Washingtonu a brankár Colombusu Pascal Leclaire. Ruský krídelník zaznamenal v troch zápasoch Capitals šesť bodov za 3 góly a rovnaký počet asistencií. Leclaire pomohol Colombusu svojimi výbornými výkonmi k dvom výhram v dvoch dueloch, navyše proti Chicagu vychytal už svoj ôsmy shutout v sezóne a týždeň zakončil s priemerom jeden gól na zápas a 96,8 percentnou úspešnosťou zákrokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Hráčmi týždňa Alfredsson, Ovečkin a Leclaire