NHL: Chárov gól prispel k výhre Bostonu

Ruský brankár San Jose Sharks Jevgenij Nabokov dostáva gól od Jasona Chimeru z Columbusu Blue Jackets.
Ruský brankár San Jose Sharks Jevgenij Nabokov dostáva gól od Jasona Chimeru z Columbusu Blue Jackets. (Autor: ČTK)
TASR|9. feb 2008 o 08:11

New York 9. februára (TASR) - Hokejová NHL mala na programe v noci na sobotu štyri zápasy, v ktorých sa darilo hosťom. Do bodovacích štatistík sa zapísal ...

New York 9. februára (TASR) - V štyroch stretnutiach zámorskej NHL v noci na sobotu sa zo slovenských hokejistov presadil iba Zdeno Chára. Kapitán Bostonu na ľade Buffala gólom v úvode tretej tretiny naštartoval obrat v prospech medveďov, ktorí po úspešnom rozstrele zvíťazili 3:2.

Buffalo viedlo v dueli s Bostonom po dvoch tretinách už 2:0, no Bruins v záverečnej tretine prestrieľali domácich 17:1. Obrat odštartoval presný zásah Cháru v 57. sekunde záverečnej tretiny. Necelé štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času vyrovnal Marco Sturm a po jedinom góle Phila Kessela v nájazdoch odchádzali napokon medvede s plným bodovým ziskom. "Viac šťastia som nemohol mať," priznal Kessel, ktorému sa pri pokuse o blafák skĺzol puk a ten napokon so šťastím prešiel pomedzi betóny brankára Ryana Millera. Bruins tak iba po druhý raz z 20 prípadov v tejto sezóne zvíťazili napriek tomu, že po druhej tretine prehrávali. "Určite to zdvihne našu sebadôveru," povedal tréner medveďov Claude Julien. "Sme tímom, ktorý pri manku po dvoch tretinách často nevyhráva."

V súboji o čelo Juhovýchodnej divízie Carolina triumfovala vo Washingtone 2:1. "Dlho sme nehrali takýto dôležitý zápas," povedal obranca Capitals Mike Green. "Vieme, aké sú takéto súboje dôležité. Nabudúce však budeme pripravení." Domáci ostrostrelec Alexej Ovečkin zaznamenal jedenásty duel z 56 tohtosezónnych bez bodu. Jeho spoluhráči nevyužili sedem presilových hier, vrátane 70-sekundovej výhody o dvoch hráčov v druhej tretine.

Hokejisti Anaheimu úspešne zavŕšili turné po New Yorku a blízkom okolí, keď po triumfoch na pôde NY Islanders (3:0) a NY Rangers (4:1) zvíťazili aj na ľade New Jersey 2:1. V tíme káčerov zažiaril dvomi presnými zásahmi Ryan Carter, pre ktorého to boli prvé góly v NHL.

Česť domácich tímov zachraňovalo San Jose, ktoré si poradilo s Columbusom 2:1 po predĺžení. Brankár žralokov Jevgenij Nabokov kryl 31 striel a zaznamenal 30. víťazstvo v sezóne. "Nabby nám vyhral zápas," ocenil autor víťazného gólu Joe Thornton výkon brankára, ktorý dve tretiny držal jednogólové vedenie Sharks, pričom v druhej časti hry zneškodnil i trestné strieľanie Ricka Nasha.

Výsledky:

NEW JERSEY - ANAHEIM 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly: 36. Pandolfo (Višnevskij, Clarkson) - 11. Carter (Beauchemin, S. Niedermayer), 18. Carter (Perry, Kunitz). Brankári: Brodeur - Hiller. Diváci: 15.332.

WASHINGTON - CAROLINA 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 50. Siomin - 4. Cole (Stillman, Kaberle), 15. Ladd (Samsonov, Brind'Amour). Brankári: Johnson - Ward. Diváci: 18.204.

BUFFALO - BOSTON 2:3 pp a sn (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 20. Špaček (Campbell, Pominville), 40. Vanek (Roy, Stafford) - 41. CHÁRA (Axelsson, Krejčí), 57. Sturm (Savard), rozhodujúci nájazd Kessel. Brankári: Miller - Auld. Diváci: 18.690.

SAN JOSE - COLUMBUS 2:1 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 3. Goc (Roenick, Shelley), 62. Thornton (Ozolinš) - 48. Chimera (Peca, Klesla). Brankári: Nabokov - Norrena. Diváci: 17.210.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Chárov gól prispel k výhre Bostonu