Halák exceloval. Dosiahol shutout a bol prvou hviezdou duelu

Jaroslav Halák v bráne tímu Boston Bruins v NHL.
Jaroslav Halák v bráne tímu Boston Bruins v NHL. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. feb 2021 o 06:36

V noci sa hrali iba dva zápasy.

NEW YORK. Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák priviedol v noci na sobotu Boston k víťazstvu na ľade New Yorku Rangers 1:0.

V zápase kryl všetkých 21 striel domácich a prvýkrát v sezóne si udržal čisté konto.

Celkovo to bol už jeho 51. shutout v profiligovej kariére. Haláka vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia.

Slovenský brankár viackrát podržal svoj tím. Už v prvej tretine sa blysol 10 zákrokmi, v 9. minúte nedovolil skórovať vlaňajšej draftovej jednotke Alexisovi Lafrenierovi. Kanadský útočník zostal sám pred bránkou Bruins, puk trafil zo vzduchu, no Halák skvele zasiahol.

Rangers sú jeho obľúbený súper, v dueloch s nimi si vylepšil bilanciu na 23 víťazstiev, osem prehier v riadnom čase a jednu prehru po predĺžení, resp. nájazdoch.

"Snažím sa každý večer predviesť čo najlepší výkon. Nie v každom zápase sa mi to podarí, no vyzerá to tak, že proti Rangers mi to celkom ide. Dnes sme hrali v druhej a tretej tretine vynikajúco," povedal pre nhl.com Halák, ktorý dostal v bránke prednosť pred Fínom Tuukkom Raskom.

Bruins potvrdili výbornú formu, vyhrali piaty zápas za sebou, bodovali v desiatom stretnutí v sérii. Od 21. januára majú bilanciu deväť víťazstiev a iba jedna prehra po predĺžení.

V tabuľke Východnej divízie si upevnili vedúcu priečku, Rangers patrí šieste miesto.

Halák dostal v tejto sezóne šancu v piatich súbojoch, pričom v štyroch priviedol svoj tím k víťazstvu. Dosiahol v nich úspešnosť zásahov 93,8 percenta a priemer inkasovaných gólov stlačil na 1,38.

"Myslím si, že Jaro chytá za nás solídne. Dnes predviedol skutočne výborný výkon. Ani si nepamätám, že by súpera pustil k nejakým dorážkam," pochválil 35-ročného brankára tréner Bruce Cassidy.

Bruins sa dokázali ubrániť vo všetkých šiestich oslabeniach, súpera v nich pustili iba k piatim strelám.

"Dnes nám to vyšlo. Všetci chalani, ktorí hrali v oslabeniach, si zaslúžia uznanie, pretože odviedli úžasnú prácu," zdôraznil Halák.

NHL - nočné výsledky - 13. február

New York Rangers – Boston 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Gól: 30. N. Ritchie (Krejčí, Lauzon)

/Jaroslav Halák (Boston) kryl všetkých 21 striel súpera so 100 % úspešnosťou, vyhlásili ho za prvú hviezdu duelu/

Arizona – St. Louis 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

Góly: 29. Jo. Larsson (Oesterle, Hayton) – 3. Faulk (Perron, Hoffman), 54. Faulk (Kyrou, Gunnarsson), 59. Barbašev (B. Schenn, Faulk), 60. B. Schenn



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák exceloval. Dosiahol shutout a bol prvou hviezdou duelu