Gólové suchoty ukončil po desiatich zápasoch. Tatar sa opäť presadil v NHL

Hráči tímu Montreal Canadiens a Tomáš Tatar sa tešia z gólu.
Hráči tímu Montreal Canadiens a Tomáš Tatar sa tešia z gólu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. feb 2021 o 05:50

V noci sa odohrali len dva zápasy.

NEW YORK. Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil svoj štvrtý gól v tejto sezóne NHL. Jeho Montreal však prehral na svojom ľade s Torontom 2:4. Maple Leafs dosiahli štvrté víťazstvo za sebou a figurujú na čele Severnej divízie.

Tatar sa presadil v 57. minúte, keď znížil na 2:3, pre 30-ročného útočníka to bol ôsmy bod v ročníku a vedie kanadské bodovanie Slovákov. Skóroval po desiatich zápasoch bez gólu.

V druhom zápase hráči Bostonu zdolali domáci New York Rangers 3:2 po predĺžení. Víťazný gól strelil v Madison Square Garden po 36 sekundách predĺženia Brad Marchand.

V bránke Bruins dostal prednosť pred Jaroslavom Halákom fínsky gólman Tuukka Rask. Predviedol 33 zákrokov a stal sa druhou hviezdou duelu.

Boston vyhral štvrtý zápas za sebou a vedie tabuľku Východnej divízie.

Marchand rozhodol pekným forhendovo-bekhendovým manévrom a Boston bodoval už v deviatom zápase v sérii.

"V predĺžení treba využiť príležitosti a rozhodnúť. Šikovní hráči majú pri hre troch na troch výhodu. Robia šikovné veci a toto bol ten prípad," povedal Rask.

"V tejto hale vždy ukážeme takúto mentalitu a hráme ako jeden. Bojujeme za seba a pomáhame si. Víťazíme a prehrávame ako jeden tím," povedal Marchand.

NHL - základná časť - 11. február:

NY Rangers - Boston 2:3 pp (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Góly: 14. J. Gauthier (Lemieux), 52. Rooney (Lemieux, R. Lindgren) – 30. Wagner, 49. Bjork (DeBrusk, K. Miller), 61. Marchand (McAvoy, Bergeron)

/brankár Jaroslav Halák (Boston) nenastúpil/

Montreal - Toronto 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Góly: 2. J. Anderson (Drouin), 57. Tatar (Chiarot, A. Romanov) – 36. Dermott (Muzzin, Tavares), 42. Holl (Tavares, Muzzin), 43. Michejev (Kerfoot, Hyman), 59. Hyman (Matthews, Muzzin)

/útočník Tomáš Tatar (Montreal) strávil na ľade 14:07 min, strelil jeden gól, vyslal šesť striel a pripísal si jeden bodyček/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gólové suchoty ukončil po desiatich zápasoch. Tatar sa opäť presadil v NHL