Osem gólov v jednej tretine? Bolo to bláznivé, hovorí Stamkos

Steven Stamkos sa teší z gólu so svojimi spoluhráčmi.
Steven Stamkos sa teší z gólu so svojimi spoluhráčmi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|6. jún 2021 o 06:43 (aktualizované 6. jún 2021 o 09:03)

Bodoval aj slovenský obranca Erik Černák.

NEW YORK. Hokejistov Tampy Bay delí už len jedno víťazstvo od toho, aby sa predstavili vo finále Východnej konferencie NHL. 

V domácom prostredí zdolali hráčov Caroliny 6:4 a v sérii vedú už 3:1 na zápasy. Gólovo bohatá bola najmä druhá tretina, v ktorej padlo až osem gólov. 

Ešte predtým sa do štatistík zapísal aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý sa asistenciou podieľal na úvodnom góle Braydena Pointa.

Pre košického rodáka to bola šiesta asistencia v tohtoročnom play off. V zápase odohral vyše 19 minút a dosiahol aj dva plusové body. 

Cooper: Bol to chaos a veľký cirkus

Tampu Bay potiahlo hviezdne duo Steven Stamkos a Nikita Kučerov. Obaja v zápase dvakrát skórovali a pridali aj ďalší bod za asistenciu. 

"Osem gólov? Bola to zrejme najbláznivejšia tretina, akú v tohtoročnom play off uvidíme. Pre fanúšikov to bolo určite vzrušujúce," povedal Stamkos.

"Bol to chaos a veľký cirkus. Pre divákov neskutočná zábava, po tomto nebudú pýtať vrátenie vstupného," doplnil pre klubový web tréner Tampy Jon Cooper. 

Zápas nevyšiel brankárom, hoci ani jeden nespravil výraznú chybu. Andrej Vasilevskij chytil 21 striel súpera, Petr Mrázek kryl 20 pokusov hráčov Tampy.

"Prvá tretina nebola dobrá, ale potom sme zapli a otočili skóre. Zápas rozhodli naše vylúčenia. S takýmto tímom nemôžete ísť šesťkrát na trestnú lavicu," povedal tréner Caroliny a držiteľ Stanleyho pohára z roku 2006 Rod Brind'Amour.

"Dali sme Vasilevskému štyri góly, to sme mali vyhrať. Neviem či ešte pustí za chrbát toľko pukov. Mali sme dobré momenty, ale zrazili náš vylúčenia," dodal.

Barzal: Prehrávať 1:3 by bol rozsudok smrti 

Naopak, postupový mečbal si nevybojoval Boston, ktorý prehral na ľade New Yorku Islanders 1:4. Hostia síce viedli po góle Davida Krejčího, ale následne štyrikrát inkasovali, z toho dvakrát pri záverečnej hre bez brankára. 

Prvou hviezdou bol domáci útočník Mathew Barzal, ktorý sa najskôr podieľal na vyrovnávajúcom góle Kylea Palmieriho a v 54. minúte strelil víťazný gól. 

"Prehrávať 1:3 na zápasy a ísť do TD Garden, to by bol rozsudok smrti. Bolo to dnes skvelé, každý zabral naplno. Boli sme dôrazní, hrali sme dobre v obrane a každý hráč priniesol niečo pozitívne. Preto sme uspeli," povedal Barzal. 

Slovenský brankár Jaroslav Halák opäť nebol ani na lavičke Bostonu, Tuukkovi Raskovi kryl chrbát Jeremy Swayman.

NHL - 2. kolo play off - 6. jún:


Tampa Bay - Carolina 6:4 (1:0, 4:4, 1:0)

Góly: 15. B. Point (Palát, Černák), 30. Stamkos (Killorn, B. Point), 35. Kučerov (Stamkos, Hedman), 38. T. Johnson (Colton, Maroon), 40. Stamkos (Kučerov, Cirelli), 47. Kučerov (Palát) – 25. T. Teräväinen (J. Staal, A. Svečnikov), 26. Fast (Martinook, Slavin), 31. D. Hamilton (Aho, A. Svečnikov), 33. Slavin (Paquette, Lorentz)

/Erik Černák (Tampa) odohral 19:06 min, asistoval na gól, zaznamenal dva plusové body a rozdal dva bodyčeky/

/stav série 3:1/

New York Islanders - Boston 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)

Góly: 27. Palmieri (Barzal, Eberle), 54. Barzal (Mayfield, Dobson), 59. Cizikas (Clutterbuck), 60. Pageau (Komarov) – 24. Krejčí (Marchand, Pastrňák)

/Jaroslav Halák (Boston) nebol ani na striedačke/

/stav série 2:2/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Osem gólov v jednej tretine? Bolo to bláznivé, hovorí Stamkos