Obhajca má skvelú formu a stúpa nahor, vyhral siedmy zápas za sebou

Nicklas Bäckström (vľavo) sa teší z jedného zo svojich gólov so spoluhráčom Jevgenijom Kuznecovom. K víťazstvu Capitals pripel hetrikom a pridal aj jednu asistenciu.
Nicklas Bäckström (vľavo) sa teší z jedného zo svojich gólov so spoluhráčom Jevgenijom Kuznecovom. K víťazstvu Capitals pripel hetrikom a pridal aj jednu asistenciu. (Autor: TASR/AP)
SITA|1. dec 2018 o 06:32

K výhre Washingtonu prispel hetrikom Nicklas Bäckström.

BRATISLAVA. V minulej sezóne prvý raz vo svojej histórii dvíhali nad hlavu Stanleyho pohár. A výborne sa im darí aj momentálne.

Hokejisti Washingtonu Capitals si v noci z piatka na sobotu poradili doma s New Jersey 6:3 a dosiahli už siedme víťazstvo za sebou.

Viac zápasov v sérii ovládli dosiaľ naposledy na prelome rokov 2016 a 2017, keď uspeli dokonca deväťkrát.

Ovečkin je 15. najlepší strelec histórie

V tabuľke konferencie sa posunuli už na štvrté miesto. Na vedúce duo Tampa Bay a Buffalo, ktoré sú najlepšími tímami celej súťaže, strácajú štyri body.

Najvýznamnejšou mierou sa na piatkovom triumfe podieľal švédsky útočník Nicklas Bäckström. Zaznamenal hetrik a pridal aj jednu asistenciu.

Aspoň tri body si pripísal druhý raz v sérii a z ostatných štrnástich duelov má na svojom konte skvelých 19 bodov (7 + 12).

"Je chrbticou nášho tímu. Ukazuje to každý zápas. Je komplexný hráč. Skvelý v defenzíve, ofenzíve, v presilovkách i oslabeniach. Je jedným z najlepších hokejistov v súťaži," chválil ho spoluhráč, brankár Braden Holtby.

Ten k víťazstvu prispel 33 úspešnými zákrokmi.

Svoj 626. gól v kariére strelil Alexander Ovečkin, čím sa osamostatnil na 15. mieste historických tabuliek. Predbehol Joea Sakica a Jaromeho Iginlu.

Getzlaf sa zapísal do histórie Anaheimu

Anaheim triumfoval na ľade Caroliny 2:1 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil skúsený útočník Ryan Getzlaf, keď skóroval zo samostatného úniku.

Pre 33-ročného kapitána Ducks to bol už deviaty gól v predĺžení, čo je najviac v histórii Anaheimu.

"Je to šikovný a skúsený hráč, dokáže rozhodovať zápasy. Okrem toho dostal výbornú prihrávku," zhodnotil smutný gólman Caroliny Curtis McElhinney.

"Videl som ho, ako trieli do útočného pásma. Dostal sa za obranu, tak som mu posunul puk. Som rád, že rozhodol," povedal autor asistencie Hampus Lindholm.

Ryan Getzlaf strieľa v predĺžení víťazný gól Anaheimu.
Ryan Getzlaf strieľa v predĺžení víťazný gól Anaheimu. (Autor: TASR/AP)

NHL 2018/2019 - výsledky zápasov (piatok):

Florida - Buffalo 3:2 pp (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 19. McCann (Matheson, Vatrano), 52. Dadonov (Huberdeau, Yandle), 63. Barkov (Huberdeau, Ekblad) - 11. Skinner (S. Reinhart, Eichel), 23. S. Reinhart (Eichel, Ullmark)

Washington - New Jersey 6:3 (1:0, 1:1, 4:2)

Góly: 4. N. Bäckström (Ovečkin, Michal Kempný), 21. T. Wilson (Niskanen), 46. Burakovsky (Kempný, N. Bäckström), 51. N. Bäckström (Kuznecov, J. Carlson), 59. Ovečkin, 60. N. Bäckström (Ovečkin) - 30. Zajac (Coleman), 53. Hischier, 59. Marcus Johansson (Hischier, Hall)

Carolina - Anaheim 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 19. Svečnikov (D. Hamilton, Aho) - 57. Aaberg (Henrique, Montour), 62. Getzlaf (H. Lindholm, Rakell)

Colorado - St. Louis 2:3 pp (0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 22. Zadorov, 43. Rantanen - 5. Tarasenko (Edmundson, Barbašev), 20. A. Steen, 62. Parayko (Edmundson)

Calgary - Los Angeles 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

Góly: 1. Backlund (Brodie, S. Bennett), 48. J. Gaudreau (Elias Lindholm, M. Tkachuk), 60. Backlund (M. Tkachuk, Elias Lindholm), 60. Monahan (Backlund) - 34. Kempe (Wagner)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obhajca má skvelú formu a stúpa nahor, vyhral siedmy zápas za sebou