Neúčasť hráčov NHL na olympijských hrách môže mať dopad na hostiteľskú krajinu

Alexander Ovečkin bude kapitánom Ruska na Svetovom pohári.
Alexander Ovečkin bude kapitánom Ruska na Svetovom pohári. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. dec 2016 o 11:44

Definitívny verdikt oznámia v januári.

NEW YORK. Bývalá americká hokejistka a šéfka komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Angela Ruggierová sa nestotožňuje s odmietavým postojom vedenia Národnej hokejovej ligy (NHL) k účasti hráčov na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu.

Účastníčka štyroch ZOH tvrdí, že pre hviezdy severoamerickej súťaže má štart v juhokórejskom dejisku mimoriadny význam.

Neúčasť najlepších mužov by podľa nej zastavila celosvetový rozvoj ľadového hokeja.

"Olympijské hry sa budú konať tak či tak, ale hokej si nemôže dovoliť premrhať takúto šancu. Štatistiky hovoria, že od Nagana mal každý ďalší turnaj enormný dopad na hostiteľskú krajinu. Musíme sa starať o rast príležitostí, prepásť túto jednu by bola veľká škoda," cituje insidethegames.biz 36-ročnú majiteľku kompletnej medailovej zbierky zo ZOH.

Ruggierová je od roku 2006 riaditeľkou programu Projekt nádeje v klube NHL New York Islanders, špecializuje sa na poskytovane vyššieho vzdelania mladým čínskym športovcom.

Majitelia klubov NHL zatiaľ nie sú naklonení myšlienke prerušiť NHL vo februári 2018 na viac než dva týždne a poslať svojich najlepších hokejistov do olympijského Pjongčangu.

O účasti či neúčasti hráčov z NHL na ZOH 2018 sa definitívne rozhodne v januári. Päť doterajších účastí najlepších hokejových profíkov na ZOH od Nagana 1998 neprinieslo vraj pre kluby NHL úžitok, iba finančné straty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Neúčasť hráčov NHL na olympijských hrách môže mať dopad na hostiteľskú krajinu